Încă un pensionar MAI la CJ-ul lui Arsene. Episodul urât din perioada când era ofițer activ

6
867

Grupul pensionarilor din Consiliul Județean Neamț, adică al angajaților trecuți de o anumită vârstă și beneficiari de pensie, s-a mai îmbogățit cu unul. Este vorba de Cristian Timofte, colonel de poliție în rezervă, care de câteva săptămâni ocupă funcția de referent, după cum spun sursele noastre din Consiliul Județean Neamț. Noului angajat i s-a găsit și un loc bun, chiar dacă e la subsol, el fiind plasat în același birou cu Octavian Bărbuleț, consilierul președintelui. Fost purtător de cuvânt al Poliției Neamț, colonelul Timofte a părăsit sistemul în urmă cu mai bine de 10 ani pentru ca, iată, să revină în sistemul bugetar, de această dată în administrația județeană. El nu este singurul fost polițist pensionar care lucrează în administrația județeană, Ionel Arsene bazându-se și pe serviciile consilierului său personal Gheorghe Stanciu, fost ofițer în cadrul fostului Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI). La rândul său, Stanciu nu este singurul pensionar din Cabinetul președintelui care este dominat de persoane de vârsta a III-a. Din cei cinci consilieri personali, patru sunt pensionari: Vasile Vișan, fost secretar al Primăriei Piatra Neamț în perioada „domniei” lui Pinalti; medicul Valeriu Andrița, și el apropiat al lui Pinalti, care îl consiliază pe președinte în domeniul sănătății, și Ilie Petre, fostul secretar al Prefecturii Neamț care asigură consiliere de specialitate în domeniul administrației publice locale. Singurul dintre consilierii personali ai președintelui, care nu încasează și pensie și leafă, este Octavian Bărbuleț-Tărăntuș. În ceea ce-l privește pe rezervistul Timofte, proaspăt lefegiu la CJ, ziariștii din Neamț și-l amintesc din  vremea în care era purtător de cuvânt al IJP Neamț, ca fiind unul dintre cei mai fervenți apărători ai imaginii Poliției. Cu unii reprezentanți ai presei locale a avut relații bune, cu alții mai puțini bune. În ultima categorie îi includem pe cei care erau critici la adresa Poliției Neamț, dar și la adresa unor angajați de-ai instituției. Unul dintre cele mai penibile momente din perioada în care Timofte a fost purtător de cuvânt a avut loc pe la începutul anilor 2000, când un cazier a fost atașat buletinului de presă. Documentul conținea informații despre trecutul unui jurnalist care păcătuise în perioada adolescenței. Cu ce greșise jurnalistul respectiv de s-a trezit cu trecutul răscolit? Nu gafase cu nimic, ci îi supărase pe cei din conducerea Poliției Neamț pentru că îndrăznise să scrie câteva articole negative despre activitatea unor polițiști cu funcții. Gestul, cumplit de urât, a avut scopul de a-i închide gura ziaristului. Autorii mârșăviei nu au fost identificați și nici pedepsiți, deși cercul suspecților, toți oameni din Poliția Neamț, era unul destul de restrâns.

Daniel MURARU

Citeste si:

Toți pensionarii președintelui

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. FLORIN 6 octombrie, 2017 at 18:38 Răspunde

    Nu exista institutie mai corupta decit IPJ.

    Urmeaza imediat Parchetul.

    Statul mafiot s-a format datorita acestor gunoaie corupte care au patronat jaful si devalizarea acestei tari.

    99% din gunoaiele care au condus aceste institutii ar trebui sa fie in puscarie.

    In schimb,primesc pensii speciale.

    Le primesc de la hotii din parlament drept multumire ca nu si-au facut treaba 26 de ani iar ei au putut ajunge in parlament.

