Panaite, Stafie și Mîțu, artizanii unei mega escrocherii! Au cumpărat la preț de nimic o jumătate de clădire în centrul orașului

15
1075

Vasile Panaite este actualul prefect al județului Neamț, care a fost instalat în funcție cu sprijinul PSD, deși în trecutul nu foarte îndepărtat a fost un membru marcant al PDL și unul dintre oamenii de nădejde ai fostului primar Gheorghe Ștefan. Soția prefectului, Brândușa, deține firma Izopoint SRL, o societate abonată la lucrările cu statul, care a câștigat sume de ordinul milioanelor de lei.  Claudiu Stafie, un alt om de încredere de-al lui Pinalti, a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, funcție obținută cu sprijinul lui Gheorghe Ștefan. Pedelist de frunte, Stafie a fost, ca și în cazul lui Panaite, omul de casă al fostului primar de Piatra Neamț.  Valentin Mîțu, despre care se spune că ar fi nepot al lui Cristi Borcea, fostul acționar al Clubului de fotbal Dinamo, a beneficiat, la fel ca și în cazul lui Stafie și Panaite, de sprijinul lui Pinalti. După ce a ratat într-un mod rușinos intrarea în Poliție, Mîțu a fost luat sub aripa ocrotitoare a lui Pinalti. O perioadă a coordonat diverse activități pe la FC Ceahlăul, după care a fost „detașat” la SC Urban SA, firmă aflată în subordinea Primăriei Piatra Neamț. Pentru o scurtă perioadă, Mîțu a fost chiar manager al Urban-ului, după care „cineva” l-a instalat în fruntea Pieței Centrale, care era și este administrată de Urban. Așadar, avem trei personaje, toate legate într-un fel sau altul de Gheorghe Ștefan și de partidul pe care acesta l-a păstorit ani la rând. Cât de mult au contat relațiile lui Panaite, Stafie și Mîțu cu oamenii puși în funcții cheie de către Pinalti în super afacerea pe care au făcut-o cei trei în prima jumătate a anului 2014, nu putem decât bănui, pentru că de probat îi lăsăm pe alții să o facă.

Spații cumpărate pe nimic

Societatea Publiserv SA, la care acționar majoritar este Consiliul Local Piatra Neamț, s-a aflat în insolvență aproape cinci ani, administrator judiciar fiind desemnat Euroinsolv SPRL. În mai 2010, Publiserv a cerut, iar instanța a admis, cererea deschiderii procedurii de insolvență. Societatea primăriei avea datorii mari, de ordinul milioanelor de lei, așa că Euroinsolv, cu Tudorancea Cornelia aleasă administrator special, s-a pus pe treabă, asta însemnând planuri de reorganizare, valorificare bunuri etc. Nu o să ne axăm acum pe ceea ce a făcut Euroinsolv și cei doi administratori speciali, Tudorancea fiind schimbată, în octombrie 2013, cu Elena Boengiu, aceste aspecte urmând să le prezentăm cu o altă ocazie, ci ne axăm pe o afacere foarte păguboasa pentru societatea Publiserv SA și extrem de profitabilă pentru Izopoint, controlată de soția prefectului Panaite, Mîțu și Stafie. Așa cum se întâmplă, de regulă, în cazul firmelor aflate în insolvență, administratorul judiciar caută să acopere datoriile și prin vânzarea unor bunuri din patrimoniul societăților, capitol la care Publiserv SA stătea foarte bine. Astfel, cu acceptul membrilor Adunării Creditorilor, administratorul judiciar a organizat licitații pentru vânzarea unor bunuri proprietatea Publiserv SA. Până aici, să spunem, nimic ilegal, deși șefii Primăriei Piatra Neamț din acea perioadă, membrii CA-ului și cei din AGA, ar fi trebuit să se răzvrătească, să bată cu pumnul în masă și să spună răspicat că spațiile scoase la vânzare de către Publiserv nu se pot vinde pe doi lei. Da, acoperire legală ar exista, deși multe sunt de verificat si în acest sens, însă nu are cum să nu fie de remarcat că oameni din jurul găștii lui Ștefan s-au înfruptat din avutul public. În urma unor licitații, normal.

Sigur este că, undeva în primăvara anului 2014, Valentin Constantin Mîțu cumpăra de la Publiserv SA, împreună cu Claudiu Stafie, un spațiu în suprafață de 91,56 mp, situat la demisolul imobilului din strada P-ța 22 Decembrie, în zona Băii Comunale, cu 18.600 lei, adică 4.025 euro la cursul de astăzi al BNR. În aceeași clădire, dar la etajul 1, SC Izopoint al familiei Panaite cumpăra 54,71 mp cu 28.300 lei, adică 6.124 euro la cursul de astăzi al BNR.

