Comisarul Solomon, finul șefului Poliției Roman, a căzut de pe motor. Acuzații de mușamalizare a accidentului

2
1261

 

Comisarul de poliție Viorel Solomon (FOTO), șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Roman, face obiectul unui dosar penal, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, victima evenimentului rutier fiind chiar polițistul. Circumstanțele în care a avut loc accidentul ne-au fost descrise de colegii ofițerului, Evenimentul rutier în care a fost implicat acesta fiind de notorietate în Poliția Roman. Scandalos, dar și îngrijorător este faptul că în jurul celor întâmplate s-a țesut o poveste cu iz de mușamalizare, mulți polițiști fiind de părere că se urmărește ca Viorel Solomon sa fie scos basma curată. Pentru cei care nu știu, Viorel Solomon este finul comisarului şef Dragoş Bălău, nimeni altul decât șeful Poliției Roman.

Incidentul rutier, confirmat și de către Biroul de presă al IJP Neamț, a avut loc în data de 7 aprilie, în Vinerea Mare. Sursele noastre afirmă că, în ziua respectivă, Viorel Solomon se afla la comanda Poliției Roman. Deși nu avea voie să părăsească sediul poliției, fiind la comandă toată ziua, deoarece pe 7 aprilie a fost sărbătoare legală, comisarul Solomon a plecat însoțit de un amic până la Piatra Neamț, pentru a lua o motocicletă pe care o avea la reparat la un atelier auto. După ce și-a încheiat socotelile cu mecanicii, polițistul s-a urcat pe motor și a plecat spre Roman. Numai că s-a dezechilibrat și a căzut, autoaccidentându-se. Ajutat de amicul cu care venise la Piatra Neamț, comisarul Solomon a urcat motocicleta avariată în mașina acestuia, după care amândoi au plecat spre Roman. La câteva ore după producerea accidentului, în timp ce se afla la serviciu, polițistului i s-a făcut rău, fiind găsit de către colegi în stare de inconștiență. A fost transportat de urgență la spital.

„Când a ieșit din service, deși nu avea viteză mare, a căzut cu motorul. S-a lovit, însă a plecat de acolo. A ajuns la Roman, avea stări de amnezie, nu mai știa ce vorbește, nu se mai înțelegea cu nimeni. Pe la ora 16.00, un coleg l-a găsit căzut în birou în stare de inconștiență. Ar fi făcut un atac cerebral și a stat în comă mult timp. A stat în spital, și-a revenit și s-a întors la muncă, însă se încearcă mușamalizarea accidentului în care a fost implicat. Am înțeles că au fost discuții aprinse, reproșându-i-se că nu a raportat mai repede accidentul, pentru că acolo a fost vorba de un eveniment cu victime ce nu a fost raportat așa cum prevede legea. Evenimentul a fost ținut ascuns de șefii de la Roman, nimic nu s-a făcut public. Dacă era un alt polițist, era mâncat cu fulgi cu tot. În cazul lui, pentru că este finul lui Bălău, totul este ținut la secret și se încearcă să-l scoată basma curată”, ne-a declarat un polițist romașcan care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul.

Robert Costan, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, ne-a comunicat că evenimentul din data de 7 aprilie, în care a fost implicat comisarul Solomon, face obiectul unui dosar penal. „Există în lucru un dosar penal la Biroul Rutier, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporala din culpă – autoaccidentare. De asemenea, a fost demarată procedura cercetării disciplinare împotriva ofițerului, însă aceasta a fost suspendată până la soluționarea dosarului penal”, a declarat Robert Costan.

Așadar, polițiștii care îl cercetează pe colegul lor trebuie să stabilească dacă acesta a părăsit sau nu locul accidentului fără încuviințarea oamenilor legii. Evenimentul fiind unul cu victimă, Solomon era obligat să anunțe Poliția. După soluționarea dosarului penal, cei care vor face cercetarea disciplinară vor stabili dacă Solomon avea sau nu voie să părăsească Poliția Roman, în condițiile în care în ziua respectivă era la comandă, situație în care, în mod normal, nu avea voie să părăsească unitatea. Cei cu care am discutat speră ca ancheta să nu fie mușamalizată, iar dacă se confirmă că ofițerul a greșit, să fie pedepsit așa cum prevede legea.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

 1. Videoton Szekesfehervar 26 iunie, 2018 at 17:39 Răspunde

  Cu tot respectul dar omul din poza nu are grad de comisar ori poza e din arhiva .
  Gradul e de subcomisar. Comisarul are doua stele pe epolet .
  E poza mai veche sau nu cunoasteti gradele ?

  Admin.: Poza este mai veche, mai exact de anul trecut, cand era subcomisar! Intre timp a fost avansat.

  • valisor 26 iunie, 2018 at 18:12 Răspunde

   Probabil “Nașu, am văzut stele! H(ng)î?”/”Da? Ok!”… și l-a făcut comisar. Videoton m-a băgat în ceață că acuma mă întreb dacă în poză e Solomon sau Subsolomon deși articolul zice clar că cine-i cine.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.