Iosub, director la Locativserv pe baza unor acte false?

22
141

Luni urmează să aibă loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamț în care să se discute și să se voteze, bineînțeles, propunerea aleșilor PNL, de schimbare a celor doi consilieri locali din Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea Locativserv SRL. Liberalii îi acuză pe agamani, Claudia Moroiu (PSD) și Cătălin Misăilă (ALDE), că ar fi tolerat ilegalitățile săvârșite la această societate a Consiliului Local Piatra Neamț. În expunerea de motive ce stă la baza proiectului se precizează că cei trei membri ai Consiliului de Administrație, printr-un act adițional, au prelungit în mod nelegal contractul de mandat al directorului general cu 4 ani, încălcându-se astfel prevederile legale care stipulează că „directorul interimar are un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la 6 luni”.

Și dă-i și luptă….

Până a se ajunge aici trebuie amintit că neînțelegerile dintre primarul Dragoș Chitic și Jănel Iosub, directorul interimar al Locativserv SRL, sunt de notorietate. În primul rând, cei doi fac parte din partide politice diferite, primul fiind înregimentat în PNL, celălalt în PSD. Cum majoritatea în CL Piatra Neamț este formată de coaliția PSD-ALDE-PMP, primarul Chitic are mâinile legate, proiectele sale căzând ca spicele în ședințele Consiliului Local. De asemenea, proiectele care vizează Locatiserv SRL, ce au nevoie de două treimi din voturile legislativului local, pică și ele, nefiind votate de către consilierii PNL. Toate aceste lucruri au dus la  tensiune maximă. Iosub l-a acuzat pe primarul Chitic că pune bețe-n roate activității Locatiserv și că ar dori să-l zboare din funcție pentru a nu face publice documente compromițătoare din perioada în care Chitic a condus primăria alături de Gheorghe Ștefan.

Numai că la ultima ședință de Consiliu Local, lucrurile s-au mai schimbat, consilierii PMP dând semnale că ar fi dispuși să facă o nouă majoritate, de această dată cu PNL. Aceasta ar fi o mare reușită pentru Dragoș Chitic care și-ar asigura atât de dorita majoritate în Consiliul Local Piatra Neamț, o majoritate pe care ar urma să o folosească, așa cum declară, pentru promovarea unor proiecte ce vin în sprijinul pietrenilor. Că experiența ultimilor 27 de ani ne-a arătat că sintagma „interesul pietrenilor” a însemnat mai mult „interesul clientelei portocalii, liberale sau social democrate” este cu totul o altă poveste pe care cetățenii o știu foarte bine și s-au cam săturat de ea. Așadar, bătălia care se dă acum pentru Locativserv SRL are mai multe mize, atât pentru liberali, cât și pentru social democrați. La ședința de luni, liberalii o să vadă clar dacă se vor putea baza pe sprijinul consilierilor PMP, cei doi agamani de la Locativserv (Cătălin Misăilă și Claudia Moroiu), putând fi schimbați numai cu voturile celor de la PMP. În funcție de rezultat, aleșii liberali vor putea să-și stabilească strategia în Consiliul Local în actualul mandat. Acest lucru va aduce, printre altele, și schimbări majore prin Adunările Generale ale Acționarilor, dar și în CA-urile societăților Consiliului Local. Deci, miza este imensă fără doar și poate, bătălia pentru ciolan fiind acerbă.

Circuitul documentelor la Locatiserv

Până la ședința extraordinară de luni, consilierii locali pietreni ar trebui să se gândească serios la niște aspecte ce ne-au fost aduse la cunoștință, care demonstrează că niciuna dintre tabere nu a jucat și nu joacă cinstit, interesul lor fiind acela de a controla pentru ei și găștile pe care le reprezintă bugetul primăriei. Pentru că, nu-i așa, totul se rezumă la bani.

Așadar, nu poți să nu te întrebi de ce executivul primăriei nu a sesizat până în prezent anumite aspecte ce nu par deloc în regulă la Locatiserv SRL,  ce demonstrează că, până la un anumit punct, puterea și opoziția din CL s-au tolerat reciproc, principiul „Ciocul mic, acum suntem noi la putere”, funcționând perfect. Așa cum am văzut cu toții, în data de 31 august, agamanii Misăilă și Moroiu au demis vechiul Consiliu de Administrație, numindu-l pe Jănel Iosub director interimar pentru o perioadă de 4 luni. Nimeni nu s-a întrebat cum de a fost posibil acest lucru, ca un director să fie numit de AGA în condițiile în care această atribuție era de competența membrilor Consiliului de Administrație. În mod normal, ar fi trebuit să se constituie un nou CA care să delege un director interimar la conducerea societății. Noul Consiliu de Administrație a fost constituit în data de 11 octombrie 2016, când AGA i-a numit provizoriu pe Dumitru Iacob, Gabriela Bâzgan și Andreea Ioana Florea. Aceștia ar fi trebuit să facă numirea directorului general interimar, nu AGA, așa cum s-a procedat. Printr-un act adițional, contractul de director interimar al lui Jănel Iosub a fost prelungit cu încă două luni, de la 1 ianuarie 2017 până la 28 februarie 2017. Cu patru zile înainte de expirarea „prelungirii mandatului” apare un alt document, de această dată semnat, așa cum spune legea, de membrii CA-ului, și nu de agamani. Numai că decizia este și ea una controversată, CA-ul prelungind mandatul directorului general cu 4 ani, începând cu data de 1 martie până în data de 28 februarie 2021.  Așa cum este firesc, se pune întrebarea: Consiliul de Administrație funcționa legal în momentul în care a făcut această prelungire de mandat? Spunem acest lucru pentru că cei trei membri ai CA-ului au avut mandate valabile pentru o perioadă de 4 luni, din data de 11 octombrie până-n data de 10 februarie, iar „prelungirea lui Jănel Iosub” s-a făcut în data de 28 februarie. Pentru a vedea dacă CA-ul din 28 februarie era legal, am căutat pe site-ul Locatiserv SRL Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor de prelungire a mandatelor celor trei membri din Consiliu de Administrație. Am găsit și convocarea AGA din 8 februarie, dar și hotărârea semnată de Misăilă și Moroiu, însă documentele ridică serioase semne de întrebare privind autenticitatea lor. În primul rând în convocator apare o eroare, care poate fi pusă pe seama obiceului prost de copy-paste. În actul din 8 februarie se face invitație la ședința extraordinară din 11 octombrie 2016 (!!!)

