Arsene, amicul lui Liviu Dragnea, plan mafiot pentru schilodirea unui jurnalist. Cui îi pasă?

24
1746

Inculpatul Ionel Arsene (FOTO), președintele Consiliului Județean Neamț, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Liviu Dragnea, este judecat deja în două dosare penale pentru trafic de influență, iar în cel puțin alte patru este cercetat de către DNA, tot pentru fapte de corupție. Există informații, ce-i drept neoficiale, care arată că Arsene l-a însoțit pe Dragnea în concedii în locuri exotice, inclusiv în renumita Fortaleza din Brazilia, locul în care se spune că liderul PSD deține, prin interpuși, investiții imobiliare de milioane de euro. Aceste aspecte arată cât de apropiați sunt cei doi și confirmă informațiile care îl plasează pe Arsene în topul oamenilor de încredere ai infractorului Dragnea. Numai că discipolul Arsene îi suflă în ceafă maestrului Dragnea, cel puțin la problemele penale. Ba mai mult decât atât, „elevul Arsene” pare că a trecut la un nivel superior și vrea să-și depășească maestrul. „Plusul” este adus de comportamentul mafiot, pentru că, da, Arsene a vrut să-i „facă felul” unui jurnalist nemțean, nivel pe care maestrul Dragnea nu l-a atins încă. Îngrijorător este că autoritățile au cunoscut planul lui Arsene, însă nu au reușit să finalizeze ancheta, așa cum ar fi fost firesc. Un astfel de comportament, indiferent din partea cui vine, nu trebuie tolerat. Planul de tip interlop al președintelui Consiliului Județean Neamț, președinte PSD Neamț și fost deputat de Neamț, a fost dezvăluit de publicația tvmneamt.ro și confirmat chiar de către cel care era vizat de ciomăgeală, respectiv Daniel Vinca de la vestea.net. Astăzi, atacul.ro vine cu noi informații care nu fac decât să confirme planul mafiot al liderului PSD Neamț, dar și lipsa de profesionalism a anchetatorilor.

Vinca trebuia „aranjat”

În anul 2015, jurnalistul Daniel Vinca era foarte critic la adresa deputatului Ionel Arsene, lucru care l-a deranjat la culme pe cel din urmă. La un moment dat, sătul să tot fie criticat, lui Arsene i-a trecut prin minte să rezolve problema. Nu printr-un proces, așa cum ar fi fost firesc să procedeze dacă era nemulțumit de articole, ci printr-o metodă mai puțin ortodoxă: ciomăgirea jurnalistului. S-a gândit că de ajutor îi poate fi un tânăr cu funcție în TSD Neamț. Social democratul, care acum este membru PNL, venise din Italia unde lucrase în cadrul Forțelor Speciale ale Armatei, semn că avea cunoștință despre cele mai bune tehnici de ciomăgire. Arsene i-a dat întâlnire, undeva în primăvara-vara anului 2015, subalternului pe linie politică,  în parcarea Hotelului Central din Piatra Neamț . Cei doi au lăsat telefoanele în mașini, după care Arsene i-a spus partenerului de discuție că l-ar vrea puțin „aranjat” pe Vinca. Arsene l-a întrebat pe tânărul pesedist dacă nu poate găsi niște băieți care să-i rupă gâtul jurnalistului. Deputatul de atunci, acum inculpatul Arsene, ar fi mers până acolo încât ar fi spus cum vede el scenariul: niște băieți cu mușchi, invocând un motiv oarecare, să-l cotonogească pe Vinca. După acest episod, bobocul pesedist, speriat de ideea venită din partea șefului său pe linie politică, a cerut sfatului unui coleg de partid. Cei doi au avut discuții pe acest subiect la telefon, fără ca niciunul să știe că telefonul „colegului de partid” era ascultat (procurorii DNA îl filau pe Arsene care îi ceruse unui om de afaceri din Iași un comision de 5% din suma de 60 de milioane de lei, bani pe care cel din urmă trebuia să-i primească de la Ministerul Mediului, Pădurilor și Apelor pe niște lucrări efectuate și neachitate). Așadar, procurorii DNA au aflat cam ce planuri mafiote avea inculpatul Arsene cu jurnalistul, însă informațiile nu au fost valorificate. Nu putem să nu ne gândim la ce s-ar fi întâmplat dacă, de exemplu, DNA-ul ar fi intrat în posesia unei informații care arătau că un politician căuta ciomăgari pentru a o aranja pe Laura Codruța Kovesi, pe președintele Iohannis, pe Dragnea sau pe Tăriceanu. Oare ar fi procedat la fel ca și în acest caz? Ne îndoim.

