„Veţi lupta cu jigodiile, domnule Munteanu?

3
88

Jigodiile: termenul este greu de definit pentru că include o mulţime de caracteristici negative. Jigodia este un animal biped cu aspect omenesc, iar la prima vedere pare că a parcurs antropogeneza, cel puţin din punct de vedere fizic. Dacă stai prin apropierea sa o să-i vezi rapid trăsăturile psihice, pentru că face tapaj cu ele, adică se dă mare. Jigodia este de meserie ticălos, nu are nici tată nici mamă, calcă pe cadavre fără milă pentru a atinge de obicei un scop meschin. Jigodia este mincinoasă, dar nu mitomană, minte doar din interes. Este, de asemenea, un hoaţă înrăită care în România a furat apele, pădurile, fabricile, casele, pământurile, vieţile, dar şi sufletele oamenilor. Jigodia este laşă şi trădătoare schimbându-şi poziţia atunci când trebuie să se salveze dintr-o situaţie dificilă, iar după ce s-a salvat îl distruge pe salvator. Nu are principii, iar în viaţă merge ca pişatul boului. Jigodia te jefuieşte, apoi merge la biserică şi se roagă smerit, chiar dacă ceilalţi o cunosc şi ştiu ce poate şi ce face. Are un tupeu fără limite şi deşi este foarte limitată intelectual, dă lecţii celorlalţi. Nu are studii, dar şi-a cumpărat diplome şi a acaparat toate funcţiile de conducere. Dacă vreţi să le cunoaşteţi le găsiţi în politică, afaceri, biserici, dar mai ales în politică, căci de acolo îşi trag puterea. Cu cât sunt mai bogate şi mai influente, cu atât mai săraci şi mai umiliţi vor fi românii. Se pare că în zilele noastre jigodismul a devenit modelul succesului, chiar dacă este reprezentarea mârlăniei şi a primitivismului. Mă întreb, din nou, unde sunt oamenii care ar avea un cuvânt de spus ? Veţi lupta cu jigodiile, domnule Munteanu, căci tot domnia voastră le-aţi susţinut şi încurajat? Nu ştiaţi că din rahat nu se poate face bici şi mai ales că nu puteţi pocni din el ?

 Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

3 comments

  1. valisor 12 martie, 2017 at 20:06 Răspunde

    Am o mare jenă, deci nu mai pot de rușine. Cred că e o chestiune de notorietate, deci mă simt de parcă am fost plecat pe Lună pentru foarte multă vreme, numai ce m-am întors. Deci. Cum și ce despre care Munteanu?

  2. mihnea 12 martie, 2017 at 20:32 Răspunde

    Eu cred ca e vorba despre un politician extrem de abil, caruia i-a mers bine indiferent de guvernare sau baron local, iar in urma cu un an ne spunea ca nu mai vrea in Parlament. Dar pentru ca narodul i-a cerut-o (ma refer la alegatori, nu la patronul Proinvest, fii-su), a mers din nou in Parlament, mai puternic decat pana acum: presedintele comisiei pentru agricultura.

  3. constantin 13 martie, 2017 at 08:10 Răspunde

    cea mai faina intrebare adresata lui munteanu;ve-ti lupta cu jigodiile.domnule profesor cum sa adresati o asemenea intrebare lui munteanu?pai cum sa lupte el cu jigodiile daca el conduce “academia de jigodii”eu credeam ca numai amaratii aia din catanga(valea ursului,oniceni,bozieni)vad in munteanu un mare politician.dar vad ca si in zona tg.neamt exista aceasta eroare.nu domnule profesor niciodata munteanu nu va lupta impotriva jigodiilor politice ci le va promova in interes propriu.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.