De ce se pupă infractorii cu polițiștii?

8
499

Da, așa cum se poate vedea și în captura realizată de pe filmul camerelor de supraveghere dintr-un bar din orașul Roman, județul Neamț, un scandalagiu pupă un polițist pe obraz, iar cel din urmă nu schițează niciun gest. Același infractor pupă mâna unei polițiste care, ca și în cazul colegului, acceptă gestul scandalagiului. Imaginile nu pot decât să arate nivelul de umilință la care a ajuns polițistul român, nevoit de cele mai multe ori să adopte strategii care-l pun într-o lumină proastă atunci când gestionează o situație ca cea de săptămâna trecută din barul romașcan. Fiindcă tot ne place să ne uităm în curtea altora, ar fi bine să facem un exercițiu de imaginație și să ne închipuim ce tratament ar fi primit din partea polițiștilor americani cei doi scandalagii nemțeni. Cu siguranță nu i-am fi văzut pe oamenii legii pupîndu-se cu infractorii, nu? Și modul în care a fost gestionată situația este unul care dă de gândit. Conform declarațiilor patronului barului, angajații au sunat de mai multe ori la 112, reclamând comportamentul celor doi consumatori. Ba mai mult, au sunat și la Jandarmeria Roman, însă li s-a comunicat că echipele de intervenție lucrează doar până la ora 19.00. Jandarmeria este o instituție care are ca și principală atribuție menținerea ordinii și siguranței publice. Păi dacă închizi „taraba” la ora 19.00, nu prea mai ești o instituție de forță pe care cetățenii se pot baza, nu? Revenind la cei doi tineri, de 32 și 39 de ani, care s-au dat în stambă în barul din Roman, administratorul localului afirmă că angajații săi au sunat de cinci ori la 112 și tot de atâtea ori la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție. De fiecare dată, oamenii legii au discutat cu cei doi scandalagii, care erau rupți de beți, și le-au sugerat acestora să-și vadă de treabă și să plece acasă. Numai că tinerii nu au dat doi bani pe recomandările oamenilor legii, iar după plecarea acestora au revenit în bar cu același chef de scandal. Au distrus bunuri, au lovit clienți, iar unul dintre ei și-a fluturat penisul în fața angajaților.

În imagini vedem cum patru polițiști, două femei și doi bărbați, cei din urmă cu mâinile în buzunare, parlamentează cu bătăușii. Râd și chiar trec la pupături și sărutări de mână, gesturi pe care le uzitează unul dintre golani. Polițistul nu are nicio reacție, iar într-o postare pe internet, Sindicatul Europol afirmă că omul legii a dat dovadă de tact și profesionalism, rezolvând situația în mod pașnic. Așa o fi, nu zice nimeni ba, însă cu imaginea polițistului, a Poliției cum rămâne? Oare așa se merge la o intervenție, cu mâinile în buzunare?

Faptul că infractorul l-a pupat pe omul legii nu înseamnă că cei doi sunt amici. Nu, aceste imagini reprezintă, așa cum am mai spus, nivelul de umilință la care s-a ajuns în Poliția Română. Vorbim în special de polițiștii de la ordine publică, adică de cei care intervin în astfel de situații. De ce au ajuns oamenii legii să parlamenteze cu golanii, să se lase pupați și târâți în comportamente manelistice? 

