Culmea nesimțirii la PMP: s-au supărat că le-a fost mărită chiria de la 2,5 la 9,8 lei/mp

9
179

Socieatea Publiserv SA, unde Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar, a fost una dintre afacerile care au băgat bani grei în buzunarele camarilei portocalii. În perioada cât Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, a condus Primăria Piatra Neamț, firma Publiserv a fost efectiv jecmănită de gașca pedeliștilor. Lucrurile nu s-au schimbat nici când PSD-ul și-a pus director la Publiserv în persoana lui Adrian Niță, transformat peste noapte din pedelist în pesedist. Escrocheriile au continuat, firma fiind jefuită de firmele abonate la contracte cu Publiserv, dar și de altele venite odată cu noul val politic. Una dintre cele mai mari mârșăvii de la firma municipalității o reprezintă modul în care fostele conduceri au înțeles să închirieze spațiile pe care le deține în proprietate. Ne referim în special la sumele derizorii pe care firme agreate sau partide politice le plătesc pentru spații închiriate de la Publiserv SA, firma primăriei. Să plătești 2,51 lei/mp/lună pentru un imobil situat în buricul orașului este o adevărată nesimțire. Culmea nesimțirii, însă, este să te enervezi că Publiserv, în urma dezvăluirilor din presă, dar și a unor recomandări de la ANAF, vrea să mărească chiria de la 2 lei și ceva la 9,8 lei. Și cine s-ar putea enerva decât reprezentanții unui partid politic care își are sediul închiriat cu fix 2,51 lei/mp/lună de la Publiserv. Sursele noastre arată că pemepiștii, care îl au pe Bogdan Gavrilescu președinte și viceprimar de Piatra Neamț, sunt foarte supărați că reprezentanții Publiserv SA le-au comunicat că prețul chiriei spațiului pe care îl dețin pe strada Ștefan cel Mare, va crește de la 2,51 lei/mp la 9,8 lei/mp. PMP-ului i-a expirat contractul de închiriere luna trecută, iar Publiserv a prezentat noul tarif, calculat astfel încât firma primăriei să nu mai piardă bani din închirierea spațiilor. Anual, Publiserv pierde zeci de mii de lei din cauza tarifelor mici cu care și-a închiriat o parte dintre spații.

Până luna trecută, PMP Neamț plătea pentru sediul de pe strada Ștefan cel Mare, în suprafață de 226 mp, suma de 510 lei/lună fără TVA. Pe noul tarif, PMP ar urma să achite 2.124 lei fără TVA/lună. Nu este o sumă mare pentru un spațiu situat într-o zonă bună a orașului, așa că indicat ar fi ca cei de la Publiserv să nu cedeze presiunilor pe care le fac unii sau alții. PMP are oameni cu funcții importante în administrația publică locală, are consilieri locali și județeni, astfel că aceștia ar putea vărsa în visteria partidului parte din indemnizațiile pe care le încasează, iar banii obținuți astfel să fie folosiți pentru plata chiriei. Ar fi un semn de respect pentru locuitorii acestui oraș, pentru că spațiul în care își desfășoară activitatea PMP Neamț aparține municipalității, nu este clădirea vreunui întreprinzător privat.

Și ALDE plătește o chirie nesimțit de mică

PMP nu este singurul partid care plătește foarte puțin pentru spațiul închiriat de la Publiserv. În aceeași situație se află și ALDE Neamț. La Neamț, partidul lui Tăriceanu are două spații închiriate de la Publiserv SA, unul de 125,6 mp și altul de 244,46 mp, ambele fiind situate în P-ța M. Kogălniceanu. Pentru spațiul de 125,6 mp, ALDE achită o chirie lunară de 291,14 lei, adică 2,31 lei/mp, iar pentru spațiul de 106,4 mp, chiria este de 244 lei, adică 2,19 lei/mp. Contractul de închiriere a celor de la ALDE expira în data de 18 ianuarie 2018, însă Adrian Niță, fostul director al Publiserv SA, a avut grijă ca înainte de a pleca să-l prelungească, printr-un act adițional, cu încă trei ani. Asta nu înseamnă că acest contract nu poate fi renegociat, mai ales că Finanțele au atras atenția celor de la Publiserv cu privire la prețurile mici pe care le practică pentru anumiți chiriași.

Informațiile noastre arată că toate contractele de închiriere pentru spațiile de la Publiserv vor fi renegociate, minimul admis fiind de 9,8 lei/mp/lună fără TVA. Adică aproximativ 2 euro, o sumă și așa foarte mică dacă ar fi să o comparăm cu tarifele pe care le percep în acest moment proprietarii de clădiri din Piatra Neamț. Nu ar fi rău ca cei de la Publiserv să analizeze contractele de închiriere nu numai din perspectiva valorii, ci și din cea a oportunității. Nu de alta, dar sunt zeci de ONG-uri, asociații etc care au cu adevărat nevoie de spații în care să-și desfășoare activitatea. Dacă unui ONG îi este greu să achite o chirie de sute de euro pentru un spațiu, unei firme care se lăfăie acum într-o clădire a Publiserv nu i-ar fi foarte greu să facă acest lucru. Ca să nu mai spunem că există un contract de închiriere (78 mp cu 2,72 lei/mp/lună) cu o asociație, iar spațiul respectiv este ocupat de oameni care lucrează pentru o firmă care… produce bani.