Cei trei au achiziționat jumătate de clădire situată în centrul centrului orașului Piatra Neamț cu aproximativ 10.000 de euro. Afacere, n-ai ce zice! Dar cum se putea întâmpla altfel dacă ne gândim că la butoanele Primăriei Piatra Neamt se afla Gheorghe Ștefan, ce avea să fie arestat în octombrie 2014, în dosarul „Microsoft”. Elena Boengiu, care coordona activitatea Publiserv SA este, de asemenea, omul găștii portocalii. Interesant este că, cel puțin pe internet, nu apare niciun un anunț cu privire la aceste vânzări de spații, pentru că în perioada insolvenței, Publiserv s-a „lepădat” de 7 spații, toate vândute la prețuri de nimic. Vorbim despre apartamente, situate pe strada Privighetorii, cotată ca una excelentă, vândute cu mult sub prețul pieței. Și, ca să ne facem o idee despre pierderea suferită de Publiserv SA, implicit de cetățenii acestui oraș, pentru că aceste bunuri le-au aparținut până la data vânzării, o să amintim doar că o parte din spațiile și apartamentele vândute de Publiserv au mai fost scoase la licitație cel puțin o dată, în anul 2009. Informația am găsit-o rătăcită pe site-ul Publiserv SA și arată care erau prețurile de pornire, adică unele mult mai mari decât cele cu care, în 2014, o parte dintre ele erau înstrăinate, ajungând în curtea unor oameni ce gravitau în jurul lui Pinalti. De exemplu, spațiul cumpărat cu 16.800 lei de Mîțu și Stafie a avut un preț de pornire de 73.114 lei. Spațiul cumpărat de Izopoint SRL cu 28.300 lei a avut, la licitația din 2009, un preț de pornire de 155.054 lei, cu mențiunea că la această sumă se adăuga și TVA.

În numerele viitoare vom arăta cu ce sume  mizere a vândut Publiserv SA, în perioada de insolvență, alte spații și terenuri, dar și cine a beneficiat de ele. 

Până atunci, artizanii acestor escrocherii care au prejudiciat serios averea pietrenilor pot sta liniștiți, pentru că cei care ar trebui să-i tragă la răspundere, și ne referim aici la DNA care doarme, la anumite persoane din Poliție, zona Serviciului economic, dar și din servicii, nu le poartă lor de grijă. Grija lor este cu totul alta, și anume cu cine se mai întâlnește „ăla de la Atacul” sau cine-i dă informații. Așadar, Elena Boengiu nu mai trebuie să o taie în emisfera sudică, așa cum a făcut după arestarea lui Pinalti, pentru că, după cum se vede, protecția încă funcționează. Vom explica în curând și de ce.

Daniel MURARU

Citeste si:

Publiserv – societate de binefacere pe banii pietrenilor. Spații în buricul târgului închiriate cu 3 lei/mp

Publiserv SA, „siluită” financiar de PDL, dar și de PSD

În pragul iernii, Consiliul Județean Neamț dă bani firmei familiei prefectului „Piti” pentru marcaje rutiere

Firma familiei prefectului „Piti” a câștigat încă două contracte cu statul. La Primăria Pângărați

Să acoperim jaful, directivă de partid la Publiserv? PSD+PNL=love pe bani publici

Afacerea  „Ciurul prefectului”, investigată de polițiști

Prefectul „Piti” și rabla lui vândută ca bună la Publiserv. Firma primăriei a cheltuit 20.000 de euro cu acest „ciur”

Spre știință primarului Chitic: Golănia nu are culoare politică

Cum și-a vândut prefectul Piti „ciurul” cu 15.000 de euro unei firme a primăriei

Prefectul Panaite și soția, abonați la contractele cu statul. Primăria Voluntari, printre clienți