Polițiștii, patru la număr, aveau de-a face cu doi scandalagii bine băuți. Dacă nu le punem la socoteală pe cele două femei polițist este clar că raportul de forțe era egal, situație în care, în cazul unei confruntări, ambele tabere ar fi suferit pierderi. Așadar, tactul polițistului a fost binevenit. Numai că lucrurile nu ar fi trebuit să decurgă astfel și nici nu ar fi decurs dacă în Roman, ca în aproape toate orașele din țară, numărul patrulelor pe timp de noapte nu ar fi atât de mic. Două-trei patrule pe timp de noapte într-un oraș ca Roman nu au cum să facă față tuturor problemelor care apar. Jandarmeria Roman ar trebui să aibă echipaje care să intervină și noaptea, nu numai până la ora 19.00, pentru că menținerea ordinii publice nu se face după program. Suplimentarea polițiștilor din stradă s-ar putea face lejer, dacă șefii ar fi interesați să „scuture” birourile de polițiști care taie frunze la câini și să-i scoată în patrulare. În ultimii zece ani s-au făcut o groază de încadrări din sursă externă, de fiecare dată invocându-se numărul mic de polițiști din stradă. Unde sunt acum cei care ar trebui să patruleze? În birouri, pentru că au avut grijă să scape de stradă cu ajutorul pilelor și relațiilor. Numai în Neamț sunt zeci de polițiști care ar trebui să lucreze în stradă, pentru că pe astfel de posturi s-au angajat, însă stau ascunsi prin birouri unde plimbă câteva hârtii, adică nu fac mare lucru. Nu ar fi rău ca prin rotație, polițiștii romașcani, inclusiv ofițerii, să patruleze noaptea prin oraș și să asigure acel climat de siguranță despre care se tot vorbește în mediul polițienesc. Ar fi un semn de respect față de plătitorii de taxe și impozite, adică față de cei care le plătesc salariile. Nu ziariștii sunt de vină că numărul polițiștilor din stradă este insuficient, ci cei care coordonează la nivel central, dar și județean Poliția Română.

Polițiști pupați de scandalagiu într-un bar din Roman

Daniel MURARU

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Sintaxa 29 martie, 2018 at 17:57 Răspunde

    De ce nu specificați că atunci când cei de la poliție interin,sunt însoțiți de poliția locală? Chiar și în cazul de față din cei patru unu era local și o fată era elevă. Polițistul local în imagini se vedea cum caută ghiocei,iar domnișoara pupată,după cum se vede fără grade și echipament e elevă. Din 4 rămân doar doi,iar din cei doi logic e un singur polițist.

  2. FLORIN 29 martie, 2018 at 21:26 Răspunde

    Romania este o tara distrusa.

    Toate aceste institutii mafiote IPJ/DNA/DIICOT/PARCHET/SRI reprezinta statul paralel.

    Daca cineva mai crede ca SRL-urile de mai sus se ocupa cu protectia cetatenilor din aceasta tara este oligofren ori handicapat mintal.

    Daca nu vor fi desfiintate,Romania va ramine un stat esuat mafiot.

  3. cosmin gafincu 30 martie, 2018 at 12:33 Răspunde

    sa facem comparatia intre interventia la acest eveniment si interventia din piatra – neamt , cand au folosit forta pentru imobilizarea unui cetatean periculos ( care traversa strada prin loc nepermis ).
    penibili in uniforma , platiti degeaba , bot in bot cu infractorii .
    imaginile vorbesc de la sine .

  4. viorel 30 martie, 2018 at 20:57 Răspunde

    Domnilor !
    Aceste aspecte reflectă în primul rând dezinteres în rândul organelor de poliție. Astfel se vede clar și fără nici un dubiu CONSECINȚELE MINISTERULUI ADMINISTRAȚIEI ȘI INTERNELOR CARE AU ÎNCADRAT DIRECT DIVERSE PERSOANE CARE NU AU TREABĂ CU instituția numităPOLIȚIE.Ca să nu fiu prea acid în sistem au fost angajate nepoțele,finuțe,amante și cum vreți să meargă bine.Acolo trebuiau respectate niște proceduri MAI dar cine.Cât despre polițiștii locali sunt unii care nici nu știu să scrie ce să mai vorbim de profesionalism.

  5. Alex 2 aprilie, 2018 at 09:13 Răspunde

    S-au imultit nr. politistilor in birouri din cauza raportarilor din ce in ce mai numeroase si inutile. 3 din cele 8 ore din programul de munca al politistului sunt petrecute in fata PC-ului pentru intocmirea situatilor zilnice. Aia e problema – politistii nu mai au timp sa-si faca treaba din cauza conducatorilor de la București ce le solicita „n” situatii si raportari inutile!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.