Arsene se laudă cu realizările altora. Asaftei tună și fulgeră 

14
77

 

Supărat că nemțenii înjură de mama focului Consiliul Județean Neamț pentru problemele care există pe drumurile naționale, a se vedea podul de la Preluca aflat în reparații, dar și cele de pe DN 15 Bicaz-Poiana Teiului, care arată ca după bombardament, fiind grav afectat de alunecări de teren, Ion Asaftei (ALDE), vicepreședintele Consiliului Județean Neamț a ieșit cu explicații. Acestea au fost cu dedicație pentru cei care nu cunosc cum sunt administrate drumurile în această țară, lovind indirect și în șeful CJ-ului, inculpatul Ionel Arsene (PSD). Cel din urmă s-a lăudat, în mai multe rânduri, cu planuri și realizări mărețe, la mijloc fiind vorba de investiții realizate de o instituție care nu are absolut nici cea mai mică treabă cu CJ Neamț, unde șef este Arsene. Așadar, mesajul lansat de Asaftei că drumurile naționale sunt administrate de alții lovește și în ședințele foto ale lui Arsene, atât pe podul de la Preluca, dar și pe DN12C Bicaz-Lacu Roșu-Gheorgheni. Reparațiile de la podul de la Preluca și reabilitarea DN12C au fost efectuate cu bani de la Compania Națională de Administrare a Investițiilor Rutiere (CNAIR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. CNAIR are, la nivel regional, mai multe direcții, în zona Moldovei funcționând Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, cea care coordonează aceste lucrări de asfaltare, reabilitare, reparații a drumurilor naționale din Neamț, Suceava, Iași, Bacău, Botoșani și Vaslui. La nivel județean funcționează câte o secție subordonată DRDP-ului. Așadar, tot ce este drum național se află în administrarea DRDP Iași, fără nici cea mai mică legătură cu administrația județeană.

Atunci: Ce căuta Arsene pe podul de la Preluca, lăudându-se că a mai îndeplinit o promisiune făcută nemțenilor? De ce se laudă Arsene cu reabilitarea drumului național Bicaz-Lacu-Roșu-Gheorgheni, în condițiile în care investiția a fost a celor de la Drumuri Naționale? Este clar că vorbim despre imagine, lucru absolut firesc atunci când ești politician. Dar și când te lauzi trebuie să o faci cu măsură, altfel te trezești că ești criticat de electorat. Nemțenii care l-au văzut pe Arsene pozat pe podul de la Preluca, lăudându-se că a făcut și că a dres, au toate motivele să înjure actuala guvernare județeană, când văd că lucrările la pod nu au fost finalizate la termen (9 septembrie) și că mai mai au de așteptat cel puțin două luni până când vor circula normal pe acolo. Ce le poți spune nemulțumiților de starea DN 15 (Bicaz-Poiana Teiului) care înjură administrația județeană, când îl vezi pe Arsene lăudându-se cu încă o „promisiune onorată” – drumul național Bicaz-Lacu Roșu-Gheorgheni, deși, cum spuneam, șoseaua nu este în administrarea Consiliului Județean Neamț.

Promisiuni neonorate, ridicate la rang de mari realizări: “Noi, cei din PSD, suntem oameni serioşi“

Anul trecut, în luna septembrie, Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor la acea vremea, a venit în Neamț și s-a întâlnit cu Arsene, cei doi fiind pesediști, evident. Ionel Arsene spunea, după acea vizită, că podul de la Preluca va fi reparat până la finele anului 2017. El nu este reparat nici acum și există șanse mici să fie reparat până la finele anului 2018. Tot Arsene afirma că, până-n 31 decembrie 2017, va fi finalizat și tronsonul de drum național care făcea legătura între Bicaz și Gheorgheni. Lucrarea a fost finalizată în vara acestui an. Tot Arsene se lăuda că are confirmarea că anul acesta (2018) va fi pus covor asfaltic pe tronsonul Bicaz-Piatra Neamț. Suntem la jumătatea lunii septembrie și o picătură de asfalt nu a fost aruncată pe acest drum. Același Arsene afirma, tot anul trecut în septembrie, că DN 15 Poiana Teiului-Bicaz va fi reabilitat. Asta nu s-a întâmplat, iar drumul s-a degradat și mai tare, fiind afectat recent de alunecări de teren.

Iată ce declara presei locale Ionel Arsene în septembrie 2017, declarații care vizau investiții ce nu țineau de puterea sa de decizie administrativă.

