Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

9
1280

Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp de magistrații Curții de Apel Bacău care au judecat contestația la decizia Tribunalului Bacău prin care s-a stabilit, în data de 19 ianuarie, ca Ionel Arsene să fie cercetat sub control judiciar. Ionel Arsene este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență, faptă pe care ar fi comis-o în 2013, când era deputat PSD de Neamț și președinte al Consiliului Județean Neamț. Ancheta are la bază un denunț al lui Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, fost primar al orașului Piatra Neamț. Pinalti le-a spus procurorilor că, în anul 2013, i-ar fi dat lui Arsene 100.000 de euro ca să-i remită, prin intermediari, lui Horia Georgescu, președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI). În schimbul banilor, cel din urmă trebuia să-l „aranjeze” pe Culiță Tărâță, președinte al CJ Neamț în acea perioadă. Concret, Culiță Tărâță trebuia „tras pe dreapta” de un dosar de incompatibilitate sau de un conflict de interese. Totul a pornit de la neînțelegerile dintre Arsene și Pinalti, pe deoparte, și Culiță Tărâță pe de altă parte. Din spusele lui Ștefan, Arsene ar fi fost cel care a venit cu ideea de a-l „rezolva” pe Tărâță la ANI. În „horă” a intrat și Adrian Porumboiu, afaceristul vasluian care nu se înțelegea deloc cu Tărâță, numai că cel din urmă ar fi spus că în momentul în care îl va vedea pe Culiță Tărâță dat deoparte de către ANI va scoate banii. Pinalti a spus că i-a dat lui Arsene suma de 100.000 de euro într-un restaurant din București, banii urmând să ajungă, prin intermediul ziaristului Dan Turturică, la Horia Georgescu. De asemenea, Gheorghe Ștefan i-ar mai fi dat lui Arsene 15.000 de euro pentru a-i înmâna lui Turturică, în schimbul acestei sume cel din urmă având sarcina de a-l ataca în ziar pe Culiță Tărâță. Planul nu fost dus la bun sfârșit. In octombrie 2014 Pinalti a fost arestat în dosarul Microsoft, iar o lună mai târziu Culiță Tărâță a murit. În aceste condiții, Pinalti a încercat să-și recupereze banii de la Arsene. Acesta ar fi returnat 20.000 de euro, însă Pinalti a insistat să-i fie achitată și diferența, mai puțin cei 15.000 de euro care ar fi ajuns la Turturică. Și asta pentru că Ștefan a fost mulțumit de munca ziaristului care, așa cum s-a exprimat Pinalti, l-a făcut „varză” în ziar pe Culiță Tărțâță. Cum a fost dus cu vorba, în vara anului 2017 Gheorghe Ștefan a depus un denunț împotriva actualului președinte al Consiliului Județean Neamț. La dosar sunt mai multe înregistrări ambientale între Panaite Vasile, prefectul de Neamț, care a avut rolul de intermediar între Pinalti și Arsene. În data de 18 ianuarie, procurorii DNA l-au reținut pe Arsene pentru o perioadă de 24 de ore, iar a doua zi a fost prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au studiat și au luat măsura controlului judiciar împotriva lui Ionel Arsene, soluția fiind contestată de către DNA, dar și de către inculpate, la Curtea de Apel Bacău. 

Daniel MURARU

Citeste si:

Arsene are o „cârtiță” în DNA sau SRI din anul 2015. Ce au făcut autoritățile?

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. Diana 29 ianuarie, 2018 at 18:39 Răspunde

    Demisia! Solutia onorabila, daca mai are asa ceva si-i respecta pe nemteni, este DEMISIA! Nu doar suspendarea din functie. E destul de greu sa-l credem in stare de a-si da demisia, dar din acest moment a devenit un individ de calitate indoielnica. Daca noi am tot vorbit aici, daca unele pareau simple barfe, iata ca judecatorii au decis ca trebuie arestat. Stim, statul paralel, executii politice la comanda, sunt motivele postacilor psd-isti care stau la baza arestarii monumentului de cinste si corectitudine. Ajunge, lasati-ne! E timpul sa plece acasa. Nu vrem sa stea in puscarie dar nici in zona de decizie a cheltuirii banului public. Ajunge! A distrus judetul asta! Si mi-a mai placut un comentariu pe care l-am citit – e razbunarea divina, pentru raul pe care a vrut sa-l faca raposatului Tarata. Arsene, DEMISIA!

