Un fost senator dă cu președinții ALDE și PSD de pământ: „Când spunem statul paralel, spunem, de fapt, Tăriceanu și Dragnea!”

3
349

Călin Tăriceanu, președintele Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), și Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat (PSD), sunt aspru criticați de Vasile Nistor, fost senator, fost președinte executiv al ALDE și vicepreșdinte al Senatului. Nistor a fost exclus din ALDE în toamna anului 2016, când a solicitat organizarea unui congres în care să fie adoptate criterii de integritate pentru candidații la alegerile parlamentare din acel an. Mai exact, Nistor dorea ca persoanele cu dosare penale să nu fie acceptate pe listele de candidați de la alegerile parlamentare din acel an. În grupul celor cu probleme penale se afla și Călin Popescu Tăriceanu, care era cercetat, la acea vreme, de DNA pentru mărturie mincinoasă. Dar mai erau și alții, ALDE având la alegerile parlamentare din 2016 cei mai mulți candidați cu dosare penale (cercetați sau judecați). Senatorul Nistor a pierdut bătălia cu Tăriceanu și oamenii săi și a fost exclus din partid. Aceeași soartă au avut-o și ceilalți membri ALDE care l-au susținut. Printre aceștia s-a aflat și Cătălin Drăgușanu, deputat ALDE de Neamț la acea vreme. Acum, după doi ani și jumătate de la acel episod, fostul senator Nistor revine cu o scrisoare publică în care explică, printre altele, că reprezentanții statului paralel sunt Tăriceanu și Dragnea.

Vasile Nistor și Călin Popescu Tăriceanu (Sursa Foto: www.zdbc.ro)

Scrisoarea integrală a lui Vasile Nistor:

                         Tăriceanu-Dragnea, co-președinți ai Statului Paralel

     În 2016 i-am cerut lui Călin Popescu-Tăriceanu să organizeze un congres extraordinar ALDE, în care să fie adoptate criterii de integritate pentru candidații la alegerile parlamentare din acel an. Sub adăpostul mezalianței cu Partidul Social Democrat își găsisera loc pe lista de candidați, oameni cu dosare penale, sprijiniți tacit de chiar președintele partidului, și el urmărit penal de DNA. Am crezut așadar de cuviință ca formațiunea din care făceam parte să dea semnalul unei curățenii generale la nivel de clasă politică și să adopte o poziție dură în lupta anticorupție.

Evident, domnul Tăriceanu s-a opus. Mai mult decât atât, a decis excluderea contestatarilor săi din ALDE. Reacția obișnuită a publicului în asemenea situații e să dea vina pe o luptă internă pentru putere în partid, câștigată de cel mai puternic politician. Și de ce nu? La momentul respectiv erampreședinte executiv al partidului, senator al României si patru ani vicepresedinte a Senatului, cu o carieră îndelungată în slujba țării; și, un lucru la fel de important, nu făceam parte din tagma lui Tăriceanu, prezența mea acolo datorându-se unificării cu un alt partid. Într-o lume politică măcinată de orgolii mărunte, o asemenea explicație ar fi fost nu doar credibilă ci și logică.

Disputa din acea toamnă nu avea deloc ingredientele specifice ale unei simple lupte partizane. Motivul pentru care am ieșit în plen, la microfonul Senatului, cerând demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu atât din funcția de președinte al Senatului, cât și din Parlament, avea o conotație cât se poate de clară: Un Parlament fără candidați cu dosare penale.

Domnule Tăriceanu, consider că aveţi datoria morală faţă de România să vă prezentaţi demisia din funcţia de preşedinte al Senatului întrucât sunteţi acuzat de încălcarea legii. În orice ţară din Europa democratică, al doilea om în stat reprezintă un etalon pentru ceilalţi. Ca preşedinte al Senatului, ar trebui să daţi dovadă de consideraţie şi respect pentru românii care v-au votat şi v-au acordat încrederea. […]

A venit momentul să demonstrăm că nu toţi suntem la fel. Unii membri ai Senatului sunt anchetaţi sau au dosare penale şi din acest motiv consider că a venit momentul ca aceştia să demisioneze din funcţia de conducere deţinută la nivelul Senatului, să renunţe la imunitatea parlamentară sau la mandatul de senator pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei” (Justiția se înfaptuieșteîn sala de judecată, nu răstălmăcită în plenul Parlamenului) (Vasile Nistor, 26 septembrie 2016).

