În privat câștiga 1.412 lei/lună, iar la stat de patru ori mai mult. Secretarul de stat Remus Munteanu, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, datorii de peste un sfert de milion de euro

6
379

PSD Neamț a promovat la București, în funcții importante, mai multe persoane, însă criteriul principal care a stat la bază a fost calitatea și forța „proptelelor”. Nu s-a ținut cont de pregătirea și experiența profesională a celor promovați, nici măcar activitatea politică în anumite cazuri. Așa se face că la București au fost promovați și copiii unor parlamentari. Despre cazul Andreei Arcan, fiica senatoarei Emiliei Arcan, care a fost numită în funcția de vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), am vorbit.  Despre un alt caz, cel al lui Remus Munteanu (FOTO), fiul mult mai cunoscutului fost deputat de Neamț, Ioan Munteanu, numit secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, presa a amintit, nimic mai mult. Remus Munteanu, fără experiență în munca de bugetar, dar nici în cea politică, a fost portar de fotbal mult timp. A jucat la FC ceahlăul și câteva luni la o echipă de divizia a IV-a din Franța, la începutul anilor 2000. Nu s-a acomodat și a revenit în țară, iar după ce a pus ghetele în cui s-a apucat de afaceri. În acest moment, Remus Munteanu este acționar la două societăți comerciale: LRD Comany SRL, unde deține 50 la sută din părțile sociale împreună cu soția sa, Loredana, și Daria SRL, unde este acționar unic și administrator. Nici una dintre cele două societăți nu a avut, de-a lungul existenței lor, cifre de afaceri care să depășească 400.000 de lei.

În privat nu ajungea cu salariul la 400 de euro

În declarația de avere, depusă la începutul lunii martie, adică la puțin timp după numirea sa în funcția de secretar de stat, Remus Munteanu a precizat că, în 2017, a muncit la una dintre firmele familiei sale, respectiv LRD Company SRL, unde a încasat suma de 16.952 lei cu titlu salarii, adică 1.412 lei/lunar.

 

În mod normal, instituțiile statului s-ar fi autosesizat imediat, pentru că în declarația de avere a lui Remus Munteanu sunt câteva aspecte care dau de gândit. Să spunem, în primul rând, că Munteanu Jr. are datorii substanțiale: un credit de 225.000  de euro, contractat în 2006, cu scadență în 2036,  și 60.000 de euro, împrumutați de la sora sa, Raluca, în 2017 și pe care trebuie să-l returneze până în anul 2017.

Cele două datorii ar însemna, fără dobânzi, o rată lunară de aproape 875 de euro (625 euro la bancă și 250 euro la împrumutul de 60.000 de euro). Cum Remus Munteanu nu a declarat alte venituri (dividende, câștiguri la loterie etc), în afară de leafa sa de 1.412 lei, adică puțin peste 300 de euro (pentru soția sa nu a declarat niciun venit), întrebarea care se pune este cum a reușit el, anul trecut, să-și plătească, de exemplu, numai rata la bancă de 625 euro? Mai mult decât atât, Munteanu și-a încasat salariul, atenție, de la o firmă care, în datele oficiale, nu figurează ca având angajați în 2017. De asemenea, firma a avut cifră de afaceri zero, iar profitul a fost de 50.595 de lei. În 2016, cifra de afaceri a fost tot zero, iar profitul pe minus… 57.906 lei.

 

Să mai spunem că obiectul principal de activitate al societății este „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”. Cealaltă societate, Daria SRL, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 281.577 lei și un profit de 136.804 lei, toate acestea fiind realizate cu un singur angajat. Daria SRL are ca principal obiect de activitate „Repararea echipamentelor electronice si optice”. Funcția de secretar de stat îi aduce lui Munteanu Jr. o leafă lunară de aproximativ 6.000 de lei, adică de patru ori mai mult decât încasa în privat.

 

 

Noroc cu tatăl

Tatăl lui Remus, Ioan Munteanu, ex-deputat judecat pentru o șpagă de 400.000 de euro, nu și-a dat demisia din funcțiile politice, semn că problemele medicale de care suferă sunt imune la munca de partid. Astfel, Munteanu și-a păstrat toate funcțiile din partid, inclusiv pe cea de vicepreședinte la nivel județean. Din această calitate și-a promovat feciorul, pe Remus Munteanu, în funcția de secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului. S-a întâmplat în martie, adică la puțin timp după ce Munteanu, prin sforile trase, a reușit să păstreze funcția de președinte al CJ Neamț, când titularul ei, Ionel Arsene, era în arest preventiv.

