Arsene nu are voie să se apropie de prefect și de subprefect, martori în dosarele sale

8
683

 

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, căruia judecătorii Curții de Apel Bacău i-au schimbat azi măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, are interdicție de a se apropia de martorii din dosarele în care este cercetat. Printre cei de care trebuie să se ferească se află prefectul Vasile Panaite și subprefectul Iulian Jugan, ambii martori. Problema este că Prefectura Neamț și Consiliul Județean Neamț își au sediul în aceeași clădire, așa că nu știm cum o să meargă cei trei la serviciu fără să se întâlnească. De asemenea, Arsene nu trebuie să se apropie nici de Ştefan Gheorghe, Panfil Carmen Maria, Ştefan Gabriel, Porumboiu Adrian, Creţu Vasilică, Avram Doru, Andriţa Valeriu, Careja Ioan, Moga Costel şi Lupu Mihai, toți martori în dosarele în care este judecat. Interesant este că magistrații au mai dispus ca Arsene să nu desfășoare activități politice în exercitarea cărora a săvârșit faptele.

Iată încheierea de ședință a Curții de Apel Bacău care conține măsurile dispuse împotriva lui Ionel Arsene:

„Solutia pe scurt: În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct.2 lit.a Cod procedură penală cu referire la art. 205 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat ARSENE IONEL, împotriva încheierii penale nr. 31CP/22.02.2018 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 431/103/2018/a1.1. Desfiinţează încheierea atacată, reţine cauza spre rejudecare şi în fond: În baza art. 205 alin.10 Cprpen înlocuieşte măsura preventivă a arestului preventiv , prevăzută de art. 202 alin. 4 lit. e C. proc. pen., luată faţă de inculpatul ARSENE IONEL, trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzute de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art.6, 7 lit. a din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art. 5 Cod penal cu măsura preventivă a controlului judiciar , prevăzută de art. 202 alin 4 lit. b C. proc. pen. pe o durată de 60 de zile începând cu data de 28.02.2018. În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: A) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; B) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; C) să se prezinte la Biroul de Supraveghere Judiciară de la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectorului de Poliţie Bucureşti, sector 1, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 din Codul de procedură penală pe parcursul controlului judiciar impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: A) să nu depăşească limita teritorială a ţării; B) să nu se apropie de martorii din lucrări Ştefan Gheorghe, Panfil carmen Maria, Ştefan Gabriekl, Panaite Vasile, Porumboiu Adrian, Creţu Vasilică, Avram Doru, Andriţa Valeriu, Careja Ioan, Moga Costel , Jugan Iulian şi Lupu Mihai şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. C) Să nu desfăşoare activităţi politice în exercitarea cărora a săvârşit fapta În baza art. 215 alin. 3 Cod de procedură penală atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. Constată că inculpatul Arsene Ionel a fost asistat de avocaţi aleşi. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 28.02.2018”

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Diana 28 februarie, 2018 at 19:55 Răspunde

    La cate mizerii a facut smenarul asta o sa i se interzica sa se vada cu jumatate din judet. Cred ca nu este primar, director de institutie sau factor de decizie care sa nu fi fost abrodat direct sau indirect pt a face sau a nu face ceva pentru folosul lui arsene. Daca ar avea decenta si-ar da demisia si ar lasa judetul asta sa se poata dezvolta, sa se faca ceva pentru “dragi nemteni”.

  2. mihnea1 28 februarie, 2018 at 20:12 Răspunde

    Credeti ca s-a schimbat individul si coboara cu picioarele pe pamant? Nu prea cred. Probabil va incerca sa se razbune pe toata lumea, inclusiv pe cei care i-au vanat locul in partid, ca sa nu mai spunem la CJ. Vestea buna este ca individul e doar la inceputul drumului catre groapa de gunoi a istoriei, in calitate de cel mai slab lider de partid si CJ. Abia s-a deschis robinetul. Vorba Dianei, oare nu ar fi bine sa-i interzica sa mai vorbeasca in viata asta cu noi alegatorii? Ar fi minunat pentru judet.

  3. Jos coruptia 28 februarie, 2018 at 22:03 Răspunde

    N are voie sa ia legatura…dar in scris se pot da/lua directive…hai sictir…juca poker la arest cu militienii in timp de (***) care ia un porumb de pe camp are tratament crunt

  4. FLORIN 1 martie, 2018 at 16:38 Răspunde

    Cu genul asta de anchete bazate numai pe denunturi se va alege praful din aceasta asa zisa lupta impotriva coruptiei.

    Cu ce ne alegem noi cetatenii furati de personajele de mai sus si firmele lor de casa?

    Cu citeva luni de arest/puscarie?

    Asta ne intereseaza pe noi?

    Nu ne intereseaza recuperarea banilor furati?

    Nu vedeti ca rezultatele acestei lupte sunt ZERO la acest capitol?

    Deci,jumatate din bugetul CJ/CL este furat iar noi ne exaltam ca acesti hoti stau citeva luni in puscarie pe niste acuzatii de 2 bani care ca valoare reprezinta 1% din cit au furat?

    Vai de capu nostru.

  5. anca 4 martie, 2018 at 07:57 Răspunde

    ..dar individul asta, (***) pus de arsene in fruntea Prefecturii cand isi da demisia?Alo, doamna Dancila nu incepeti epurarile de primavara?

  6. Irimia Petrea(0751330***) 15 martie, 2018 at 19:16 Răspunde

    Giuvaergerie(meseria de baza a primarului Lungu Bordea Petru),asa a ajuns Primaria Pingarati, pentru primarul actual.A primit sume uriase direct de la guvern prin Dna Shaideh si de la judet,oare de ce? ANI poate fi speranta pentru multi locuitori sfidati de acest smiscolit.Mai groasa a fost in 2011 cu sume uriase luate ilegal din fonduri europene despre care APIA a dat un verdict de recuperare a sumelor,umbrite apoi de Pruteanu,Archip,Pirlea si Curtea de conturi. DLAF si OLAF pot dezgropa totul,am dovezi originale.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.