  2. mihnea 6 octombrie, 2017 at 19:33 Răspunde

    Problema mare este aceea ca o gasca intreaga de pensionari, cu pensii foarte mari, ocupa locuri in administratie pe care ar putea fi angajati multi tineri. Va dati seama ca veniturile acestor indivizi, care traiesc din amintiri, depasesc prin cumul suma de 10.000 lei lunar? Daca s-ar da ordonanta care va interzice din nou cumulul pensiilor cu salariile, 80% dintre ei ar pleca acolo unde le este locul. Acasa!

  3. Rusine!!! 6 octombrie, 2017 at 21:01 Răspunde

    De acord cu ambii comentatori! E foarte rusinos, e penibil si sub orice imaginatie ca acesti indivizi sa ocupe vreo funtie dupa iesirea la pensie. Pentru ce.i trebuie lui Arsene atitia consilieri personali ori de alta natura, cind judetul asta, fundatura asta nu iese din anonimat cu investitii serioase. Ce cine sau de ce se ascunde Arsene in spatele acestor oameni care in loc sa.si plimbe nepotii, maninca banii pe care tineri capabili, educati, i.ar putea primi pentru munca depusă. Si spun munca nu tăiat frunze la ciini, pardon, lui Arsene prin cj. Efectiv e strigator la cer! Ma mir cum va mai tine Dumnezeu pe pamintul asta! Însă, va veni si ziua scadentei!

  4. stupid socks 7 octombrie, 2017 at 19:41 Răspunde

    Vedeti cum trag panaramele la panarame? Nu-i ajungea pensia fostului colonel de politie, ii mai trebuia si un salariu, pentru ca taie frunze la caini in cladirea aia, asa cum fac toti consilierii pe care si i-a luat Arsene! Doar nu-si imagineaza cineva ca astia chiar au de lucru acolo… Ei pur si simplu iau niste bani,(din bani publici!) lunar, prin bunavointa (si nesimtirea) lui Arsene, pe care-l doare undeva de faptul ca-si bate joc platitorii de taxe si impozite. Si la ce obraz gros are si Timofte ca si ceilalti pensionari angajati pe post de consilieri, o sa stea bine mersi acolo, pe bani frumosi, in timp ce pentru tineri care au terminat o facultate si pentru care judetul asta nu mai are nimic de oferit, nu e loc in cladirea aia. Pentru ca n-au pile, nu sunt lingai, pupatori de dosuri, ciripitori pe la servicii sau fosti securisti, asa cum fac si au facut toata viata sleahta lui Timofte, Visan, Andrita si ceilalti. Asa ca tinerii pleaca spre alte zari, in timp ce judetul asta ramane la cheremul unor panarame al caror singur scop este sa roada cat pot din ciolanul banului public.
    Individul asta, Timofte, e un foarte relevant exemplu despre ce a ajuns tara asta si judetul asta: o colcaiala de paraziti, de lipitori, care nu se mai satura de bani publici. Iar prostimea ii voteaza si li se supune…

  5. constantin 8 octombrie, 2017 at 13:45 Răspunde

    imi aduc aminte cum prin anul 1990 s-au taiat brazii din fata case albe nemtene si ziceau unii ca de acum poporul v-a circula nestingherit de nimeni prin fata cladirii.cat a tinut minunea?acum sunt bariere peste bariere cu carduri,au ocupat si parcarea laterala si tot nu le ajunge la salariatii cj.acesti anonimi(visan,andrita,timofte,stanciu) nici in cele mai frumoase visuri nu sperau ca vor ajunge locatari la casa alba.nu ca ar fi avut ceva piedici politice dar erau niste anonimi.bietul visan deabea ocupa jumatate de scaun la savinesti.acum farseorii sunt mari iar arsene este prea patat sa poata piscui in fata lor.si iata ce echipa formidabila are cj.neamt.daca nu ar fi trist ar fi de rasul curcilor.andrita de la frecat picioarele fotbalistilor a ajuns marele specialist pe sanatate in echipa lui arsene.totusi eu cred ca arsene este un simplu executant si nu dispune.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.