Magistrații băcăuani, generoși cu timpul în dosarul „Mafiei schimburilor de terenuri”

4
1070

Dosarul instrumentat de către procurorii anticorupție privind schimbul ilegal de terenuri efectuat de către Primăria Piatra Neamț și omul de afaceri Mihai Apopii se află pe rolul instanței de judecată de la începutul acestui an. Cauza a fost înregistrată pe rolul instanței Curții de Apel Bacău (foto) în data de 31 ianuarie și îi privește pe inculpații Dragoș Chitic, primarul orașului Piatra Neamț, Vasile Vișan, fost secretar al primăriei, Marin bordei, fost șef serviciu în primărie, Alexandru Casapu, notar, Vasile Zăpor, evaluator, și Mihai Apopii, om de afaceri. În primă fază, instanța a judecat excepțiile invocate de către inculpați, fără succes pentru aceștia, iar pe 23 august a fost fixat primul termen al procesului. Cum era de așteptat, la acest termen nu s-a întâmplat mare lucru, instanța acordând un nou termen față de cererile de amânare formulate în cauză. Noul întâlnire a fost fixată pentru 30 octombrie, adică la o distanță de 67 de zile. Ieri a avut loc al doilea, iar instanța a acordat un alt termen în vederea audierii inculpaților. Noul termen a fost fixat pentru data de 18 decembrie, adică peste 49 de zile de la termenul din 30 octombrie, ceea ce denotă faptul că magistrații sunt deosebit de generoși cu acest dosar și acordă termene la intervale mari de timp, ceea ce nu s-a întâmplat cu alte dosare de corupție aflate pe rolul aceleiași instanțe.

În acest ritm, cu termene de judecată date la intervale de 49-67 de zile, procesul de la Curtea de Apel Bacău s-ar putea termina, cel mai devreme, peste doi ani. Și vorbim de un proces aflat pe fond a cărei soluție va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde termenele pot fi date și la o jumătate de an. Asta înseamnă că o soluție definitivă și irevocabilă în acest proces poate să apară după 3, 4 sau chiar 5 ani. Că magistrații care îi judecă pe inculpații Chitic, Bordei, Vișan, Casapu, Zapor și Apopii sunt foarte generoși, acordând, cel puțin până în prezent, termene la intervale de peste 49 de zile, este ușor de dovedit.

De exemplu, procesul în care Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra Neamț, a fost condamnat, tot la Curtea de Apel Bacău în dosarul Giga TV, a durat un an și două luni. Primul termen al procesului a fost în data de 16 mai 2017, iar ultimul în 18 iulie 2018. Tot procesul a avut 21 de termene. În medie, în procesul lui Pinalti, a fost un termen la 20 de zile.

Daniel MURARU

Citeste si:

Judecat pentru fapte de corupție, primarul Chitic are termen azi la Curtea de Apel Bacău

Citeste si:

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Stefan 31 octombrie, 2018 at 15:48 Răspunde

    Aparatorii „Justitiei” din Romania, oare ce parere au?!Este evident ca se tergiverseaza in mod nesimtit!CSM se tine de jocuri politice, in loc sa urmareasca si sa sanctioneze porcariile facute de magistrati!

  2. FLORIN 31 octombrie, 2018 at 18:30 Răspunde

    Coruptii nesimtiti cu salarii colosale de la Bacau asteapta sa iasa la pensiile speciale colosale nesimtite pentru ca procesul coruptilor de la Piatra Neamt sa se reia de la ZERO.

    Poate pina atunci cei 2 vor muri de batrinete cheltuindu-si banii din furaciuni linistiti.

    Cu un corp corupt si incompetent de procurori si judecatori nu ai cum sa faci justitie in aceasta tara.

    Cea mai mare greseala a fost ca le-au marit salariile aberant absolut nemeritat.Din cauza lor aceasta tara este praf de coruptie fara corupti.

    Cetatenii cinstiti care muncesc din greu sa plateasca asemenea salarii si pensii speciale colosale nemeritate,nejustificate,absolut degeaba, cind toata viata lor profesionala nu au fost decit niste incompetenti si corupti ne arata inca odata ca aceste mariri aberante au avut drept scop anihilare luptei impotriva coruptiei si sunt niste spagi date de politicieni PUSCARIABILI pentru a nu face nimic….ceea ce se intimpla dupa cum vedem…

    Asta e ”justitia” din aceasta tara,sluga coruptilor si a hotilor.

  3. stupidsocks 31 octombrie, 2018 at 22:31 Răspunde

    Poate ca vor sa le lase timp anchetatorilor de la DNA sa investigheze cum s-au montat panourile solare pe gradinite, scoli, spital… Sa vada daca d-l Apopii, sponsor constant pentru Pinalti, cu sute de miliarde, mare parte bani negri, a avut vreo implicare prin urmasul sau. Cei care au vrut sa prinda si ei o lucrare in domeniul asta stiu despre ce e vorba…
    Evident insa ca e o ironie si ca termenele astea lungi date de instanta n-au nicio legatura nici cu astfel de anchete (nici DNA nu este interesat sa mai sape prin trecutul recent al perechii Apopii-Chitic) si nici cu sfori trase de Apopii pe la Bucuresti, ca sa-i fie indulcit prezentul si viitorul….

  4. ADI 9 noiembrie, 2018 at 16:56 Răspunde

    08.11.2018 9:00
    Complet de judecată: Completul nr.8-NCPC
    Numărul documentului de soluționare: 3807/2018
    Data documentului de soluționare: 08.11.2018
    Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
    Soluție: Respingere recurs – Nefondat
    Detalii soluţie: Decizia nr. 3807 din 8 noiembrie 2018. Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 31 din data de 4 aprilie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Admite cererea de intervenţie formulată de S.C. Europandra S.R.L. în interesul intimatei – reclamante Arcan Emilia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 8 noiembrie 2018.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.