Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamț face festivaluri pe banii CJ-ului

11
289

Marea “famiglie” funcționează perfect indiferent de partidul aflat la putere. Poți să fii purtător de vorbe al prefectului, mai ales dacă te leagă de el o lungă și trainică prietenie, dar poți să fii și organizator de festivaluri. Ce mai contează că ești angajat ca și consultant pe la prefectură și mai organizezi și un festival ale cărui costuri sunt acoperite, în mare parte, din bani publici. Personajul principal din această povestioară este Gabriel Apetrii, corespondent Agerpres, purtător de cuvânt al amicului „Piti”, adică prefectul Vasile Panaite, proprietar de site de știri, dar și organizator de festivaluri. Apetrii este administrator și acționar la o societatea care va organiza, la început de septembrie, la Piatra Neamț, Festivalul Național de Muzică pentru Copii si Tineri “Viva Allegria”, o manifestare ce are drept scop încurajarea tinerelor talente în domeniu interpretării muzicale. 

Asociația pe care o conduce Apetrii, “Viva Allegria”, a obținut de la Consiliul Județean Neamț suma de 20.000 de lei pentru organizarea acestui festival ce va fi găzduit, cu titlu gratuit, de către Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. La concurs vor participa peste 100 de copii care vor achita o taxă de participare de 150 de lei. Adică vorbim de alți peste 15.000 de lei. În postările de pe pagina Asociației culturale pe care o conduce, dar și într-un comunicat oficial dedicat lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, Apetrii mai spune că la organizarea acestei manifestări vor contribui și sponsori care doresc să-și păstreze anonimatul. 

Cert este ca 20.000 de lei provin de la Consiliul Județean Neamț, din taxele de participare s-ar mai aduna vreo 15.000 de lei, la care se mai adaugă contribuția sponsorilor. Bănuim că cei din urmă vor asigura cazarea și masa membrilor juriului, pentru că participanții vor fi nevoiți să se cazeze pe banii lor. Organizatorul va mai asigura gratuit o masă pentru fiecare participant care va merge la “Petrecerea Viva Allegria”. De asemenea, câștigătorii de la toate categoriile vor primi premii în trofee, medalii, diplome și bani. Nu ar fi fost rău ca organizatorul, mai ales că vorbim și de o susținere din bani publici, să le fi spus părinților și care este valoarea premiilor în bani. Conform HCJ 165/27.06.2017, organizatorul trebuie să cheltuie banii CJ-ului, adică cei 20.000 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor privind: sonorizare, diplome, medalii, trofee, materiale promoționale și premii în bani.

fisier_anexalaHCJnr.165

Lăsând la o parte toate aceste aspecte care, normal, lasă loc la diverse interpretări, ținând cont de postura în care se află Apetrii, surprinde mesajul de mulțumire adresat de Asociația “Viva Allegria”, reprezentată de purtătorul de vorbe al prefectului, președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Așa cum am mai spus, Apetrii este prieten cu Vasile Panaite, prefectul județului Neamț, iar cel din urmă este amic cu Arsene. Interesant este că alte manifestări cultural-artistice nu au beneficiat de o sumă atât de consistentă de la bugetul județean. 

Scrisoare adresată „președintelui iubit”

Presa locală a primit din partea Asociației Viva Allegria un comunicat în care anunță organizarea festivalului, dar și mesajul adresat conducerii Consiliului Județean Neamț. Vorbim de un mesaj care, cu siguranță, l-ar oftica și pe Kim Jong-Un, dictatorul nord coreean.

 

”Mulțumim președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel

Arsene, și legislativului județului pentru sprijinul financiar

consistent fără de care această ediție nu s-ar fi putut

desfășura. De asemenea, alături de noi au venit sponsori

importanți care însă au dorit să își păstreze anonimatul și

cărora le transmitem mulțumiri și toate gândurile bune.

Sperăm ca și această ediție să se ridice la înălțime iar

impresiile celor care vor participa la festival să fie dintre

cele mai frumoase, atât despre eveniment cât și despre

județul Neamț”.

