„Am distrus viitorul unei nații”

4
138

 

Învățământul la români

Am transformat totul în ruine, iar acum încercăm să le furăm și pe acestea. Nu cred că străinii le vor cumpăra, poate numai pe cele din care mai pot folosi ceva. Distrugem tot ce atingem, orașe, fabrici, drumuri, păduri, ape, totul. Dărâmăm ca să construim din nou! Ce? Nu știm exact! Cu ce? Nu avem pentru că între timp au dispărut și banii. Suntem poporul care a cheltuit toți banii pe proiecte care n-au mai fost realizate. Am distrus cu inconștiență și învățământul care reprezintă viitorul unei nații. Dar pe cine mai interesează viitorul, căci hoții noștri trăiesc numai pentru prezent și pentru ei. Mă uit cu tristețe la elevii noștri. Foarte puțini se vor realiza, iar o parte dintre aceștia vor pleca în străinătate. Marea masă va îngroșa rândurile șomerilor și săracilor. Crescuți fără principii, având ca modele politicieni corupți și imbecili, hoți cu tupeu și fără scrupule, profesori slabi care nu pot să țină o lecție, dar fac o mulțime de proiecte, unul mai inutil decât altul, ce pot învăța de la aceștia ? Dacă te remarci profesional dai de belele, dacă nu iei șpagă ești imediat izolat, dacă încerci să le arăți calea dreaptă elevilor, ești sancționat. Ca să fii respectat în acest sistem trebuie să nu înțelegi ce predai, să nu faci nimic la școală ci doar pregătire acasă, să pupi cu ușurință peste tot și în tot locul pe șefii tăi, să semnezi orice act ce ți se pune în față și ai șanse mari să fii promovat și răsplătit cu o gradație de merit sau un proiect în care se toacă inutil niște bani. Formalismul și lipsa de responsabilitate, inconștiența și prostia au sufocat învățământul românesc, transformat într-un apendice ridicol al unor politicieni inculți și primitivi. O masă de elevi educați și conștienți de ceea ce pot face ar fi un pericol mortal pentru aceste orătănii bipede, așa că învățământul trebuie să producă tineri confuzi, slab pregătiți, dar ușor de manevrat.  De vină pentru dezastrul din învățământ suntem toți, profesorii, politicienii, elevii și părinții. Înțeleg oarecum lipsa de atitudine a elevilor care pot fi terorizați la școală de cei ce ar trebui să le fie profesori, dar nu-i pot înțelege pe părinții care, deși știu ce se petrece, nu intervin în nici un fel. Să fie oare etern la români sindromul P.L.M.H.I. ?

 

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

 

4 comments

 1. Diana 4 aprilie, 2017 at 18:34 Răspunde

  Cu tot respectul pentru domnul profesor, nu pot sa ma abtin sa nu remarc faptul ca Arsene s-a declarat (unde in alta parte decat pe facebook) impresionat de scolile nemtesti. Personal, cred ca este impresionat de scoala in general, nu doar de o anumita scoala. Si in filmul deocheat trimitea minora la scoala. Iar cand vad de cine e insotit ma abtin sa mai spun ceva.

 2. Vasile 4 aprilie, 2017 at 18:58 Răspunde

  Cand cocalarii au acaparat puterea , asa ne trebuie ! ,,Fiecare popor are conducatorii care-i merita,,.Cand isi comanda diplomele, 2-5 (cu una mai mult decat rivalul)masterate, doctorate….Unul care se califica DIRECTOR la o companie importanta a judetului, pt. ca are rezistenta fizica si coloana flexibila…, altul care va PACALESTE cu incompetenta lui, ,,dragi nemteni,, de peste 20 de ani si este bine mersi si azi, lasati asa….

 3. valisor 5 aprilie, 2017 at 19:08 Răspunde

  Nu cred că-i așa, da totuși cred c-așa-i!
  N-am știut de la început cât de lungă e secunda, am sfidat curgerea ei mută, am tot înotat de-aiurea împotriva sensului trigonometric, ratând cam tot ce poate rata un prost în viață și simt deja, da tot mi-a mai rămas cât o movilă, cum se apropie funia de par.
  Eu ca eu, că… de! mi-e rușine, dar totul în mine e doar despre mine, numai că mulți alții, prea mulți, care încă poartă și răspundere, au vâslit în aceeași tânjală.
  Așa se face că, cei care încă ar putea, peste puțin nu vor mai fi, iar istoria se va răzbuna nemaiținându-i apoi minte, că nu va avea de ce și nu va mai fi cine, iar alții, poate să plouă cu “capuri de știucă”, că minte-n cap nu vor avea, că oricât își dau silința unii învățători să scoată din școli jentălmeni, un blestem parcă face să curgă numai de-alde ăia de care a amintit Vasile.
  Sau, se poate ca treburile să meargă exact cum trebuie, chiar dacă nu văd eu, iar vremea să vină fix la soroc. L-am prins pe Dej, dar e nenatural să mi-l amintesc, nici pe Ceaușescu nu mi-l amintesc, pe ăsta parcă ieri l-a împușcat, iar de ieri și până azi nu-mi amintesc să se mai fi întâmplat ceva. Așa am trecut printre toți și pe lângă toate și-n oglindă văd legume, dar numai când beau, că când nu, văd numai una. Dacă ies și umblu printre noi, surpriză, văd tot oglinde; nu știu dacă din invidie, sau am halucinații în cap, dar eu cred că din invidie, că doar nu s-o fi transformat România în bulgăria! Dar dacă Doamne ferește!? că vedem ce iese din noi și degeaba mâncăm ciuperci că ne spetim cu prășitul lanurilor de arbori genealogici!
  Una peste alta, suntem fenomeni ciudați și mă tem că ni se va întrerupe de tot continuitatea, că prea ne-a intrat în sânge să fim obosiți!
  Am mai comentat puțin și la următoarele două articole, cam ca un “nu știu!” aproape căzut în comă alcoolică, uite că m-am încordat și aici, dar cred că mă las de toată gălăgia, că muzica din acest articol al profesorului Năstăselu, ar crăpa Wagner de invidie, mi-a alungat toți neuronii la pădure, numai unu a rămas, să…
  NOAPTE BUNĂ!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.