Prostul obicei al noului prefect: să închidă gura presei cu bani

15 comments

 1. Nicole 21 decembrie, 2017 at 02:10 Răspunde

  Domnule Muraru se vede de la o posta ca sunteti absolut tendentios si ca vreti sa manipulati opinia publica deoarece prima poza din articol nu este in legatura directa cu subiectul ci focalizati spre Redactia ZIARPIATRANEAMT.RO.
  De ce faceti asa ceva domnule asa-zis jurnalist, oare nu pentru ca sunteti invidios pe succesul pe care il are domnul Iosub Robert? Nu e prima data cand faceti asta si ar trebui macar sa va puna pe ginduri faptul ca Primaria care este proprietara acestui spatiu a vizat de legalitate tranzactia de inchiriere.
  Stim ca nu il aveti la inima pe acest jurnalist si OM adevarat inca de pe vremea cand lucrati la Est TV, ca v-ati propus distrugerea lui dar acest scenariu malefic al publicatiei ATACUL.RO nu face decit sa va arate adevaratul caracter.
  Eu stiu ca atunci cind ati primit aceste documente ati promis ca le folositi pentru o cauza nobila nu sa le postati cu fotografia firmei domnului Iosub si sa denigrati astfel pe unul din putinii jurnalisti car este alaturi de domnul primar Chitic Dragos si contribuie la realizarea unei administratii mai bune pentru cetatean nu asa cum fac cei de la Ciuma Rosie.
  Domnule Muraru o sa aveti dreptul sa-l criticati dumneavoastra pe acest OM deosebit care este domnul Iosub cand veti face acte de caritate si de umanism asa cum face el. Numai un om cu suflet mate se poate angaja cu toata fiinta lui in asa activitati frumoase http://www.ziarpiatraneamt.ro/fii-parte-din-schimbare-doneaza-pentru-promovarea-adoptiilor-animalelor-fara-stapan-din-judetul-neamt
  Dumnezeu sa-i dea sanatate iar dumneavoastra intelepciune.

  • valisor 21 decembrie, 2017 at 12:42 Răspunde

   Felicitări, m-a uns pe suflet, asta e categoric ARTĂ! N-am văzut până acuma om așa de pălmuit până la sânge, paradoxal, cu palme așa de catifelate, cum l-ai umplut de vânătăi pe Iosub pe toate părțile aici.
   BRAVA!

   • Valerica 22 decembrie, 2017 at 18:38 Răspunde

    Sarmanu Nicole, ne crede fraieri. Zi ba Nicoleto ce trebuie, zi ca Iosub al tau il linje pe Soseta, asta trebuie sa zici, sau esti pe invers?

 2. un amarit 21 decembrie, 2017 at 07:25 Răspunde

  Mda, daca asta e comunitatea pe care d.voastra vreti sa o treziți la realitate pentru ca e furată din toate părțile, unghiurile, d.le Muraru, atunci va compatimesc! Inseamna ca nu doar ca nu inteleg acest lucru, dar sunt atit de prosti încît iti vine sa fugi departe! Asemenea aberații de unde ar putea sa vina decit de la înțeleptul Iosuban! Hai sictir!

 3. V.Vasile 21 decembrie, 2017 at 07:40 Răspunde

  Stimata Nicoleta, da lustruiesti nu gluma ;cu d-ta in preajma nici o grija la d-l Iosub sa aiba o scama pe umeri.Nimeni nu spune ca d-l Robert nu este un bun jurnalist dar ca orice om, are si el ceva defecte……
  In legatura cu cei 3 avand in vedere trecutul nu prea indepartat in ale politicii, reamintesc cuvintele unui ,,ilustru,,conducator de partid cand la o sedinta de primiri, unii ,au fost impotriva primirii ,,navetistilor,, :,, primim in partid si pe dracul daca are bani, ca aduce voturi, ati inteles ?!,,.
  Printre altele, iata de unde vine + valoarea ….

 4. constantin 21 decembrie, 2017 at 09:01 Răspunde

  pentru a face o apreciere corecta si obiectiva trebuie sa stim daca vanzarea s-a facut in perioada in care publiserv era in insolventa.daca da, atunci intreaga responsabilitate o are judecatorul sindic care admite cererile si administratorul judiciar.aici trebuie vazut care sunt personajele in cauza si ce legaturi au cu cei nominalizati de dvs.dar eu stiu ca centru vechi a fost impartit personajelor apropiate de stefan.si acum stefan dispune cei pe functii sunt la mana lui.inca vre-o 20 de ani vom afla ce nazdravanii a mai facut stefan.

  • valisor 21 decembrie, 2017 at 13:27 Răspunde

   Judecătorul ia act de deciziile creditorului, conform raportului lichidatorului, urmărind legalitatea procedurilor insolvenței, fără a se pronunța pe “sănătatea mintală a creditorului”. Dacă se pronunță pe aia, atunci își depășește atribuțiile și, pentru așa un abuz se poate alege și cu o inspecție de la CSM și sancțiuni, indiferent dacă banul creditorului e de la mama lui sau public.
   Nici măcar de lichidator nu te poți lua, dacă nu a umblat cu ceva fente nelavedere, dar se pare că nu a umblat, că ar fi fost caz gras de DNA, ori despre asta ar fi scris deja atacul.ro de ar fi preluat-o până și TVR și Antena3.
   Ce ar fi de cârcotit, după părerea mea, care părere nici măcar pentru mine nu contează și tocmai de aceea o și scriu repede ca să n-o uit, așa într-o doară deci, poate că ar fi de aruncat o coadă de ochi la cum a avut creditorul grijă să decidă recuperarea pentru noi, contribuitorii, banii noștri cu care rupem buzunarele lor; acolo cred că ar trebui puțin de aruncat cu scuipat între ochi și de făcut “reproșul lui Bobiță”, din Las Fierbinți, că adică fură numai pentru ei și pentru noi nu.
   Că ce legal, că ce nelegal, dreptatea și adevărul trebuie să se arate, ca să avem cu ce muri de partea noastră!