Poate ați auzit de statul paralel. E un subiect extrem de îndrăgit pe la vârful partidelor din coaliția guvernamentală. Se dezbate ore întregi la televiziunile prietene, se disimulează în slogan atotcuprinzător în campania electorală, devine scuza ideală în fața criticilor venite de la Bruxelles. Pentru un observator neavizat, statul paralel e aparent această structură malefică, ce îi împiedică pe domnii Tăriceanu și Dragnea în a face bine țării. Însă pentru cineva familiarizat cu realitățile politice românești, discursul coaliției PSD-ALDE atinge o cotă nemaivăzută de ipocrizie și falsă dihotomie. Căci statul paralel există, nu am nicio îndoială în privința asta; dar există pentru a facilita distrugerea justiției românești de către clica celor doi domni aflați vremelnic în fruntea țării. Când spunem statul paralel, spunem în fapt Tăriceanu și Dragnea.

Lista păcatelor celor doi indivizi e uriașă. Gașca PSD-ALDE duce de câțiva ani un război pe viață și pe moarte împotriva instituțiilor abilitate pentru lupta anticorupție. Prin promovarea penalilor în funcții de conducere, prin impunerea de candidați murdăriți în alegerile locale și naționale, prin încercările nenumărate de a nimici justiția, se urmărește revenirea la o epocă de mult apusă, când politicienii și afaceriștii aflați în cârdășie, jefuiau această țară fără nicio teamă de repercusiune. Statul paralel imaginat de cei doi e un sistem aflat în afara sferei de interes a DNA-ului și care reușește să-și protejeze favoriții de a răspunde în fața legii.

  • Consilieri local, județeni, primari, președințiai consiliului județean confruntați cu probleme penale, fac parte din statul paralel;
  • Deputați, senatori, miniștri, prim-miniștri confruntați cu probleme penale, care încearcă să se ascundă în spatele imunitații, fac parte din statul paralel;
  • Înalt funcționarii publici, funcționarii publici din toate sferele administrative centrale și locale (prefectură, justiție, servicii de securitate, sănătate etc) care se confruntă cu probleme penale, fac parte din statul paralel;
  • Aproximativ 3% din înalți demnitari, înalți funcționari centrali și locali etc. care premeditat încalcă legea statului român, în opinia mea, fac parte din statul paralel;
  • Înalți demnitari, înalți funcționari centrali și locali etc. ai adevăratului stat sănătosîncearcă să elimine acest segment corupt din funcționarea statului.

Dar ce e mai negativ în această construcție hidoasă e modul în care o parte din cetățenii României au fost transformați în victime colaterale. Pentru ca statul paralelsă subziste, e nevoie ca centrele sale de putere să fie subdezvoltatesărăcite,furate de oportunități și investiții în dezvoltarea economică a regiunilor pentru ca românul să rămână sărac și obedientinstituțiile oneste sunt infiltrate de penali,pentru ca românul să-și piardă încrederea în stat și să recurgă la serviciile mafiei statului paralel. Și dacă situația pare o copia exemplul Italiei de sud în anii de glorie Cosa Nostra nu e nicio coincidență – căci ce era mafia italiană dacă nu o alternativă coruptă și criminală a statului real?

Însă ce ne facem cu judecătorii sau procurorii anchetați, cu probleme penale? Nu e oare asta dovadă suficientă ca justiția e la fel de coruptă precum clasa politică? Genul acesta de exerciții sofistice face parte din arsenalul obișnuit al discursurilor politicienilor murdăriți – ce poate fi mai liniștitor pentru un infractor decât să-și amăgească conștiința aruncând cu murdărie înspre cei care-l anchetează? Din punctul meu de vedere, sănătatea unui sistem dăinuiește prin existența unor pârghii de autocurățare a elementelor negative – un magistrat ce încalcă legea dar răspunde pentru asta, întărește statul de drept și-l poziționează ca un obstacol de netrecut în fața penalilor din politică, obsedați în a eluda orice responsabilitate.Lupta anticorupțienu e perfectă dar e perfectibilă – erorile fac parte din natura umană, iar noi aici, vorbim de un război pe viață și pe moarte pentru salvarea României.