Ar mai fi de spus că Ionel Arsene nu a participat la ședința CJ Neamț în cadrul căreia a fost aprobată suma de 20.000 de lei pentru organizarea festivalului. Și ar mai fi ceva: banii, adică cei 20.000 de lei, nu au fost aduși de Arsene de acasă si nici de consilierii județeni care au votat proiectul. Sunt banii nemțenilor, astfel că lor li s-ar cuveni mulțumirile. 

Daniel MURARU

 

 

11 comments

 1. Sapă de lemn 28 august, 2017 at 16:14 Răspunde

  (*** cenzurat admin.) asta făcea spume la gură preamarindu-l pe Stefan.Acum il linge in dos pe Arsene.Oare ăstia stiu de greata noastra?
  Acest PSD a fost transformat de bisnitarulSoseta intr o adunatura de comunisti libidinosi,pedelisti scabrosi , Tarfe de alcov si beizadele analfabete.

 2. stupid socks 28 august, 2017 at 16:46 Răspunde

  Si in anii trecuti si-a facut paranghelia tot cu bani publici. Si de la judet si de la municipiu, ba chiar s-a dus dupa bani, tot publici, si la Targu Neamt. Face careva o minima socoteala? Ce cheltuieli ar avea de acoperit, cata vreme premii in bani nu primesc decat cativa copii, iar de platit taxa de participare platesc toti? Deci aduni de la parinti 15.000 si mai iei si din bani publici, de la buget, 20.000… Pai ce premii dai, frate? Sau vrei, de fapt, sa-ti schimbi iar masina aia bengoasa?
  Cat despre obraz… la asa oficialitati, asa lingai….!

 3. Vasile 28 august, 2017 at 17:14 Răspunde

  Eu nu am auzit in viata mea de sponsori care nu doresc sa li se faca publicitate, doar daca nu e vorba de spalare de bani sau de mita!

 4. valisor 28 august, 2017 at 17:36 Răspunde

  Doar cincizeci de minute, atâta cât e ora la școală.
  Am chinuit limba română opt ani de generală, dar doar atâta cât a găsit pe unde să-mi intre și cât n-am găsit eu la timp ieșirea de m-a prins în clasă. Aceleași fente au mers și tot liceul, că mai departe n-am mai știut să pot ceva, dar asta se întâmpla demult și-mi pare rău că nu m-am priceput s-aleg, că, uite, din elocvența pe care vorba mea nu a avut-o niciodată, acuma încep propoziția, iar la jumătate eu singur deja mă întreb ce-am vrut să zic de nu se potrivește cu ce-am gândit. Mai bine se alegea să mă făt frumos în creierul munților, pintre ciobeni, să știu doar de-ale ciobelitului, că cum să deosebesc oaia de câne și lupu de măgar, să nu mulg din greșeală lupu, să pasc doar oaia și berbeciu, să dau din bucium și din fluieraș, să nu-mi mai iasă din gură toate hârdăuțelile astea degeaba. Poate că așa, îndeaproape rupt de lume, ezact ca noi de azi, “pe cale de” fb, văzând cum fac unii, pe față, fără nicio jenă, nefăcute, ca nefăcuta ce-o face ăsta din articol, să fierbe sângele din mine și abia atunci să mi se trimită a mi se primi la gură, din străfunzimile cardiace ale sufletului meu, acele nemaiauzite onomatopee mișcătoare de munți din loc. Că, altfel, noi dormim un somn ca cel de veci, iar santinelele par că au dezertat de tot. Dezbrățișez ideea că poate “se pregătește ceva”, că mă uit la ceas și văd că cam e unu de după doisprezece și nu mai este cine ce care a ajuns târziu la gară. Nu exclud că nu știu timpu, dar zău că nu știu!…
  De-aia zic, doar ca idee de neduminică bugetărească, despre înghesuit alea cincizeci de minute, cât durează o oră de școală, școala de-a-mi căuta norocul. Dar mai bine îmi dau o pauză. Deci nu cincizeci, da doar zece. Fiecare, deci orișicine și nu cu toții împreună, zece minute, doar zece, într-o singură zi din săptămână, dar dinainte menită, nu că când o fi a fiind să fie ea cu chef de voie întâmplătoare, fiecare să se încordeze a făcea la maxim ce vrea din tot maximul lui, să facă!. Nu știu ce miracol e în asta, dar este unul, că, dacă se împlinesc condiții a se întâmpla anume circumstanțe, și garantat ele se întâmplă, atunci, ca printr-o coincidență de basm, fără să ne fi vorbit unii cu alții, fără nicio socoteală matematică și dincolo de orice alchimie, se potrivește că facem cu toții, în fix aceleași zece minute din fix aceeași zi a fix aceleiași săptămâni, aceeași lucrare; la maxim! și nu alta decât exact cea care trebuie. Se verifică prin că s-a mai întâmplat, de-atâta doar că, fix d-invers decât acuma, atunci A sărIt de cur în sus și A Demolat-o.
  Degeaba! Cine citește asta!? Cine mă crede!? Cine nu s-a săturat de eU!?

