Scandalos! Fost portar de fotbal, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, numit administrator al bursei de energie

7
265

 

Remus Munteanu (foto), fiul fostului deputat PSD de Neamț Ioan Munteanu –  judecat pentru fapte de corupție, a fost numit în Consiliul de Administrație al Operatorului Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale OPCOM SA. Vorbim de o comopanie de stat, unde Transelectrica SA deține 97,84% din capitalul social, iar Statul Român, reprezentat de Ministerul Economiei 2,16%. Ministerul Economiei este condus de târgnemțeanul Andrușcă, omul lui Arsene, așa că numirea lui Munteanu Jr., fără pic de experiență în acest domeniu, se explică.

Este cea de-a doua funcție în care este numit fiul lui Ioan Munteanu, după ce, în primăvară acesta, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. La vremea repectivă, s-a spus că funcția a fost un cadou pentru tatăl Munteanu, care s-a implicat activ ca PSD-ul să nu piardă funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț în perioada în care titularul ei, Ionel Arsene, se afla în arest preventiv pentru fapte de corupție. Funcția ar fi fost promisă de Marian Neacșu, fostul secretar executiv al PSD, care a fost exclus din partid în CEX-ul de ieri. Numirea fostului portar al echipei de fotbal Ceahlăul Piatra Neamț într-o funcție atât de importantă în minister a surprins pe multă lume, mai ales că Remus Munteanu nu avea experiență deloc în astfel de funcții. Numai că, iată, fiul fostului deputat a obținut încă o funcție importantă într-un domeniu în care, la fel, nu are pic de experiență. OPCOM, unde Remus Munteanu a fost numit membru în Consiliul de Administrație,  îndeplineşte rolul de administrator al pieţei de energie electrică, furnizând un cadru organizat pentru desfăşurarea tranzacţiilor comerciale în cadrul pieţei angro de energie electrică și desfasoară activitaţi de administrare a pieţelor centralizate în sectorul gazelor natural.

Principalele activităţi desfăşurate de OPCOM sunt:

 • Exercitarea activitatii de organizare și administrare a pietelor centralizate de energie electrică;
 • Exercitarea funcţiei de Operator de Decontare, prin efectuarea operaţiunilor de decontare pentru Piaţa pentru Ziua Următoare și Piața Intrazilnică, respectiv stabilirea obligaţiilor de plată / drepturilor de încasare pentru Piaţa de Echilibrare şi a dezechilibrelor cantitative şi valorice ale Părţilor Responsabile cu Echilibrarea;
 • Exercitarea funcţiei de organizator şi administrator al pieţei de certificate verzi;
 • Exercitarea funcţiei de administrator al Platformei pentru tranzacţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră;
 • Exercitarea activitatii de administrare a pietelor centralizate in sectorul gazelor naturale;
 • Activitatea de supraveghere a funcţionării pieţelor administrate;
 • Colectarea şi publicarea datelor statistice despre piaţă, conform prevederilor Legii energiei.

Conform CV-ului publicat pe site-ul OPCOM, Remus Munteanu a fost, în perioada 1998 – 2002, fotbalist la FC Ceahlăul. În 2002 – 2007 era director la Daria SRL Piatra Neamț, în 2007-2018 – director SC LRD Company SRL Alexandru cel Bun. Ambele firme aparțin familiei. Remus Munteanu a absolvit, în anul 2005, Universitatea Petru Andrei Iași, Facultatea de Administrație Publică. Curriculum Vitae Remus Munteanu: https://www.opcom.ro/opcom/uploads/doc/pg1/CA-CV/CV%20MUNTEANU%20REMUS.pdf

(Sursa foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

Citeste si:

În privat câștiga 1.412 lei/lună, iar la stat de patru ori mai mult. Secretarul de stat Remus Munteanu, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, datorii de peste un sfert de milion de euro

7 comments

 1. Apostol 6 noiembrie, 2018 at 21:44 Răspunde

  Pe cat de lunecos si (***) e taica-su, pe atat de (***) e (***) asta. (***) e o adevarata distractie la ministerul sporturilor, habar nu are pe ce lume traieste. Cat despre noua spaguiala primita, ca acolo nu e vorba doar despre indemnizatie, e una la fel ca cea cu numirea lui Andrusca. De fapt, intre cei 2 e un concurs national pentru titlul de “cel mai (***) nemtean ajuns demnitar”. Din pacate.

 2. janel iosub 7 noiembrie, 2018 at 03:51 Răspunde

  Daca nu era tacsu pazea iazul si in ziua de astazi, insa uite asa niste “somitati” gen baiatul lui ion munteanu, fata senatoarei emilia arcan, servitorul lui arsene, andrusca, au ajuns unde nu visau vreodata!!!! Cei care au girat pt aceste nulitati sunt alti neprihaniti veniti de pe toloacele din cuca macai ajunsi mari politruci!!! Sictir cu copchii vostri, neamurile voastre ca ramaneti in analele politicii ca cei mai penibili si inepti cetateni! Era sa uit de alta celebritate judeteana, mimoza bulai ajunsa si ea langa ‘telectuala veorica fiindca il “consiliaza” pe inegalabilul fost valutist! Greata maxima si un calduros si sufletesc HAI SICTIR!

 3. constantin 7 noiembrie, 2018 at 09:14 Răspunde

  Am ajuns rau de tot.Niste excremente politice au pus mana pe butoane si jefuiesc totul.Cat a fost pdl la putere sfida cetatenii din Neamt Pynalti.Acum cu PSD-UL UN NEICA NIMENI DE LA TARG uimeste cat de sus a ajuns si ce toxic este.Munteanu ca intotdeauna sapa la temelie.Nimeni nu-l mai satura si nu il mai linisteste.A profitat de teatrul eftin pe care il joaca si ia taxat pe toti.Mai intai pe Stefan acum pe Arsenie.Trebuie sa recunoastem ca este un personaj inrait.Niciodata nu a promovat pe cineva cu care se cunostea mai demult sau din fostii colegi.La el conteaza banul.Si cand ma gandesc cum se victimiza el cu copilaria nefericita si cat de greu a crescut el ma bucseste rasul.Adevarul ca acum e vremea panaramelor, excrocilor si a curvelor.La cat suntem de toleranti ne meritam soarta.

 4. Maria Sfetcu 7 noiembrie, 2018 at 19:41 Răspunde

  Sunteți niște invidioși! Ce vă împiedică să fiți voi în locul lor????
  Am să răspund ca să nu mă blamați: pe voi nu vă recomandă “familia”! Nu contează că ești pavian cu mantie, secretară parașută, găină, cauciucar, adică prost cu acte, dacă familia te recomandă asta e, te-ai scos.
  Partea nasoală este că nu facem nimic ca să-i schimbăm. Ar trebui introdus votul uninominal, punctul 8 din Proclamația de la Timișoara și parlamentul cu 300 de membri. Ei, ce ziceți?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.