Arsene, cu nașu` la DNA

4
270

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a terminat de rezolvat problemele arzătoare ale județului, pentru că altfel nu se explică de ce, din ce în ce mai des, îl vedem la tot felul de evenimente ”penale” prin București, care nu au nicio legătură cu activitatea din fișa postului său. L-am văzut pe mai marele județului intrând cu BMW-ul X6, ce aparține Consiliului Județean Neamț, la întâlnirea liderilor PSD de la Vila Lac 2. A fost un chef, au spus cei din presa centrală, dat de premierul Mihai Tudose cu ocazia Sfinților Mihail și Gavril. Ulterior, nemțenii l-au putut admira pe Ionel Arsene în toată splendoarea sa, în timp ce se afla în fața sediului DNA, structura centrală, pentru a-l susține pe Liviu Dragnea chemat de procurori pentru a-i comunica faptul că împotriva sa a început urmărirea penală în dosarul Tel Drum SA. După doar câteva zile, și anume în această după amiază (21 noiembrie), Arsene a fost surprins din nou de camerele video ale posturilor de televiziune centrale tot în fața sediului DNA din București. Nu venise să fie audiat în vreun dosar, ci să-l susțină pe șeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea, chemat la DNA pentru a i se pune în vedere că a fost instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri pe care le deține, măsură luată tot în dosarul Tel Drum SA (click aici pentru comunicatul DNA). Gestul lui Arsene este de înțeles, mai ales dacă ne gândim că Liviu Dragnea este cel care l-a promovat și susținut în politică. Este de notorietate că teleormăneanul l-a introdus pe Arsene în politica la nivel înalt. Așadar, se poate spune că Arsene a fost „botezat politic” de Dragnea, nemțeanul fiind, iată, recunoscător pentru asta. Așa se explică și susținerea fățișă a liderului PSD Neamț pentru Liviu Dragnea, mai ales acum când procurorii anticorupție l-au luat pe șeful PSD la întrebări în legătură cu afacerile Tel Drum SA.

Dacă omenește poți să-l înțelegi pe Arsene, mai greu este atunci când, ca orice om normal al acestui județ, te întrebi în ce calitate se afla el în fața sediului DNA. În calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, în cea de președinte al PSD Neamț sau ca amic al lui Dragnea? Nemțenii îl știu mai degrabă ca președinte al Consiliului Județean Neamț și tocmai de aceea Arsene ar trebui, din respect pentru cetățenii acestui județ, să lămurească anumite aspecte cum ar fi, de exemplu, cine a suportat costurile deplasării sale la București? A mers la DNA cu mașina personală sau cu BMW-ul X6 al CJ-ului? Cum imaginile de azi au fost surprinse puțin după ora 17.00, este clar că Arsene nu a fost astăzi la serviciu, la Consiliul Județean Neamț. Există și varianta ca președintele județului să fie în concediu sau să-și fi luat liber, însă aceste aspecte ar trebui să le lămurească. Același lucru ar trebui să-l facă și pentru episoadele anterioare, când a fost văzut cu mașina CJ-ului la Vila Lac 2, dar și când l-a aplaudat pe Dragnea la intrarea în sediul DNA, în urmă cu o săptămână. Cum publicația atacul.ro nu este agreată de Consiliul Județean Neamț, reprezentanții instituției refuzând să ne răspundă adreselor pe Legea 544/2001, așteptăm cu maxim interes ca autoritățile statului, Camera de Conturi în speță, să verifice aspectele pe care le-am semnalat și să ofere răspunsuri la aceste întrebări. Chiar dacă la mijloc nu ar fi vorba de sume mari de bani, simplul fapt că Ionel Arsene ar putea folosi mașina instituției în interes personal nu reprezintă decât un afront la adresa tututor celor care locuiesc în acest județ, fie că au votat PSD sau nu.

Daniel MURARU

Citeste si:

Arsene&Co, la DNA să-l susțină pe Dragnea

Cum se arde gazul la Consiliul Județean Neamț. Jupânul Arsene, lider absolut

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Diana 21 noiembrie, 2017 at 20:46 Răspunde

    Mie mi se par gesturi disperate. Singura lui scapare este sa stea pe langa nasu. Din fericire, pentru nasu nu mai exista sanse de a ramane in fruntea partidului si a parlamentului, singurul lui drum fiind spre brutarie. Iar la cate nenorociri a facut arsene cu banii publici e normal sa ii fie frica sa nu-l urmeze. Buna intrebare. Individul asta sfideaza pe toata lumea? Noi ii platim salariul, din banii nostri face combinatii, iar individul nici macar nu vine la serviciu. Pai dragnea are un dosar penal pt ca platea oameni de la partid din bani publici. Arsene se crede mai presus de lege? Ii miroase in judet si sta doar la Bucuresti? A facut ceva timp de un an cat ne-a tocat banii? Absolut nimic. Exista si un aspect pozitiv. Se invata cu procedurile de acces la DNA.

  2. constantin 22 noiembrie, 2017 at 09:05 Răspunde

    eu am inteles ca arsene de grumazesti a primit o functie importanta de la dragnea;vicepresedinte psd cu probleme financiare.iata de ce trebuie sa fie prezent la orice activitate la centru;este omul cu banii.daca reuseste sa faca ceva si cu finantarea lucrarilor la neamt din infrastructura inseamna ca nu a pierdut timpul degeaba la bucuresti.poate ar trebui sa fie mai atent cum gestioneaza banii pe care ii dirijeaza catre firma prefectului(lasati-o moarta cu sotia).deocamdata o face in mod iresponsabil.

  3. Murinio 22 noiembrie, 2017 at 13:26 Răspunde

    Andra Miron de la Realitatea facea aseara o remarca de-a dreptul uluitoare cu referire la domnul Arsene si alti lideri PSD aflati in fata DNA si anume „acolo il asteptau pe Dragnea gorilele PSD”. De ce l o fi inclus si pe domnul Arsene in randul gorilelor, si nu a cimpanzeilor sau sacalilor sau lupilor sau hienelor sau crocodililor, nu stiu….

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.