Inculpatului  i se permite să conducă în continuare un județ

După aproape trei ani de când DNA-ul a intrat în posesia înregistrării convorbirii dintre cei doi social democrați, autoritățile nu au ajuns la niciun rezultat și, la cum stau lucrurile, mai mult ca sigur dosarul a fost clasat. Mai ales că Arsene, principalul suspect, a aflat că intenția sa a ajuns la urechile procurorilor. În ianuarie 2018, Arsene a fost reținut și arestat preventiv în dosarul în care a fost denunțat de Pinalti. În februarie, procurorii DNA anunțau că au început urmărirea penală împotriva lui Arsene în dosarul șpăgii de 5% din 60 de milioane. Cu această ocazie, avocații inculpatului Arsene au văzut în dosarul instrumentat de DNA și mențiunea privind intenția lui Arsene de a-l aranja pe jurnalist. Inculpatul șef de la CJ Neamț se afla într-o situație deosebit de dificilă, informația ajungând la avocații săi în timp ce se afla în arest preventiv. Tot atunci a aflat despre intențiile lui Arsene si jurnalistul Vinca care dacă ar fi făcut povestea publică, Arsene nu ar mai fi scăpat atât de ușor de după gratii. Inculpatul, conștient că se află în impas, roagă o cunoștință comună să-i ceară, în numele său, scuze lui Vinca. Așa se face că amicul comun îi transmite jurnalistului scuzele lui Arsene, cu mențiunea că lucrurile nu au stat chiar așa, că au fost vorbe spuse la nervi etc. Vinca nu a mai scris nimic, iar Arsene a scăpat din arest în 28 februarie, adică la fix 10 zile de când avocații săi au aflat de apucăturile interlope ale clientului. Jurnalistul Vinca ne-a confirmat că a aflat de planul lui Arsene în perioada în care acesta se afla în arest preventiv și ne-a spus că nu știe dacă intențiile președintelui CJ Neamț au făcut sau nu obiectul unei anchete penale. Cert este că nimeni nu l-a întrebat oficial absolut nimic legat de acest subiect.

Durere-n cot

Arsene nu a fost trimis în judecată pentru această faptă deosebit de gravă. De ce? Pentru că autoritățile nu și-au făcut treaba. În primul rând, nu înțelegem de ce procurorii nu l-au folosit pe tânărul social democrat. Acesta putea să scoată mai multe informații de la Arsene, date care ar fi fost utile cauzei. De exemplu, fostul angajat din Forțele Speciale ale Armatei Italiene putea să-i spună lui Arsene că i-a găsit pe „ciomăgari”, dar că aceștia trebuie plătiți. Reacția lui Arsene ar fi fost, la fel, utilă cauzei. Însă ne oprim aici cu scenariul, constatând doar incompetența sau dezinteresul unor oameni ai legii vizavi de un caz pe care noi îl considerăm periculos. Oricum, în acest moment nu se mai poate face nimic, deși vorbim de un plan ticluit de un om cu funcție importantă în administrația locală, fost deputat și șeful celui mai important partid din județ-PSD. Este mai mult decât evident că avem de-a face cu un comportament de tip mafiot. Avem informații certe despre acest caz, însă nicio poziție oficială din partea anchetatorilor. Ne-am fi așteptat ca DNA-ul sau DIICOT-ul să iasă public și să explice ce s-a întâmplat cu informația privind dorința lui Arsene ca un jurnalist să fie schilodit. S-a întocmit sau nu un dosar penal? Dacă da, în ce stadiu se află cercetările sau care a fost soluția? Informația a fost sau nu furnizată procurorilor DIICOT? Dacă nu, de ce? Dacă da, ce s-a întâmplat cu dosarul? Cine a lucrat la el? Sunt doar câteva întrebări ale caror răspunsuri ar putea fi oferite de cei care au știut, din 2015, de intențiile inculpatului Arsene. Tăcerea autorităților nu face decât să ne duca cu gandul la alte variante: nepăsare, protecția infractorilor, scurgere de informații etc. Fiecare variantă poate fi dezvoltată separat, însă așteptăm poziția oficială a procurorilor, fiindcă au obligația să explice ce s-a întâmplat.