“Anul acesta putem repara  podul de la Preluca.  Am confirmarea că anul viitor vom pune covor asfaltic pe drumul care leagă Piatra-Neamţ-Bicaz. În urma discuţiilor cu Ministerul Transporturilor, prin domnul ministru Răzvan Cuc, cu domnul Laiu, directorul Direcţiei Regională a Drumurilor Naţionale Iaşi, ne-am propus să modernizăm toate drumurile naţionale din judeţul Neamţ. Am promisiunea că vom şi reuşi. Drumul naţional care leagă Bicaz de Poiana Largului, drumul cu cele mai mari probleme din judeţ, va avea rezolvare. Acest tronson de drum DN 15 are cele mai multe probleme şi este important din punct de vedere  economic şi turistic. Valoarea totală a acestui tronson este de 284 de milioane lei. Este o sumă foarte mare, dar avem nevoie de acest drum în care nu s-a mai investit din anii `60. Toţi oamenii şi primarii de pe Valea Muntelui au reclamat starea deplorabilă a acestui drum. A venit şi ziua în care putem spune că ceea ce am promis oamenilor în programul de guvernare se va realiza. Noi, cei din PSD, suntem oameni serioşi, oameni de cuvânt. Prin vizita de astăzi a domnului ministru avem certitudinea că drumurile naţionale care tranzitează judeţul Neamţ vor intra într-un program de reabilitare. Dorim ca, în luna octombrie, să finalizăm lucrările tronsonului de drum care leagă Bicazul de Harghita, să începem lucrările tronsonului Roman-Vaslui şi urmând ca anul viitor să punem covor asfaltic pe drumul Bicaz-Piatra-Neamţ. Mai avem drumul de la Oglinzi cu ieşire la Boroaia şi Târgu-Neamţ cu ieşire la Iaşi prin Timişeşti. Apoi, DN 2 de la Moţca la Castelul de apă de la Roman. Cu promisiunea domnului ministru reţeaua de drumuri naţionale din judeţ va intra într-un program amplu de reabilitare. Drumul spre Borca, un drum pe care l-am reabilitat recent, dar în care nu se mai investise de 40 de ani”

Iată ce posta Arsene pe pagina sa de facebook în 20 iulie 2018:

“Rând pe rând, toate promisiunile de rezolvare a problemelor de infrastructură rutieră făcute nemțenilor, după vizita de anul trecut a ministrului transporturilor de la acel moment, Razvan Cuc, sunt îndeplinite. Am insistat atunci pe necesitatea consolidării podului de la Preluca, unul dintre punctele vulnerabile ale rețelei de drumuri din Neamț și care provoacă probleme mai ales agenților economici de pe Valea Muntelui din cauza restricțiilor de greutate impuse de starea de degradare a acestuia. Iată că, lucrarea a demarat iar constuctorul mi-a dat asigurări la vizita de astăzi din teren că luna septembrie va găsi lucrarea finalizată. Doresc pe această cale să fac apel la înțelegerea conducătorilor auto care tranzitează zona să respecte culoarea semaforului și restricțiile impuse pentru a nu îngreuna munca celor care lucrează la pod. Mulțumesc încă o dată Guvernului României, cu sprijinul căruia am reușit sa-mi îndeplinesc și această promisiune făcută nemțenilor“

 

Reabilitarea drumului național Bicaz-Gheorgheni a fost finalizată în august 2018, deși Arsene spunea, anul trecut, în septembrie, cu totul altceva, termenul avansat fiind de finele anului 2017.

Așadar, Arsene s-a lăudat și se laudă cu investiții care nu sunt susținute din bugetul Consiliului Județean Neamț, instituție pe care o conduce, deși este inculpat în două dosare penale pentru fapte de corupție.

Colegul Asaftei de la CJ Neamț, care se lăuda și el că Axialul va fi reabilitat până la finele anului 2017 (sic!),  le explică nemțenilor că drumurile naționale nu sunt în subordinea Consiliului Județean Neamț, lucru absolut corect. Numai că Asaftei ar trebui să-i explice asta și lui Arsene. În Suceava, prefectul susținut de PSD l-a criticat public pe Gheorghe Flutur (PNL), președintele Consiliului Județean Suceava, care se poza de mama focului pe marginea drumurilor naționale reabilitate. Prefectul Mirela Adomnicăi i-a atras atenția public lui Flutur că mai bine s-ar ocupa de reabilitarea drumurilor județene și să lase drumurile naționale, că nu are nicio treabă cu administrarea acestora. Așa ar trebui să facă și prefectul de Neamț, Daniela Soroceanu. Aceasta ar trebui să-i atragă atenția lui Ionel Arsene să lase drumurile naționale în sarcina celor care sunt plătiți pentru asta, iar el să se preocupe de drumurile județene, aflate în administrarea CJ-ului.  Nu de alta, dar în Neamț există drumuri județene din pământ, unele nereparate de ani.

Daniel MURARU

Citeste si:

Minciunile anului. Asaftei: Axialul va fi refăcut până la finele lui 2017! Arsene: Podul de la Preluca va fi reparat!

Facem heliporturi, dar nu avem o roabă de asfalt pentru un drum turistic

Încă 2 luni de așteptare. Patronul firmei care repară podul de la Preluca: „Lucrările au fost sistate din cauza unei schimbări de soluții tehnice”

14 comments

 1. Florin 9 septembrie, 2018 at 16:48 Răspunde

  De ce abia acum reacția lui Asaftei?
  Miroase a loc liber la butoane?
  Județul a luat-o la vale la propriu.
  Nu ne mai scoate nimeni din hăul în care ne-au aruncat conducătorii de județ cu consilierii lor cu tot. Nimeni!
  Iar lor, așa să le ajute Dumnezeu! După cum au jurat.

