Directorul companiei Publiserv, declarat incompatibil de ANI

13
174

Valentin Ciobanu (FOTO), directorul Publiserv SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de integritate (ANI). Inspectorii de integritate au constatat că în perioda în care Ciobanu a fost ales local (PNL) în cadrul Consiliului Local Piatra Neamț, respectiv 4 iulie-28 septembrie 2017, firma Ava Sting SRL, unde Ciobanu este asociat și administrator, a desfășurat activități comerciale prin achiziții directe, a încheiat și derulat un contract comercial și a emis facturi în baza unor comenzi ferme cu mai multe instituții aflate în subordinea ori sub autoritatea Primăriei Municipiului Piatra Neamț. Ulterior, aceste instituții au efectuat plăţi către Ava Sting S.R.L. în valoare de 8.953.42 lei.

Conform comunicatului ANI, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 care stipulează clar:

Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general,director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociare cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau cu regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective”.

Legea prevede că „persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivăsau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Valentin Ciobanu, care și-a dat demisia din Consiliul Local Piatra Neamț în septembrie 2017, are posibilitatea să atace în instanță decizia ANI.

(Sursa Foto: Facebook)

Daniel MURARU

 

 

13 comments

 1. Ionica stoian 22 mai, 2018 at 13:09 Răspunde

  E plin de ciurucuri. Nu vezi in partide oameni seriosi si respectabili. Doar scursuri care n-au reusit in alt fel in profesie

 2. lihamete de politica 22 mai, 2018 at 14:34 Răspunde

  Astia in loc sa vada si sa inteleaga adevaratul sens al articolului, au alte preocupari. Adevarul doare rau si clientela politica sufera.

 3. Ion 22 mai, 2018 at 20:07 Răspunde

  Bai, sunteți sub orice critică! Daca legea spune ca n-ai voie, tu ce pana mea faci? Incalci legea! Adică, te-a durut in 14 ca legea interzice sa faci afaceri cu primaria! Ca-i un leu, ca-s 8000, contează? Nu cred!

 4. Macelaria gramaticala 23 mai, 2018 at 14:57 Răspunde

  Marcule,esti coleg de electrozi cu Jan Valjan? Ala sudeaza cuvinte tu tai cuvinte.Asa e la noi, unu sudeaza altu taie noi cu drag muncim.Spor la tinichele baieti

 5. Costel Roca 23 mai, 2018 at 16:51 Răspunde

  Ce sa-i ceri lui Marcu? Sa-i dea la cioban in (***) cu arcu, altceva, ce? Se ling , se pupa, se scuipa ca broastele,, iar se ling ca maimutele,si iar se pupa. Cine l-a scuipat ieride pilda pe Dl Arsene, azi il pupa, maine iar il va scuipa si tot asa pana o sa-l usture pe sarmanu domn presedinte la testiculare, ca linsu este sport regional.Azi e randu lui Marcu sa-l racoreasca la stingator pe Ciobanu. Lasati-l sa-l sufle ca saracu cioban o sa se opareasca. Iar presa s-a transformat si ea ,in Piatra Neamt, in lingatorie a partidelor de la putere. Dati tare cu degetele-n taste si cu limbutele in izmenele tuturor hotilor! Succes!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.