Așteptăm, de asemenea, și un punct de vedere din partea inculpatului Ionel Arsene care, de altfel, refuză orice dialog cu atacul.ro.

Ce-i drept, județul Neamț s-a confuntat cu astfel de evenimente (vezi asasinatul de la Cafe Latino, atentatele cu bombă, toate parte din războiul Mararu-Mironescu), însă să complotezi în asemenea hal împotriva unui jurnalist denotă și lașitate. Există atât de multe instrumente pentru a-ți apăra imaginea în cazul în care consideri că ți-a fost prejudiciată de o publicație. De ce să recurgi la acte mafiote? Sau de ce să ameninți, așa cum este cazul atacul.ro, că lasă, bă, că-i închidem noi gura? Să nu creadă cineva că va reuși atât de ușor. În ultima perioadă, atacurile, care îmbracă diverse forme, la adresa unor publicații considerate incomode s-au înmulțit. Împotriva unor jurnaliști au fost depuse plângeri penale pentru fapte închipuite (bărbuțele știu de ce!), altora li se caută puncte sensibile, alții sunt amenințați, direct sau prin interpuși. Iar aceste acțiuni nu vin numai din zona celor aflați la putere, ci și din partea unor personaje ce se află în opoziție, oameni deosebit de sensibili atunci când sunt făcute dezvăluiri despre ei și găștile din care fac parte.

(Sursa Foto: facebook.com)

Daniel MURARU

Citeste si:

Arsene, președinte de Consiliu Județean sau șef de grupare mafiotă?

Mișcare suspectă! Arsene a renunțat la firma de termopane după concediul petrecut cu Dragnea în Insulele Maldive

Cum l-a îmbogățit politica pe Ionel Arsene. Mașini de lux și sute de mii de euro fără justificare. Autoritățile au luat poziția struțului

Ionel Arsene, DEMISIA!

„TUNUL” FIRMEI FAMILIEI ARSENE. Au vândut și montat tâmplărie cu 1.108 lei/mp la școala din Dragomirești

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

24 comments

 1. janel iosub 25 august, 2018 at 12:33 Răspunde

  Imi permit sa dau numele celor doi martori, poate ii ghicesc(asta ca sa nu fiu luat la rost de cineva). (***). In rest clanuri mafiote, hoti, curve, mimoze si multi analfabeti in functii de conducere!

  Admin.: I-ai ghicit, ei sunt, insa consider ca e mai bine pentru ei sa nu le apara numele…

 2. Dobre 25 august, 2018 at 14:44 Răspunde

  In ce tara traim? Individul aflat in fruntea judetului se crede Dumnezeu, poate suprima pe cine doreste? Probabil s-a ajuns la disolutia autoritatilor si institutiilor statului daca permit asa ceva. Bine ca pentru situatii infinit mai putin periculoase ii inchideti si le dati carcera pt ani buni, dar pt asemenea indivizi inchideti ochii. Eu zic sa-i impuscati pe toti cei care nu va sunt pe plac, pe toti cei care nu cred balivernele cu cresterea economica, cresterea salariilor si dublarea pensiilor, pe cei care nu va dau like-uri, pe cei care indraznesc sa vorbeasca despre analfabetismul conducatorilor si conditiile deplorabile din spitale, pe toti cei indraznesc sa scrie ca sunteti hoti si prosti, pe cei care nu vi se inchina. Asa o sa ramaneti singuri in tara. Cand imi aduc aminte ca acum cateva zile una de se crede desteapta ne tinea morala despre cat de rai si dezbinati suntem, imi vine s-o intreb ce parere are despre asta doamna Bulai? Chiar credeti ca veti scapa de bataia lui Dumnezeu? Niciodata.