Daniel MURARU

Citeste si:

Panaite, Stafie și Mîțu, artizanii unei mega escrocherii! Au cumpărat la preț de nimic o jumătate de clădire în centrul orașului

Bani publici cu nemuluita pentru un ziar on-line obscur

Publiserv – societate de binefacere pe banii pietrenilor. Spații în buricul târgului închiriate cu 3 lei/mp

Poliția caută „căpușele” de la Publiserv. Izopoint SRL, firma familiei prefectului Piti, este urmărită penal pentru abuz în serviciu

Fabrica de pavele de la Publiserv sau cum să arunci sute de mii de euro pe Apa Sâmbetei

Publiserv SA, „siluită” financiar de PDL, dar și de PSD

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

 1. Mihaela 11 aprilie, 2018 at 14:16 Răspunde

  Bai domnule Muraru de ce nu iti vezi tu de afacerile tale si de banii pe care ii primesti cine stie de unde? Nu mai alta treaba decat sa te scarpini acum de Asociatia Future care face atatea lucruri frumoase pentru oras cum ar fi promovarea adoptiilor de catelusi sau a devaratelor valori si talente din Piatra Neamt.
  Daca nu stii a fost facuta si o verificare a acestui spatiu inchiriat iar echipa de la Primarie si Consiliu Local a stabilit ca totul este legal si curat.
  Esti invidios ca siteul tau nu are impactul celui al domnului Iosub. Mai pune mana si mai invata, munceste mai mult si apoi sa ai grija celor care muncesc de dimineata pana seara.

  Admin.: Usor cu nervii, nu de alta, dar va faceti rau singura, doamna Mihaela!

  • mihnea1 11 aprilie, 2018 at 18:25 Răspunde

   Tanti, ai o reactie (chimica) ce te poate afecta. In primul rand, habar nu ai cine a verificat contractele. In al doilea rand, o comisie a primariei nu putea sa constate nereguli in conditiile in care interventia pentru obtinerea spatiului a fost facuta la varful primariei. Iar daca matale consideri ca 80 mp in buricul targului pot fi inchiriati cu 200 lei de catre o societate a primariei, finantata din bani publici, ai o problema. Un privat poate inchiria si cu 2 lei, daca vrea. Dar noi, alegatorii, investim autoritatile prin votul nostru sa ne administreze legal si eficient banii pe care platim prin taxe si impozite. Vezi, totul e simplu si logic. Intelegi? Chiar nu e important. Probabil titulatura acestui ong (in romgleza), ca si finantarile si spatiile pe care le mai detine, spune mult despre ce se ascunde in spate. Oricum, cred ca ai gresit locul in care sa-ti manifesti limitele. Vezi, de asta “future” suna rau, ca exista din astia ca tine.

 2. Cristian 11 aprilie, 2018 at 14:46 Răspunde

  Daca tăcea, filosof rămânea! Când o să ne spună DNA, POLITIE, JUSTIȚIE ca afacerea lui Iosuban e curata, o sa-i mai dau o sansa preacinstitei Mihaela! Pana atunci, mucles, madam!

 3. anca 11 aprilie, 2018 at 17:07 Răspunde

  baaai, da` cine-i catelusa asta in calduri ca tare “nevricoasa” este..Mai potaie, vezi-ti tu de treaba ta cu “plasarea fortei de munca” si lasa presa cu treaba ei de a informa comunitatea..

 4. Robocop 11 aprilie, 2018 at 17:55 Răspunde

  Doamna Mihaela, aminteste-i domnului Ghici ca si Ceausescu fusese ales in unanimitate cu o luna jumate inainte de ciuruire .
  Va credeti vesnici dar sa stiti ca lantul se apropie de par, si va fi o cadereee .
  In cine dati acum cu pietre o sa fiti nevoiti sa le pupati talpile, in istorie roata mereu se invarte si cel de sus ajunge jos .

 5. Isa 12 aprilie, 2018 at 07:20 Răspunde

  Să înțelegem un lucru! Orașul ăsta e înglobat în datorii, chiriile pt spațiile comerciale sunt printre cele mai mari din țară, dar uite că unii privilegiați plătesc in buricul târgului aceste sume! Nesimțire e prea puțin spus!
  Domnule Chitic, dumneata cât mai ții ochii închisi? De câți arginti mai ai nevoie? Mihnea, tic tac la primărie pe când?

 6. valisor 12 aprilie, 2018 at 07:51 Răspunde

  Nu intră în “ecuație” poziția hoțomanilor în Administrație, cum dealtfel nici apartenența politică nu se prinde în socoteli, astea fiind decât praf de stele… le mami lor în ochii prostănacilor care tolerăm să ni se scurgă viața de către ăștia pe lângă noi. Ce este de intrat în socoteli e fix că care anume e structura și mai ales ce dinamică are “tagma jefuitorilor”, dacă ne vine mintea la cap să ne uităm la dedesubturi și dezastrul săvârșit de ele și mai ales la perspectivele sumbre ale tribului de cirezi de cai cu ochelari care am involuat să fim.
  Bineînțeles că va sări de cur în sus cineva atunci când e atins un punct nevralgic, dar fără punerea punctului pe ji-ul just ne comentăm în piste false și caravana lunecă duios spre alte bâlciuri, unde… tot așa. Timpul se scurge cu aceeași invariabilă durere-n cur despre noi fraierimea și viața nostră ajunsă mai deloc decât degeaba se duce dracului când nici dracului nu-i mai e de niciun preț.
  Chiar vrem nimic?! Nu dă Dumnezeu cel Sfânt să vrem și noi ceva!?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.