Cum aruncă angajații Publiserv asfalt de mii de euro în Lunca Văleni

1
326

 

„Priviți, asfaltul ce trebuia pus pe șosea, l-au aruncat! În lunca Văleni Piatra Neamţ, postați mai departe va rog!”. Acesta este mesajul postat în cursul zilei de ieri de Dumitru Daluta, alături de poza în care se vede o grămadă de asfalt proaspăt, dar și una de beton în planul îndepărtat. Mesajul a fost răspândit rapid pe internet, pietrenii arătându-și nemulțumirea pentru că asfaltul, atât de scump, în loc să astupe gropile din străzile orașului, este aruncat în… natură. Până la această oră, conducerea Publiserv SA nu a venit cu niciun comunicat oficial. Nici conducerea Gărzii de Mediu Neamț nu a declarat nimic, în condițiile în care cei care au aruncat asfaltul acolo, și aruncă și betoane, dar și alte materiale de construcții, nu o fac de ieri. De altfel, informațiile noastre arată că ceea ce se întâmplă în Lunca Văleni nu este străin conducerii Primăriei Piatra Neamț. De asemenea, datele noastrea arată că grămada de asfalt de peste 20 de tone, în valoare de peste 4.000 de lei, a fost aruncată în cursul zilei de marți de un autocamion al societății Publiserv SA, firma care plombează și asfaltează, cu banii primăriei, străzile din oraș.  De ce s-a ajuns aici? Muncitorii de la Publiserv SA au asfaltat, în cursul zilei de marți, o parte din centura orașului. La un moment dat, din motive ce țin de lipsă de comunicare, s-a constatat că nu mai există filer, un material folosit pentru a mări consistența, adezivitatea și stabilitatea mixturilor asfaltice. Cei de la stația de asfalt a Publiserv nu au știut că nu mai este filer și au produs în continuare asfalt. Când muncitorii s-au trezit cu mașina de asfalt, dar fără filer, decizia luată a fost aceea de a arunca materialul, ceea ce s-a și întâmplat. Conducerea Publiserv afirmă că nu are cunoștință despre aceste lucruri. L-am întrebat pe Gheorghe Tribioi, directorul Publiserv, dacă a văzut pozele cu asfaltul și dacă știe că se spune că acesta este de la Publiserv. Triboi ne-a răspuns că Publiserv nu a asfaltat la Văleni și că nu crede că asfaltul provine de la societatea pe care o conduce. Cu toate acestea, a promis că se va interesa. Când vom avea un punct de vedere din partea Publiserv, o să vi-l prezentăm. Până atunci nu putem decât să „admirăm” cum banii pietrenilor, aici transformați în asfalt, sunt aruncați în luncă.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. valisor 15 august, 2018 at 17:36 Răspunde

    S-a înțeles greșit. Acolo se face pistă pentru MIGuri, că de ani buni tot încearcă să aterizeze pe ogoare dar se tot lasă cu accidente.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.