  2. andrei 29 ianuarie, 2018 at 18:41 Răspunde

    Escortarea lui Arsene la pușcărie o v-a face deputatul fost polițist? Să nu uite totuși să se îmbrace în uniforma neagră pe care o folosea în campanie electorală. Nu de alta, dar îl pot confunda pe la arest (cu cel ce este de fapt) și-l vor opri pe acolo!

  3. vasile 29 ianuarie, 2018 at 18:51 Răspunde

    Prostia , ingamfarea, si nedreptatea acolo duc.I-a trebuit Pinalti, Pinalti a gasit. Mai rau e ca a distrus partidul. Acum ce-o sa faca tradatorii pdlisti? Se cara inapoi?Sau stau lipiti de psd?

  4. Jos coruptia 29 ianuarie, 2018 at 19:08 Răspunde

    Se stia ca va fi arestat…pardon…asta astepta toata lumea de buna credinta. E simplu…demisia de onoare…pana nu intra si Pity langa el…grija mare dom prefect…

  5. mihnea1 29 ianuarie, 2018 at 21:05 Răspunde

    Iaca s-au potrivit previziunile unora dintre noi. Bravo, dle Valisor. Chiar daca, pentru o secunda, ne incearca un sentiment de mila, ne sare rapid din piept amintindu-ne aroganta, dispretul, opulenta, sfidarea, nesimtirea, incompetenta, actiunile de tip mafiot, jaful facut cu ocazia fiecarui serviciu/investitie platite din bani publici. Sper sa invete ceva din tot ceea ce se intampla (si e abia inceputul). Planul e unul minutios, la nivel national. Intr-adevar, daca ar avea o urma de caracter, si-ar da demisia. Si asa are rezervat locul de cel mai nociv lider pe care l-a avut judetul Neamt vreodata. Sa nu uit, nu am vazut consumatorii de xanax, au mai sesizat ambasadele? Iosuban nu a scris nicio oda? Sau acum incep sa-si imparta functii? Subscriu, demisia!

    • Jos coruptia 29 ianuarie, 2018 at 23:02 Răspunde

      Hahaha…”fratele meu” cu xanax-ul rupe lantul…a pierdut ultimul tren.Dupa ce a fost alungat si hulit de toti,dupa ce a ajuns gunoiul jegos al orasului nostru,dupa ce a luat bani de la toti in numele sefului suprem…toate au o limita si un pret!!! Deocamdata…unu a adunat luni,ani buni…asta doar 30 de zile.Stati pe faza,urmeaza niste surprize(pentru unii) de nu va imaginati. Bere si seminte…eu am tot timpul

  6. constantin 30 ianuarie, 2018 at 08:45 Răspunde

    va rog nu mai cereti la arsenie demisia de onoare.de unde onoare?parca il vad pe munteanu ce satisfactie a avut cand a facut toate combinatiile posibile in cj.neamt ca arsenie sa iasa presedinte.si chiar ia zis eu v-am obtinut fotoliul de presedinte cj neamt dumnevoastra aveti grija sa-l pastrati.si cum sosetele s-a luat cu alte treburi pe la bucuresti iata ca s-a indepartat de fotoliu.nici marele avocat de import de la baroul brasov nu a putut convinge instanta de la curtea de apel bacau ca arsenie nu reprezinta un pericol public si nu trebuie arestat.saracul piti alearga si acum pe la pangarati sa faca rost de bani pentru pynalti dar e tarziu.cred ca prefectul mai are timp sa-si dea demisia de onoare.oare pe cine mai sacrifica pynalty?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.