Scandalos! Curtea de Conturi afirmă, iar reprezentanții CJ-ului confirmă: Senatoarea Arcan nu a predat tableta primită de la Consiliul Județean

10
167

Emilia Arcan, senator PSD de Neamț, cu fiică instalată pe criterii de competență în fruntea Agenției Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), s-a supărat rău pe dezvăluirile din publicația atacul.ro în care arătam că nu a predat tableta pe care a primit-o de la Consiliul Județean Neamț. Într-un așa zis comunicat de presă „aruncat” în mediul on-line, parlamentarul, de-a dreptul oripilat, dă de înțeles că ar fi victima unei acțiuni concertate împotriva sa, uitând, probabil, să dea de pământ și cu „statul paralel”, așa cum fac mai nou social democrații. Emilia Arcan vorbește despre „o manipulare a opiniei publice”, „manevre ieftine”, „gesturi mizerabile, incalificabile, de către oameni care pretind că muncesc pentru scoaterea adevărului la iveală”, despre „răii” care urmăresc să „împrăștie cu noroi obrazul oamenilor nevinovați”. Toate acestea sunt spuse nervos de senatoarea Arcan care afirmă, prezentând și un document al Consiliului Județean Neamț, că ea a predat tableta pe care a primit-o de la instituție în data de 19 ianuarie 2017. Nu contestăm autenticitatea documentului prezentat de Emilia Arcan, deși am putea să facem diverse scenarii, mai ales că îi cunoaște foarte bine pe angajații Consiliului Județean Neamț, unde a fost consilier județean, vicepreședinte, vicepreședinte cu atribuții de președinte și consilier personal al lui Ionel Arsene. O să ne rezumăm să-i spunem  parlamentarului Arcan, în cazul  în care nu a citit cu atenție dezvăluirile din atacul.ro, că la baza acestora au stat documente oficiale. Vorbim de raportul Camerei de Conturi Neamț  în care auditorul spune  clar că foștii consilieri județeni Emilia Arcan, Ciprian Șerban și Gabriel Farcaș nu au predat tabletele la încetarea mandatelor. În plus, constatarea auditorilor Camerei de Conturi  este confirmată de Adriana Bosovici, director general al Direcției Generale Buget-Finanțe din cadrul Consiliului Județean Neamt. Aceasta spune, negru pe alb, că au fost întreprinse demersuri pentru recuperarea celor două tablete de la foștii consilieri Arcan și Șerban, iar în cazul în care nu le recuperează, Consiliul Județean se va adresa instanței de judecată.

Iar ca lucrurile să fie cât mai clare, nu de alta dar acuzațiile, lansate discret la adresa publicației atacul.ro, sunt absolut nereale, o să arătăm, pas cu pas, că senatoarea Arcan este în eroare.

 1. Din documentul prezentat de Emilia Arcan rezultă că tableta a fost predată în data de 19 ianuarie 2017.

      2. Auditorii Camerei de Conturi Neamț au mers în control la Consiliul Județean Neamț prima oară în data de 19 aprilie 2017. Deci cu trei luni după ce Emilia Arcan ar fi predat tableta, așa cum arată documentul eliberat de Consiliul Județean Neamț. Așadar, presupunem că, la data de 19 aprilie, auditorii financiari nu mai aveau cum să constate că doamna Arcan nu a predat tableta.

 

 1. Și totuși, la pagina 13 a procesului verbal, întocmit de către Camera de Conturi, la data de 15 iunie 2017, se spune clar că Arcan, Șerban și Farcaș nu au predat tabletele. Documentul poate fi analizat mai jos:

 

 1. Mai mult decât atât, în paginile 14 și 15 ale raportului avem declarația Adrianei Bosovici care confirmă că cei trei foști consilieri județeni nu au predat tabletele. Documentul poate fi analizat mai jos:

 

 1. Avem și opinia auditorilor cu privire la această problemă, și anume nerecuperarea bunurilor ce aparțin Consiliului Județean Neamț, așa cum se vede din documentul de mai jos:

În concluzie, Emilia Arcan contestă un raport al Curții de Conturi, dar și declarația unui director din Consiliul Județean Neamț, iar de supărare își varsă năduful pe atacul.ro. Dacă lucrurile stau așa cum afirmă senatoarea Arcan, și anume că a predat tableta, iar numele ei apare eronat în raportul Curții de Conturi, ar trebui să se supere pe cei care au făcut această constatare, nu să arunce cu acuzații nefondate unde nu trebuie. Totuși, vorbim de un act oficial, de o constatare a celei mai importante instituții cu atribuții în controlul cheltuirii banului public și gestionarea averii publice, dar și de confirmarea acestei situații  de către  un director din Consiliul Județean Neamț.  

Dacă au greșit auditorii publici externi ai Camerei de Conturi sau reprezentanții Consiliului Județean Neamț, ei ar trebui să dea socoteală pentru situația creată. Și tot ei ar trebui să-și ceară scuze.

Daniel MURARU

Citeste si:

Rușinos! Parlamentarii Arcan și Șerban nu au returnat tabletele primite de la Consiliul Județean. Fostul consilier Farcaș, obligat de judecători să restituie tableta

 

 

 

10 comments

 1. Prostia dispare doar prin epurare 11 decembrie, 2017 at 16:21 Răspunde

  Am pus un comentariu dincolo pe care sper sa-l aprobati asa cum faceti intotdeauna…in esenta, jegurile nu dispar decat atunci cand da o boala peste ei sau cand vrea Dumnezeu…pana atunci caracterul infect iese la iveala…inca o data profesionalismul dvs. da peste bot golanilor partinitori…le fac si o intrebare legitima…au incasat ceva sume de bani pentru a baga limbutza la stupul cu “miere”?

 2. valisor 11 decembrie, 2017 at 18:28 Răspunde

  N-are cum s-o dea-n apoi. Adevărat. Tableta. Îi trebe să ție legătura la “Piață”, dar în spatele la jandarmi, în “Coliba Haiducilor”. Tableta e plină cu “NU JUSTIȚIE, DA CORUPȚIE!” și alte scandalări paralele, că le-a dat și creoane colorate, da nici pe alea nu le-a restituit, că s-au consumat epuizând și tableta. Deci nu poza cu ia de la început pe tabletă, că asta e altă poveste, e de la “Cântarea României” unde a cântat “La Cules de Agarici”, da nici de la aia nu i s-a aplecat. Oare o să-i vedem vreodată zburând cu covorul ferecat?!

 3. mihnea 11 decembrie, 2017 at 18:30 Răspunde

  Intreaga viata a acestei individe este o mizerie. Toata viata a calcat pe cadavre pentru a-si atinge scopurile. Din pacate, a transformat si copilul intr-o persoana de aceeasi teapa. Minte cum respira, tradeaza cum clipeste. O viata si o evolutie mizerabile. E o rusine. Murdareste tot ce atinge.

 4. V.Vasile 12 decembrie, 2017 at 07:51 Răspunde

  Am mai spus, acesti emanati se bazeaza pe ceva…si au probat, prin actiunile lor(vezi proiectul pus pe ordinea de zi in CJ in legatura cu casa de avocatura, etc).
  ,,Cainii latra ursul trece,,numai ca, toate au o limita iar ursii au inceput sa deranjeze…

 5. un om 13 decembrie, 2017 at 11:52 Răspunde

  Domnule Muraru, am avut ocazia sa vă cunosc si de aceea va spun un lucru foarte, dar foarte important, de care trebuie sa luati mereu aminte in tot ceea ce faceti! BINELE INTOTDEAUNA INVINGE! SUCCES!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.