Violența lui Palada a fost apreciată de staff-ul PSD și de unii oameni de televiziune, pentru că cine se aseamănă se adună

1
132

 

 

 

 

 

 

 

 

Parada mârlăniei

Pentru a înțelege mai bine fenomenul numit mârlănie, trebuie mai întâi să vedem ce este mârlanul. Needucat și rudimentar, el are instincte primitive și cu asemenea caracteristici nu poate păcăli electoratul, pentru că, neputând face altceva, s-a băgat în politică. Ca să poată promova și pentru a ajunge la ”cașcaval” și-a cumpărat o mulțime de diplome de facultăți și doctorat, încât nici el sau ea nu le mai știe numărul. Acoperit cu aceste hârtii mai tari decât blindajul tancurilor rusești și propria tătărcuță declarată genială după promovare, pot în sfârșit să-și manifeste mârlănia. Mârlanul este deci imbecilul care nu știe nimic, dar se pricepe la toate, trece de pe o funcție pe alta în funcție de interesele mârlanilor șefi, rup bani și bunuri de peste tot, mai ales de la stat. Limbajul lor este bolovănos și sărac, figurile nu le pot fi bănuite de niciun pic de inteligență, hainele de firmă stau ostentativ pe burți rotunde, mașinile de lux ne omoară pe drumurile țării, proprietățile noastre și alte cele sunt la ei. În plimbările electorale, se plâng de sărăcia și privațiunile pe care și le-au impus pentru bunăstarea noastră, cu toate că au sejururi de lux prin stațiunile lumii. Nu se străduiesc să mai fie ipocriți pentru că poporul pare dispus să le accepte orice. Nefiind îngrădiți de nimic, de nicio regulă sau lege, au dat frâu liber mârlăniei și au început să sară la bătaie. Violența primitivă a lui Palada a fost apreciată de staff-ul PSD și de unii oameni de televiziune, căci cine se aseamănă se adună. Nu mai este mult și ajungem înapoi la anii ‘50! Mârlanii nu trebuie căutați, pentru că apar cu agresivitate peste tot, în parlament, guvern, partide, consilii, școli, pe stradă etc. Dacă auziți că un personaj samihandicapat educațional și mental a făcut 2-3 facultăți, feriți-vă pentru că a ajuns mitocan și deja a prins o funcție, dacă are și un doctorat a atins pragul mârlăniei și sigur va fi unul dintre legiuitorii și conducătorii noștri.

Dumnezeu nu ne va scăpa de ei, iar noi nici atât !

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Școala „Ion Creangă” din Humulești, Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

 

1 comment

  1. valisor 17 septembrie, 2017 at 12:12 Răspunde

    Pornind de la premiza bunei credințe, le-am tot întors pe toate fețele, dar doar atâta cât brumă de geometrie poate mintea mea. Prea savantă pentru mine pedagogia profesorului Năstăselu! că nu-i că nu-nțeleg limba română, că de trecut îmi trece de urechi, dar nu-mi produce. O fi solul steril… o fi sămânța seacă…?! Ceva nu e în regulă cu agricultura asta!
    Pentru spiritalgia din creierii miei, ca opinie alternativă, am suportat crunta amăreală a mult’hulitului piramidon. Din amăreală, atenuant, încă îmi mai umblă ecouri prin cap, dar mă bucur că de durere am scăpat! Oricum, e prea puțin de când asta. Pentru cine se suspectează de o aceeași patologie… recomand același tratament naturist:
    Am început tratamentul cu DR. LUCIAN IOSIF CUEȘDEAN și parcă deja mi-a mai venit mintea la cap.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.