„Dacă România nu scapă repede de acest specimen, riscă să se transforme cât de curând în regatul Dragnea”

3
171

Ferma animalelor?

Suntem departe de lumea civilizată şi prea departe de cea normal, dacă ne uităm la indivizii care conduc ţara, care ne pătează trecutul, ne distrug prezentul şi ne anulează viitorul. Personaje semianalfabete, primitive, tupeiste, de o obrăznicie care depăşeşte cu mult orice limite, au năvălit ca lăcustele peste noi şi peste ţară şi lasă pustiu în urma lor.
Culmea ipocriziei, declară sus şi tare că au venit să ne facă bine şi că au şi început să facă acest lucru. Capul lor (deşi mă îndoiesc că ar avea acest organ) a adunat în jurul său o turmă colorată de femele şi masculi care ar părea oameni, dar după cum vorbesc şi după cum gesticulează te trimit mai degrabă cu gândul la o grădină zoologică. Dar dacă la zoo maimuţele şi celelalte animale sunt hrănite şi conduse de oameni, la noi este tocmai invers, cel fără cap a hotărât ca mamiferele din jurul său să ne conducă şi să ne îngrijească. În felul acesta în România rolurile s-au inversat ca în celebrul roman „Ferma animalelor”.
Actualii conducători sunt atâţ de ciudaţi, încât nici ei nu-şi înţeleg spusele şi deciziile şi sunt mult mai haotici decât maimuţele. Dar în această harababură totală apare permanent cavalerul fără cap care supraveghează cu stricteţe ca toţi să-i asculte ordinele, chiar dacă nici el nu le înţelege. Dar tocmai acesta este şi sensul actelor sale, ca oamenii să nu priceapă nimic şi să poată fi manevraţi cu uşurinţă. Ciudatul din fruntea grupului de vietăţi colorate s-a ridicat din praful Câmpiei Române pe care a făcut-o praf şi domneşte după pofta inimii la Bucureşti, înconjurat de ciracii şi cadânele lui, iar mai nou, a început să treacă şi capitala pe numele său. Cât de curând toată ţara va fi a lui şi va deveni ferma sa personală în care vor munci cu drag şi spor locuitorii acestor plaiuri de vis. Cu siguranţă acesta este visul acestui virus, nu al oamenilor oneşti şi normali !
Dacă România nu scapă repede de acest specimen, riscă să se transforme cât de curând în regatul Dragnea, condus de dinastia de Teleorman. Să vedeţi atunci români, trai pe vătrai!

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Școala „Ion Creangă” din Humulești, Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

3 comments

 1. FLORIN 18 martie, 2018 at 09:37 Răspunde

  Acest tablou se poate extrapola la toata populatia acestei tari.

  90% analfabeti si prosti patologic.

  Asteptarile de la clasa politica sunt exagerat de mari.

  Asa popor asa politicieni.

 2. Stefan 18 martie, 2018 at 17:39 Răspunde

  Inteleg ca dl. Nastaselu e nemultumit ca dl. Dragnea si d-na Olguta (concetateana sa) i-au dublat salariul in ultimii ani!D-le Nastaselu, mai usor cu criticile din ziare, mai ocupati-va si de elevi, ca am auzit ca nu stati prea bine la capitolul asta…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.