Este vorba de cunoscutul episod gestionat de secretarul Daniela Soroceanu, adică actualul prefect, când vicele Dulamă a fost scos ilegal din cursa care l-a dat CJ-ului pe vicepreședintele cu atribuții de președinte. Așadar, sursele atacul.ro afirmă că implicarea lui Ioan Munteanu în gestionarea acestei situații i-a permis să pluseze, cerându-i secretarului PSD, Marian Neacșu, o funcție pentru fiul său, Remus Munteanu. Om de cuvânt, Neacșu a satisfăcut doleanța mai marelui pesedist de Neamț, iar odrasla acestuia a fost numită în funcția importantă. Nu a contat nici faptul că Remus Munteanu nu avea experiență în treburi ministeriale, dar nici că, din câte știm noi, nu era membru PSD. A contat, cu siguranță, ca și în cazul Andreei Arcan, fiica senatoarei Arcan ce a fost numită vicepreședinte la ANFP, doar calitatea de fiu al lui tata, tată cu greutate în PSD.

(Sursa Foto: Facebook.com)

 Daniel MURARU

Citeste si:

Șpaga încasată de fostul deputat Munteanu a atras atenția Departamentului de Stat al SUA

Cum l-a îmbogățit politica pe Ionel Arsene. Mașini de lux și sute de mii de euro fără justificare. Autoritățile au luat poziția struțului

 

 

 

 

6 comments

 1. janel iosub 5 iulie, 2018 at 12:24 Răspunde

  Oameni au iazuri, au afaceri si combinatii numai cu bani publici! Prin comune pe unde mergi vezi numai lucrari efectuate de PRO INVEST firma celeilalte beizadele a baronului PSD Neamt!! Dar cu dosarul de la DIICOT al feciorului Nelu DE mUNTEANU, CUM RAMANE?! Acolo erau prejudicii imense si ii dadu 2 anisori cu suspendare!!!! Sa tot furi in kktul asta de tara mai ales ca acum si-au votat si legi pro-ciordeala!!!

 2. Maria Sfetcu 5 iulie, 2018 at 15:36 Răspunde

  Domnu’ Muraru, de ce ne minunam asa de tare cum au ajuns aceste progenituri sa ne conduca? Nu este de asteptat ca parintii lor sa le predea stafeta? Ce va mira faptul ca suntem condusi, începând de la nivelul local pana la cel central de niste neica-nimeni? Citeam despre ALRO, cum banda de hoti a lui Nastase au vandut pentru 11 milioane euro un combinat care valoreaza 1,1 miliarde euro! Da, da! Si ce daca! Nu observati ca li se rupe de noi? Ar fi mai usor daca ne-ar exila ca sa poata continua sa devalizeze tara asta. Natie tare saracuta cu duhul suntem daca din asa zis cei 28 ani de democratie, 21 de ani am fost furati de partidul aflat la putere iar noi nu am miscat un deget.
  O zi frumoasa tuturor!

 3. DNA 6 iulie, 2018 at 07:54 Răspunde

  La Ceahlaul a jucat la nunti si botezuri.In Franta a jucat la (***) echipament sportiv’pe care l-a (***) la FC Ceahlaul.

 4. Cristin 6 iulie, 2018 at 07:57 Răspunde

  Munteanu tat-su pe vremea comunismului era unul dintre cei mai insistenti LINGAI LA PCR..SI NU RATA NICI UN MOMENT SA NU AJUNGA PE LANGA FOSTUL SECRETAR DE PARTid PE PROBLEME DE AGRICULTURA FARA SA-L LINGA.ASta mi-a fost spusa personal d e catre acel activist care acum traieste .LIMBISTII ASTIA AU AJUNS DE LA PCR LA PSD…RAMANE DE VAZUT DACA FIU-SU ARE ACELASI TALENT LA A -SI FOLOSI LIMBA CA SI TAT-SU!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.