 3. janel iosub 25 august, 2018 at 16:28 Răspunde

  OK de acord cu ce spui, insa am scris asa la misto ca incerc sa-i ghicesc fiindca ii stiam, iar ambii au fost amplasati stategic langa Arsene ca si multii altii!! El nu m-a crezut niciodata si imi pare bine, deoarece o credea numai pe Oana Bulai, DCV, MARCOCI, NITA, HARABAGIU, PITY samd eu fiind trecut la diverse!

 4. Costel Roca 25 august, 2018 at 18:53 Răspunde

  Harbagiu e ala ce facea bale la trompa cand ii absorbea (***) lu Pinalti? Da Marcoci nu e (***) ala care se tot muta dintr-o gasca in alta si nu-si mai gaseste locu? Burtosu asta stie oare ca noi vomam cand ii vedem mecla? Da DVC nu cumva e ala de-i spala chilotii(budigaile) lu Maria Gheorghe? Bulai e aia dupe (***) care facea cu mana la salvare? Pe Nita-l stiu. Ala cu grauntele la malu marii…

 5. Dobre 25 august, 2018 at 23:01 Răspunde

  Inteleg ca jurnalistul afla despre planul mafiot in perioada in care Arsene a fost arestat, deci dupa aproape 3 ani de la instigare. OB i-a cerut scuze jurnalistului recunoscand astfel planul pus la cale. Totusi, batausul tocmit nu si-a dus la indeplinire sarcina, probabil speriat de consecinte sau alte motive. Iar jurnalistul, care aflase ca ar fi urmat sa fie schilodit, a tacut in semn de iertare pentru Arsene. Intrebare: crede jurnalistul, vreodata, ca Arsene a renuntat la gandul de a-i face rau, dar fara corectii fizice? Cred ca planurile de suprimare financiara, aparute in presa, sunt reale si in curs de aplicare.
  Si ati mai strecurat ceva interesant, despre o plangere penala impotriva unui jurnalist facuta de …barbuta. cel mai probabil faceti referire la simbolul parvenirii, Barbulet. Interesant, de asta nu ne mai asasineaza cu prezenta lui pe retelele de socializare cu postari una mai idioata ca alta? A terminat treaba la spitalul judetean si s-a apucat de facut plangeri jurnalistilor dupa discutii la care merge cablat de militeni reesapati de prin CJ? O face-o in contul lui Arsene, pe baza unor intelegeri cu procurorii in alte dosare?

 6. Stefan 26 august, 2018 at 11:00 Răspunde

  Dar de ce sa nu fie publicate numele celor doi „martori”?!Daca s-a intamplat, intr-adevar , asa, sa iasa public si sa spuna, nu sa o dea „cotita” prin presa!Nu imi place Arsene, dar mi-e greata si de toti turnatorii si pupincuristii care fac naveta de la un partid la altul…

 7. Melania 26 august, 2018 at 13:00 Răspunde

  Ooo, dar chiar ar fi interesant un punct de vedere al doamnei Oana Bulai pe acest subiect. Mai ales ca intre timp lucreaza la Guvernul Romaniei, o institutie care ne tot spune cum trebuie sa primeze Statul de Drept, nu Statul Paralel al mafiotilor si interlopilor.
  Nu pot sa nu remarc nici felul in care si pe acest subiect vrea Iosub Janel sa iasa in fata ca paduchele in frunte. Janel, stai linistit, nu poti pacali pe nimeni, tu ai facut parte din mafia pesedista si acum o faci pe Justitiarul pentru ca interlopii politici te-au alungat de la masa cu bucate.