 2. mihnea1 9 septembrie, 2018 at 17:35 Răspunde

  Una peste alta, Asaftei e cu 10 clase peste arsene. Faptul ca se bucura de privilegiile guvernarii, nu-l absolva de raspundere. Soseta si ai lui sunt disperati sa mai dea niste tunuri, acum cand urmeaza pedepsele pt ce au facut si pierderea privilegiilor. La puscarie!!!!!

 3. Mihaela 9 septembrie, 2018 at 22:01 Răspunde

  (***)

  Acest comentariu a fost moderat deoarece continea cuvinte jignitoare.

  Admin.: Iata de ce nu puteti dormi dumneavoatra, stimata doamna/domn Mihaela! Daca nu ati fi folosit cuvinte jignitoare, v-as fi raspuns, asa cum am mai facut-o! Asa ca nu va ramane decat sa cautati raspunsurile pe site. In alta ordine de idei, daca mai aveti astfel de curiozitati, nu ar fi rau, asa cum v-am mai sugerat candva, sa va declinati identitatea. Sa nu o facem pe vitejii si sa aruncam cu rahat din spatele tastaturii. Ce ziceti?

 4. constantin 10 septembrie, 2018 at 08:31 Răspunde

  Cred ca ne-am convins ce fel de oameni conduc judetul si cine se afla in fruntea lor.Raman surprins sa-l vad pe Arsenie ca s-a molipsit de la Valcov si emite aberatii in presa locala si centrala.Daca un asemenea individ conduce judetul Neamt si controleaza rezervele naturale si bogatiile tarii inseamna ca am ajuns in fundul(gol)gropii.Singura diferenta intre Asaftei si Arsenie este doar de inaltime, incolo o apa si un pamant.

 5. florentina 10 septembrie, 2018 at 11:20 Răspunde

  Sa stii Constantine ca Soseta face eforturi supraomenesti sa se iscaleasca, asa ca nu este catusi de putin credibil ca mesaje de genul aluia cu gazele din Marea Neagra sunt opera lui. Sunt opera unor diversionisti de profesie care l-au consiliat si pe Pinalti si care il vor duce cu siguranta in acelasi loc.
  P.S. Nu m-ar mira deloc sa aflam candva ca cel care-i scrie si posteaza lui Soseta mesajele este trompeta care a lansat si diversiunea cu Simona Halep. Talauza de serviciu a judetului Neamt.

 6. Lidia 10 septembrie, 2018 at 14:55 Răspunde

  (***) Comentariu cenzurat.

  Admin.: Doamna/domnule Lidia, va rog sa luati legatura cu doamna/domnul Mihaela, pentru ca si dansa/dansul isi pune aceleasi intrebari (la care am mai raspuns). Poate aflati impreuna cum stau lucrurile:::))) Daca nu, cereti ajutorul unui specialist sosetar!

 7. horea 10 septembrie, 2018 at 20:34 Răspunde

  Ce concentrat se uita sub pod printre sarme! Cred ca i-a cazut lui Asaftei un dolar din buzunar si asta micu face calcule cum sa intre in posesia lui si sa-l…schimbe…

 8. Lidia 10 septembrie, 2018 at 23:58 Răspunde

  De ce cenzurati domnule Muraru comentariile care nu va plac? Aveti o linie si acceptati numai comentariile in directia respectiva?
  plus ca nu inteleg cine v-a permis sa folositi niste fotografii care apartin altei persoane. Veti spune ca domnul Ionel Arsene este persoana publica dar chiar si asa acele fotografii sunt ale lui si nu stiu sa va fi dat voie sa le folositi.
  Iar in acele fotografii apar alte doua persoane, doamna Husaru si domnul Iosub care nu sunt persoane cu functii publice importante. Cu ce drept va folositi de imaginea acestor persoane? V-a dat voie domnul Robert sau domnisoara Nicoleta sa publicati fotografiile cu ei?
  Cenzurati, domnule, si acest comentariu ca sa arati ce persoana trista sunteti in realitate, care nu accepta alte opinii si nici intrebari incomode.

 9. Lidia Bulbuci la gură 11 septembrie, 2018 at 07:35 Răspunde

  Ce ati cenzurat, domnule Muraru? Se poate? De ce nu lăsați sa vedem si noi ce le poate capul alora din gasca lui Arsene? Si de ce ati luat pozele? Chiar asa? Pai deontologul pa online a luat bani grei pe ele…
  Domnule Muraru, trebuia sa cenzurati si acest comentariu ca e plin de elucubrații! Prostia nu are limite, mai ales cînd e vorba de bani! Astept cu deosebit interes autoritățile sa intre prin Iosub, sa treacă prin Husaru si sa ajungă la Arsene. Nu se vor plictisi!

 10. anca 15 septembrie, 2018 at 09:32 Răspunde

  …aha, abia acum s-au trezit ca acel pod apartine Drumurilor nationale si este reparat din fonduri exclusiv ale Ministerului…dupa ce am adresat aceasta intrebare de vreo cateva ori…

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.