Prețul apei va crește după ședința ADI Aqua Neamț. Nicio reacție din partea asociațiilor de proprietari

6
867

Propunerea de mărire a prețurilor la apa potabilă și canalizare, servicii oferite de către compania județeană Apaserv SA, va fi discutată mâine în ședința Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Neamț. În această asociație sunt înscrise toate localitățile care beneficiază de serviciile furnizate de Apaserv SA, decizia de majorare a prețurilori neputând fi luată fără aprobarea majorității din ADI Aqua Neamț. Reprezentanții Apaserv SA și-au făcut treaba și au trimis celor de la ADI Aqua Neamț documentele ce stau la baza solicitării majorării preturilor. La rândul ei, conducerea ADI Aqua Neamț a trimis adrese membrilor (unități teritorial administrative) în care li se pune în vedere că operatorul Apaserv SA a solicitat majorarea tarifelor serviciilor pe care le oferă.

Membrii ADI Aqua Neamț își vor delega reprezentanții în Adunarea Generală a Asociației (AGA) pentru a aproba sau respinge modificarea prețurilor. Decizia finală va fi luată în ședința AGA de mâine, iar informațiile noastre arată că solicitarea de majorare a prețurilor va fi acceptată fără probleme. Dacă în trecut, asociațiile de proprietari luau atitudine și se opuneau majorării prețului apei și canalului, de această dată toată lumea tace. Singurii care au declarat răspicat că se opun majorării prețurilor practicate de către Apaserv SA au fost primarii orașelor Piatra Neamț și Roman. Atât Dragoș Chitic, cât și Lucian Micu au amenințat că se gândesc serios să schimbe operatorul Apaserv SA cu Apavital Iași, compania care furnizează apă și servicii de canalizare ieșenilor. Din punct de vedere tehnic, această soluție ar fi mai ușor de aplicat pentru orașul Roman. Probabil așa se și explică apropierea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, de primarul orașului Roman, liberalul Micu. Cei doi s-au întâlnit în ultima lună, cât nu s-au întâlnit în toată viața lor. Pupături, îmbrățișări, promisiuni, fonduri alocate de către CJ Neamț primăriei romașcane, pe scurt o îmbunătățire a relațiilor social democratului Arsene cu liberalul Micu.

Această încălzire a relațiilor dintre cele două părți ar putea avea la bază problema scumpirii serviciilor de către Apaserv SA, companie condusă de Vlad Angheluță, prietenul lui Arsene. Angheluță știe foarte bine că orașul Roman ar putea să renunțe la serviciile Apaserv SA pentru cele mai ieftine ale ieșenilor de la Apavital. Acest lucru ar însemna o mare lovitură pentru compania județeană care ar pierde zeci de mii de clienți romașcani. 

Orașul Piatra Neamț nu prezintă, deocamdată, un mare pericol, chiar dacă și din această zonă au venit amenințări cu schimbarea operatorului. Cei de la Apaserv știu foarte bine că ar fi mai mult decât dificil, din punct de vedere tehnic, ca locuitorii orașului Piatra Neamț să fie alimentați cu apă furnizată de Apavital. Cele două orașe, care împreună au mai mulți clienți Apaserv decât celelalte localități la un loc, au în AGA ADI Aqua Neamț, care va decide mâine majorarea prețului apei, doar două voturi.

Cu alte cuvinte, chiar dacă reprezentanții orașelor Piatra Neamț și Roman se vor opune creșterii prețului apei, decizia va fi luată prin majoritatea votului celor prezenți la ședința AGA. Cum cele mai multe localități, membre în ADI Aqua Neamț, au primari PSD este ușor să ne dăm seama cum vor vota reprezentanții acestor UAT-uri. În concluzie, clienții (persoane fizice) Apaserv SA vor plăti de la 1 iunie 8,36 lei/mc apă și canalizare, cu aproape 1 leu mai scump decât în prezent. Apa potabilă va fi 4,19 lei/mc, iar canalizarea 4,17 lei/mc.

Daniel MURARU

Citeste si:

Sufocată de „căpușe”, Apaserv face demersuri pentru scumpirea serviciilor: apa cu 8%, canalizarea cu 15%

Fostul ofițer SRI și proiectele de milioane de euro de la Apaserv. „Arsene mi l-a prezentat!”

Trai de nabab la Apaserv! Angheluță și membrii CA, buget de salarii cu 50% mai mare decât anul trecut

Drept la replică la articolul “Trai de nabab la Apaserv! Angheluță și membrii CA, buget de salarii cu 50% mai mare decât anul trecut“

Ex-subprefectul Neculae, „premiat” de Apaserv SA că s-a pensionat: 3 salarii de bază, deși era angajat de o lună

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Diana 29 mai, 2018 at 18:06 Răspunde

    Multumim, PSD iubit. Asa poate Arsene sa mai angajeze cateva rude si fufe. Pe banii nemtenilor. Aveti ce ati votat.

    • Stroe Macovei 29 mai, 2018 at 23:07 Răspunde

      Adi, ADI, alt cuibusor de neamuri si beizadele. Daca il intrebati pe directorul de la Adi de unde vine apa in oras o sa va raspunda ca de la Grumazesti

      • sebi 6 iunie, 2018 at 18:57 Răspunde

        dar sa vezi ce tupeu are pe el (***) care pana a fi pus de soseta acolo vindea robineti si capace Wc la Romstal.Specialist in apa nu?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.