Tot acest joc politic are, până la urmă, un scop bine-definit, pentru alegerile prezidențiale din 2019 – să-l scoată din cărți pe actualul președinte. Atât Tăriceanu cât și Dragnea își doresc să candideze la funcția supremă din stat, urmărind a izola orice candidat al opoziției. Pentru Tăriceanu visul de a fi cel mai important om din stat, îl urmărește încă din 1990. În vederea atingerii acestui scops-a aruncat în brațele Partidului Social Democratși a devenit ideologul penalilor; i-a folosit pe pesediști în a-și împlini agenda de distrugere a justiției românești și, probabil, se gândește deja cum să-i păcălească pentru a fi candidatul lor la prezidențiale. Și pentru că îl cunosc bine, îi pot transmite oficial, prin această scrisoare, că aceastăstrategie proastăfără viziune, nu va avea decât un simplu deznodământ: eșec totalCălin Popescu-Tăriceanu nu va fi niciodată președinte al României; dar va rămâne în istorie ca președinte al statului paralel.

În 2016 am refuzat să mai candidez în alegerile parlamentare. Am preferat să înființez împreună cu colegii mei de idei grupul “Acțiunea pentru Parlament Curat” și de a milita în continuare pentru o primenire a clasei politiceLa un an jumătate distanță vedem acum că, din păcate, am avut dreptate. Strategia politică formată din deputați și senatori cu dosare penale și-a păstrat influența. Au fost promovați în funcții oameni slabi și influențabili, care nu ridică deloc probleme de moralitate și legitimitate asupra liderilor cu probleme în justiție. Tinerii politicieni ajunși în Parlament sunt lipsiți de experiență și nu au capacitatea de a rezista presiunilor puse de lupii bătrâni. S-a trecut la lupta pentru demiterea procurorului-șef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Iar când grupul statelor împotriva corupției al Consiliului Europei (GRECO) declară ca e profund îngrijorat de anumite aspecte ale legii privind statutul judecătorilor și al procurorilor cât și de proiectele de amendamente la legislația penalastatulparalel tace mâlc, urmărindu-și în continuare planurile nefaste.

Pe cale de consecință, singura opțiune ca România să nu devină victimă colaterală în războiul politicienilor penali cu Justiția este BUTONUL DE RESETE nevoie de o restructurare din temelii și fără compromisuri a clasei politice și a mediului administrativ. Românii care ies în stradă pentru a se opune abuzurilor statului paralel și ilegal Tăriceanu-Dragnea au nevoie de aliațiacum mai mult ca niciodată. Ca apărători ai valorilor de drept, avem obligația să luptăm pentruRomânia Democrată, pentru Lege și Ordine.

Daniel MURARU

Citeste si:

Bătălia pentru Parlament: OAJDEA (PRU) ȘI CHIȚOIU (ALDE), CANDIDAȚI DE IMPORT CU PROBLEME PENALE

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. janel iosub 21 iunie, 2018 at 13:03 Răspunde

    Senatorul Nistor omul lui pinalty si cel care la pus pe dragusanu sa candideze la primarie….vai mama lor si acum miorlaie?! Lasa senatorule ca ai produs bine in statul paralel, iar daca lumea nu te cunoaste, eu stiu cine esti, asa ca mucles! La munca de jos!!

  2. Stefan 22 iunie, 2018 at 09:46 Răspunde

    Nistor e un fost PD-ist PDL-ist.A foste vreme de 20 de ani mare deputat PD-ist si, deoadata, s-a trezit ca vrea sa vina in partidul lui Voiculescu.Probabil , a primit misiune sa se infiltreze acolo!Cat despre alegerile din 2012, nu el l-a pus pe Dragusanu sa candideze, ci a fost trimis de Voiculescu, cica sa-l sprijine!Dl. Janel stie, Nistor a facut blat cu Pinalty si l-a sabotat in permanenta pe Dragusanu…Tariceanu a facut foarte bine ca i-a dat un sut in dis acestui acoperit…

  3. FLORIN 23 iunie, 2018 at 08:35 Răspunde

    Statul paralel este IPJ/DNA/SRI/DIICOT/PARCHET institutii care au patronat hotiile colosale din ultimii 27 de ani din aceasta tara.

    Aceste institutii platite de nou cu salarii colosale sunt singurele responsabile pentru devalizarea acestei tari.

    Sub patronajul si protectia acestor institutii a fost posibila jefuirea acestei tari.

    Numai un retardat nu ar fi de acord cu acest lucru.

    Dl.Nistor este o unealta ca alte zeci de mii care au fost lasati sa-si incaseze comisioanele din furaciuni pentru a sustine politic si legislativ statul mafiot.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.