 8. Nelu 26 august, 2018 at 13:13 Răspunde

  Primarii din judet care il invita la Zile de Comune sau organizatorii altor actiuni, ar trebui sa-l prezinte asa: ‘Avem onoare sa-l avem printre noi pe domnul Ionel Arsene, inculpat trimis in judecata de DNA in doua dosare de coruptie si celebru interlop care cauta mercenari care sa puna la punct pe ziaristii care nu scriu cum vor el. Eu, primarul X sunt mandru sa stau pe scena langa asemenea interlop de top si va rog dargi concetateni sa votati Arsene, PSD si la urmatoarele alegeri’.
  Ce a ajuns PSD-ul la Neamt, sa fie condus de un asemenea individ cu apaucaturi de gang.
  Cu filmul porno cum a ramas? Ca atunci o facea pe sfantul, ameninta ca da in judecata, ca nu e trucaj, ca nu e el…

 9. janel iosub 26 august, 2018 at 15:27 Răspunde

  @melania sau cine esti. Daca faceam parte din mafia PSD asa cum eronata sau frustrata scrii, eram si eu plin de bani! Nu te mai trezi vorbind aiurea din spatele unor taste impaienjenite ca nu este frumos! Luptatori de genul asta care se dau mari dupa poarta incuiata am vazut destui….asa ca las-o mai moale! Daca ar fi obligatoriu sa se posteze comentarii ca pe fb cu fotografie de profil si totul la vedere, nu prea ar mai fi comentatori pe siteuri etc! Asa oricine isi trece alt nume si arunca cu rahat in unii care inca mai au curajul sa vorbeasca! Din acest motiv nu prea mai doreste nimeni sa-si asume ceva, pt ca vin toparlanii si te blameaza, ei care sunt invizibili si fara sange in instalatie!

 10. koss 26 august, 2018 at 17:28 Răspunde

  Articol fara sbstanta ..Ziaristul a starnit *viesparul * si v/a incaierat..N-are rost sa va balacariti , pentru niste iude..De unde si pana unde , (***) oparit , numit Vinca , e ridicat aproape de ..O (***) trista , care poate fi (***) , ziua in amiaza mare , fara sa tocmesti , mardeiasi de meserie ..Apa chioara si vorbe scrise la fel..Kakat si siktir ar spune , Kadir..!!

 11. FLORIN 26 august, 2018 at 21:51 Răspunde

  Cind analfabetii patologici mincatori de seminte de cetateni ai acestei tari vor intelege ca dusmanii lor sunt institutiile mafiote SRI/DNA/DIICOT/PARCHET/IPJ si vor iesi in strada pentru reformarea lor din temelie iar unde nu se poate chiar sa fie desfiintate …pina atunci putem comenta mult si bine ca in afara de trancaneala nu se va intimpla nimic.

  Gunoaiele din aceste institutii isi vor face afacerile ca si pina acum devalizind aceasta tara sub masca unei false lupte anti-coruptie facute sa pacaleasca prostii prostilor din aceasta tara.

  In Piatra Neamt nu este nici o persoana arestata si condamnata pentru coruptie desi s-au furat pe fata sute de milioane de euro in ultimii 20 de ani.

  Ar fi trebuit sa fie sute de persoane.

  Toti de la Parchet/DNA Bacau ar trebui sa fie inculpati pentru complicitate,coruptie si rea vointa.Toti ar trebui sa dea inapoi sumele colosale sub forma de salarii pentru care dobitocii de cetateni au muncit din greu sa le plateasca.

 12. Gogu 27 august, 2018 at 00:15 Răspunde

  Hopa, au intrat valetii lui Ionel Arsenie sa schimbe subiectul, sa mute atentia. Asa cred ei ca noi care citim putem fi prostiti ca gogosi de-ale lor. PSD Neamt e condus de un inculpat, un interlop, un fost valutist. La ce sa te astepti de la unul ca acesta si de la imbarligatori mediocri precum (***) ala de Iosub Robert?