 5. bunele maniere strica 21 decembrie, 2017 at 13:04 Răspunde

  Pai aici nici nu-ti mai trebuie procuror sau judecator…politia tre sa bata la usa si sa-i ridice…alta solutie intr-o tara sanatoasa nu exista decat puscaria. Si judecatori ne trebuie din astia cu pedeapsa maxima,aduca sa iasa din puscarie la pensie

 6. marta 21 decembrie, 2017 at 13:08 Răspunde

  Cateva precizari
  1. Panaite nu a fost asezat in functia de prefect cu sprijinul PSD, ci a fost pus de catre Arsene Ion , care Arsene NU A FOST ALES DE NEMTENI , ci A FOST PUS DE CONSILIERII PSD, CARE CONSILIERI AU FOST SI EI, LA RANDUL LOR PUSI PE LISTA DE ARSENE ION, NU DE CETATENI. PSD asadar a FOST CONFISCAT DE ARSENE ION.
  2. PSD nu exista decat pe hartie. In rest a fost confiscate si dizolvat in PDL de catre Pinalti.
  3. In rest nici o noutate. Intreg orasul P. Neamt a fost predate pe gratis(prin vot) de cetateni, lui Pinalti.
  4.Arsene Ion e doar un instrument cu care Pinalti conduce tot ce misca in judet.
  5.PUNCT

 7. Diana 21 decembrie, 2017 at 20:32 Răspunde

  Oameni buni, astia au furat. Cu sau fara insolventa, asta a dat 6000 euro pe un spatiu in buricul targului. Despre ce vorbim? Si pentru ca tot o manca undeva pe prima doamna care a comentat, inclusiv in cazul acela, preferatul d-voastra Iosub, a furat. 80 mp in centru inchiriati cu 200 lei. Nu stiu de ce, dar cred ca doamna Nicole (IR) nu are 80 mp in apartament. In plus, o avea in contract posibilitatea de a subinchiria spatiul? Chiriasul e Future, un ong sifon, iar adevaratul beneficiar este un site obscur de-si scoate singur clasamente in care e pe primul loc., asa cum scrie pe perete. Iar acest ong mai are luata o centrala dezafectata in care era obligat sa faca investitii, sub rezerva rezilierii contractului. Nu s-a facut nimic. Celor care incearca sa duca i derizoriu subiectul articolului le spun ca sunt fapte penale! Si nu o spun doar in calitate de absolventa de drept, ci si ca cetatean care vad din avion cum sunt furati banii nostri. Nu uitati, Publiserv este o societate a primariei!

 8. turmentat 22 decembrie, 2017 at 07:06 Răspunde

  Oameni buni la mîncat xxxxx meritati furati! Chiar îmi vine sa-i felicit pe artizani! Pai unde se mai pomenește ca bunul obștesc sa fie însusit mirsav si ei, acestia care ne respira aerul, sa le aducă ode?

 9. liniuta 22 decembrie, 2017 at 18:50 Răspunde

  Un om ca iosub, la cat de cinstit il stim, ar trebui, daca ar fi cinstit, sa părăsească imediat spatiul pt care dă doar 200 de lei pă lună, fara legătură directa cu articolul, s- avem pardon! Eu platesc 1000 euro pă lună chirie si-mi mănîncă sufletul când dau chiria. Esti mare om… de afaceri… Rusine sa- ti fie, iosub! Si ce ziceai, asa arată un caracter adevărat? Cum o fi ala, ca eu nu-l văd!

  • Marinica 3 ianuarie, 2018 at 17:55 Răspunde

   Ati vazut ce smecher e el dl Iosub? Cica face un sondaj cu cel mai bun pesedist din CL.Normal ca din toate nulitatile alea unu o sa aiba 2 voturi si va fi claxonat ca mare consilier. Normal era ca intrebarea sa intrebe cine-i cel mai prost consilier . Si atunci ar fi castigat toti pesedeii spre bucuria lui Arsenic.
   Mie mi pleace comentu lu Harabagiu ala cel proslavea pe PDL. Acum face bale la gura laudand dusmanu PDL. Ba, esti turbat?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.