 5. mihnea 28 august, 2017 at 18:25 Răspunde

  Pai cum face? Pe Arsene il rasplateste cu ode in anonimul site in care scrie, iar pe scena, pentru a inmana colile de carton (diplomele), il cheama pe ala cu barba de-i place sa se dea in toate pozele si recita fraza cu Arsene.intreb doar, unde se face spectacolul? La teatru? Plateste chirie? Sunt niste cheltuieli acolo. Vorba autorului, astia se dau vedete si se capatuiesc doar pe banii nostri, ca altii nu ar fi in stare sa faca.

 6. Florin 28 august, 2017 at 20:31 Răspunde

  Daca-i plina tara de parinti care nu-si doresc decat sa-si vada odraslele staruri… Asta-i curentu’. Numa’ cant si voie buna de la un capat la altul al tarii. Romanul s-o nascut hartist.

 7. Diana 28 august, 2017 at 23:31 Răspunde

  O fi vreo vedeta, dar nu-l identific prea bine pe acest mic geniu. Am dat cateva cautari si prima senzatie este aceea ca il chinuie talentul si dorinta de a nu-si spala parul. Deh, noi femeile suntem atente la astfel de detalii. Ca sa inteleg totusi, pe fond. Mai multi tineri participa la acest festival ca sa ce? Sa primeasca o diploma? Calitatea de castigator il promoveaza direct in lumea buna a muzicii sau la festivaluri adevarate? Respect talentul copiilor dar nu isi dau seama ca acest festival pare mai mult o afacere. Un ONG, relatii privilegiate, smecheria-i gata. Fiind si intr-o functie din care poate face suficient trafic de influenta, direct sau prin prieteni, reuseste sa faca profitabila afacerea. Carcotasii vor spune ca sunt rautacioasa si am o atitudine distructiva fata de actele de cultura. Sa fie primite, dar nu pe banii publici.

 8. V.Vasile 29 august, 2017 at 07:35 Răspunde

  Cainii latra, ursul trece si pusculita se umple ,,dragii mei nemteni,,
  Asa va trebuie !
  Urmariti sedintele CL si CJ .Veti vedea ce somitati conduc destinele urbei :culegatori de scame, lustrangii de clante si lipitorii(in toate sensurile) de afise ;ultima categorie, cu multe mandate, gargaragii profesionisti.

 9. Diana 29 august, 2017 at 22:40 Răspunde

  Hai ca am trait sa o vad si pe asta. Unul din cantaretii de ode pt Arsene, evident pe bani, critica guvernul ca a dat in cap privatilor prin marirea salariilor bugetarilor. Dincolo de faptul ca nu se pricepe nici macar la titluri, daramite la continut, imi creeza o stare de dezgust amintindu-mi ca, nu cu multa vreme in urma, il filma pe Arsene la birou muncind asiduu si explicandu-ne ca exista institutii in care se munceste pana noaptea tarziu. Iti vine sa iti iei campii cand vezi ce oameni falsi sunt, pozand in deontologi. Pai individul asta traieste mai bine decat multi bugetari, pe banii nostri.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.