 13. gigel 27 august, 2018 at 07:17 Răspunde

  nu stiu ce imi place mai mult la atacul.ro, articolele sau comentariile… nu am reusit sa ma decid, pentru ca imi plac deopotriva ambele! pacat ca nu pot se poate da like…

 14. Gherghelas 27 august, 2018 at 15:01 Răspunde

  Ziar Piatra Neamt, in stilu-i caracteristic, incearca sa-l scoata basma curata pe domnul Presedinte Ionel Arsene referitor la Podul de la Preluca. Si bineinteles, trunchiaza si rastalmaceste in favoare sponsorului sau. Ok. Ce vreau eu insa-i spun domnului Iosub e ca
  1. nu poti compara podul de la Buzau sau cel de la Bicaz cu podetul de la Preluca.
  2.La Preluca NU SE LUCREAZA DE O LUNA DELOC.
  3.La nici unul dintre celelalte poduri in lucru nu vine presedintele CJ sa-si faca reclama , penibil, cu aifonul intr-o manuta , cu ochii ostentativ pe camera,si cui o armata de puturosi care-l pozeaza, lasand sa se inteleaga ca lui i se datoreaza minunea. Adica nimeni nu -si face capital electoral (ar fi si culmea) pe un lucru atat de neplacut . parerea mea este ca dl arsene are sfatuitorii pe care-i merita. Adica slabi ca sa nu-i numesc altfel. Nici el nici sfatuitorii lui n-au inteles cat de penibil si agasant este sa te lauzi cu ceva ce nu-i al tau si pe care nici nu-l poti rezolva.
  Am scris aici fiindca dl Iosub nu publica asa ceva.

 15. Doina State 28 august, 2018 at 16:35 Răspunde

  In poza asta a iesit cu o sprinceana mai sus si una mai jos, sau e cu un ochi la Doamne- Doamne si cu celalalt la bugetu judetului?

 16. Cetatean 28 august, 2018 at 17:04 Răspunde

  Şi în tot acest timp al concediilor, pe lângă statul la Preluca, nu s-a reuşit să se pună, din Piatra, un mijloc de transport până la Izvorul Muntelui. Să-şi prelungească firma Compastru traseul măcar de 2 ori pe zi, să nu mai plătim taximetrişti de ocazie, de la gară, sau din Dodeni. Nu mai zic de drumul Durău- Izvorul Muntelui şi câte altele…..

 17. Vladimir 29 august, 2018 at 22:42 Răspunde

  Desi este cea mai grava dezvaluire din judetul Neamt, din ultimii ani, nu am vazut nici o reactie pe acest subiect de la PNL, PMP, USR, PACT si ce partide mai sunt prin acest judet.
  Nu o fi aceasta tacere complice inca o dovada ca baietii se mai ciondanesc asa de ochii lumii pe subiecte minore dar cand e vorba de chestii grave aplica arhicunoscuta omerta?
  Toti stim ca la Neamt functioneaza inca USL cand e vorba de politica si bani. Omul lui Arsene la prostit lumea cu elogii scanteiste e mereu bot in bot cu Chitic, Romel si Tapu care prin firma nevestei suge bine de la Apaserv.
  Cei din presa care nu le fac jocurile trebuie eliminati. Vinca e doar inceputul si nu uitati ca a mai fost un episod, cel in care a sarit sa-l bata fratele lui Romel. Pe lista neagra a lui Arsene si asociatilor lui din politica e si Ionut Corfu, Cezar Filip, Daniel Muraru, Valentin Balanescu.
  Toti acestia trebuie hartuiti, eliminati pentru ca presa la Neamt sa ramana doar pe mainile lui Iosub si a fratelui mai mic al lui Romel (scuze dar nu stiu cum il cheama pe (***)).
  Nu intamplator cei de la alte partide din Neamt nu au spus nimic pe acest subiect si ATENTIE!!! nici corespondentii de la presa centrala nu au dat mai departe acest subiect atat de grav.
  Asta inseamna dictatura si mafiotii care conduc politica si Romania cu partide si presa aservita!!!

 18. Gheorghe 21 septembrie, 2018 at 17:06 Răspunde

  Doamne, ce interlopi odiosi conduc tara si judetul!!!
  Nici acum nu s-a sesizat DIICOTul si nu l-a arestat pe acest Arsene cu apucaturi de mafiot?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.