„M**E PSD” REVINE. Pe plăcuțe emise în Germania

8
206

Scandalul ”M**E PSD” de pe plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului bucureșteanului care trăiește și muncește în Suedia a ținut prima pagină a ziarelor din România multe zile. Un dosar penal, clasat rapid de polițiști, un altul aflat în lucru, o sesizare la Avocatul Poporului, zeci de declarații în presă, emisiuni televizate, toate au fost generate de niște simple plăcuțe de înmatriculare cu o combinație de litere (M**E PSD) care i-a bucurat/distrat pe unii, dar i-a scos din sărite pe alții. Până la urmă, autoritățile suedeze au retras plăcuțele preferențiale, iar bucureșteanul Răzvan Ștefănescu a fost nevoit să monteze pe autoturism plăcuțele cu numerele de înmatriculare normale. Acum, la nici două săptămâni de la încheierea acestui scandal, un altul stă să izbucnească, cauza fiind aceeași: un alt rând de plăcuțe „M**E PSD”, de această dată numerele de înmatriculare preferențiale fiind emise de către autoritățile din Germania. Proprietarul lor este Alex Butnaru, un tânăr din comuna Borca, județul Neamț. Plăcuțele, montate deja pe autoturismul Volkswagen, proprietatea lui Butnaru, circulă în Germania, urmând ca, în curând, să fie văzut și pe străzile din România. Chiar dacă este la curent cu pățaniile lui Răzvan Ștefănescu, nemțeanul nu pare a fi impresionat, nefiindu-i teamă de autoritățile din România. El le-a spus amicilor că atâta timp cât numerele de înmatriculare sunt legale și are documente pentru ele nu-și face griji. Toată afacerea l-a costat aproximativ 900 de euro, valabilitatea plăcuțelor fiind de un an. „Are brif de Germania, totul este legal, așa că poate să circule nestingherit în toate statele Uniunii Europene. La cum îl știu, sunt sigur că va veni și în România”, ne-a declarat un prieten al tânărului. Acesta este plecat de ani buni în Germania unde muncește legal. Ca mulți alți tineri români, Alex Butnaru a plecat în străinătate, renunțând la tot ce avea în România, familie, prieteni și rude. Iar acest lucru nu-l poate ierta politicienilor. Se pare că tânărul nu a uitat umilințele pe care le-a îndurat în țară, când își căuta un loc de muncă. Înainte de a pleca în Germania, Butnaru ar fi umblat luni de zile după un job. Pe la privat nu prea erau la vremea aia și erau prost plătite, iar la stat i s-au cerut șpăgi. A părăsit România cu un gust amar, dar fără să uite de ce a plecat în bejenie. Cum plăcuțele sunt emise de statul german, iar proprietarul autoturismui pe care sunt montate le-a obținut în mod legal, rămâne de văzut ce atitudine o să aibă autoritățile din România. Asta, bineînțeles, dacă Alex Butnaru va ajunge cu autoturismul acasă.

(Sursa Foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

 

8 comments

 1. cineva 21 august, 2018 at 09:13 Răspunde

  Cand eram mici, exista cate in pusti care, daca nu avea argumente, inceprea sa se hilizeasca spunand: uite ce caciula are Gigel, uite ce nas are Gigel… Iar raspunsul era: Cine zice ala este! sau : Ti-e ciuda, ti-e ciuda, baga nasu-n buda!
  Totul era asa de pueril! La fel ca prostia asta de expresie: ridicola, vulgara…penibila!
  Trebuie aduse argumente- sunt prea multe, asta faceti si dumneavoastra si este extraordinar tot ce scrieti.
  Daca te bagi in mocirla te mananca porcii!

 2. V.Vasile 21 august, 2018 at 16:20 Răspunde

  Una-i una, alta-i alta ; se spune ca daca traiesti printre cocalari, incepe sa-ti placa dar daca traiesti printre prosti, se ia ?
  Sunt multi nenorociti in toate partidele asa ca expresia asta vulgara poate fi atribuita si altor culori asa cum ciuma a fost colorata doar in rosu. Eu cred ca ciuma este ciuma, prostul daca nu e si fudul nu e destul de prost, asa ca nu sunt de acord cu vulgaritatea cum nu sunt de acord nici ca incultii sa conduca ministere,bisnitarii sa conduca judete, fufele sa ajunga sa consilieze…….
  Haideti sa apelam la metode normale pt. a scapa de acesti parveniti care au pus stapanire pe tot

 3. vasile 22 august, 2018 at 09:53 Răspunde

  V. Vasile , Alex Butnaru este un baiat destept care stie ce face. Cu aceasta MUIE nu s-a adresat nici dumitale , nici oamenilor civilizati si cinstiti din aceasta tara. Mesajul este strict pentru PSD, care este o adunatura infecta. Vrei sa spui ca toata sleahta lor odioasa ar intelege un mesaj civilizat? Te inseli AMARNIC. Armele cu care trebuie luptat cu ei, sunt DOAR cele potrivite intelegerii si tacticii lor de lupta impotriva noastra. Adica, trebuie batuti cu armele lor. Si apoi ai vazut vreodata revolutie facuta cu stiloul? Unde, cand?

 4. Ion 23 august, 2018 at 07:10 Răspunde

  Total de acord cu Vasile! Ăstia nu inteleg altfel. Nu mai vorbim de faptul ca ei asa se exprimă. Arsene e renumit pentru limbajul de mahala. Deci?

 5. Stefan 24 august, 2018 at 09:07 Răspunde

  Vasile ca si tanarul din Borca, sunt niste doar niste lumpeni, asa cum ii descrie foarte bine doamna Pippidi!Daca alde Ciolos si Johannis se bazeaza pe voturile lor si le cer sustinerea, e problema lor.Noi, cetatenii cu un pic de educatie de acasa nu suntem defel obligati sa le suportam marlaniile si presa ar trebui sa sanctioneze astfel de manifestari, nu sa le incurajeze.Nu sunt votant PSD si am mult mai multe mortive decat marlanul din Borca sa fiu nemultumit de actuala guvernare, dar nu prin injuraturi vor fi dati jos.Problema e , ce punem in loc?!Pe Ciolos, USR si Orban?!

 6. anca 1 septembrie, 2018 at 17:05 Răspunde

  hai, canta la alta masa mai educatule din familie, care familie, de cocalari???Nu mai fi tu aparatorul penalilor si rau intentionatilor , conducatori vremelnici ai acestei tari si nu te mai erija in “noi cetatenii”ca eu nu ma regasesc printre cetatenii tai…Ar mai fi cateva probleme…de unde stii ca omul, originar din Borca este marlan(mare educatie ai primit in familie), presa are menirea de a ne informa corect(observ ca respecta deontologia)…cat despre cine va veni in loc..nu avea grija, se vor gasi oameni cinstiti, stiutori de carte si dornici sa puna romania pe linia de plutire..Stiiiu, la partid va invata altfel…ca daca ei vor cadea nu vor mai fi salarii si pensii etc etc…fii linistit, educatule

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.