 

Informațiile pe care le deținem în acest moment indică faptul că autoritățile verifică deja autenticitatea celor două documente. Că sunt sau nu false, numai organele de cercetare penală pot stabili. Până atunci însă o să vă prezentăm documentele, dar și elementele care indică faptul că ceva este în neregulă în toată această poveste. Cel mai important este reprezentat de semnăturile de pe actele cu pricina. Lăsând la o parte faptul că mai toate documentele de pe site-ul Locativserv SRL sunt color, cele două acte la care facem referire sunt alb-negru. Semnăturile lui Cătălin Misăilă si ale Claudiei Moroiu nu prea seamănă cu semnăturile acestora care apar pe documentele color. Diferențe majore sunt vizibile între cele două semnături ale agamanului Misăilă care apar pe convocatorul din data de 8 februarie și pe hotărârea din aceeași dată prin care a fost prelungit mandatul CA-ului. Întrebarea pe care ne-o punem este dacă cele două documente sunt sau nu autentice și dacă nu cumva la mijloc este vorba despre falsuri. Mergând mai departe cu verificările am constatat că respectiva hotărâre a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 1 martie 2017, adică după trei săptămâni de la adoptarea ei. L-am contactat telefonic pe Cătălin Misăilă pentru a ne spune dacă semnăturile de pe respectivele acte îi aparțin sau nu. Într-un mod curios, consilierul a declarat că nu-și mai amintește când a semnat prelungirea mandatului CA-ului provizoriu, adică înainte de 10 februarie sau după această dată, iar în ceea ce privește semnăturile a preferat să nu comenteze, dând de înțeles că va face propriile verificări. Este clar că Misăilă, a cărui soartă de agaman la Locativserv va fi decisă luni, are toate motivele să se abțină de la a comenta clar subiectul semnăturilor, mai ales că partidul din care face parte, ALDE, asigură majoritatea PSD-ului în Consiliul Local Piatra Neamț. Însă asta nu înseamnă că suspiciunile care există nu vor fi clarificate de către autorități, cu sau fără voia consilierilor locali. În ceea ce o privește pe Claudia Moroiu, precizăm că nu am reușit să aflăm punctual ei de vedere cu privire la semnăturile care îi apar pe mai multe documente de la Locatiserv SRL.

Iată mai jos și semnăturile care apar în dreptul agamanilor Cătălin Misăilă și Claudia Moroiu pe mai multe documente ale Locatiserv SRL:

 

Ce ar trebui să verifice atât șeful de la Locatiserv, dar și primarul?

O atenție deosebită ar trebui să li se acorde și altor chestiuni deosebit de importante. Se spune, de exemplu, că un domn, apropiat de-al lui Pinalti, care a lucrat o bună perioadă la Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Piatra Neamț ar fi fost angajat, la un moment dat, la Locatiserv SRL. Persoana respectivă ar fi cerut să fie detașată la primărie, solicitare acceptată de către Pinalti care, la acea vremea, încă era edil la Piatra Neamț. Numai că, dintr-o eroare, angajatul cu pricina ar fi fost plătit în continuare atât de către Locatiserv SRL, dar și de către Primăria Piatra Neamț. Adică a încasat două salarii, deși a prestat doar pentru o singură instituție. Dacă lucrurile stau într-adevăr așa este grav, mai ales că vorbim de bani care au plecat din bugetul local. Oare să nu fi observat nimeni că un salariat al primăriei, detașat de la o societate subordonată, încasează două lefuri?

Una peste alta, un lucru este cert, și anume că „distracția” continuă la Primăria Piatra Neamț și societățile subordonate. Nu ai cum să spui altfel când vezi, de exemplu, că Jănel Iosub, directorul interimar al Locativserv SRL, este membru în CA la Publiserv SA, societate tot a primăriei, iar Adrian Niță, directorul de la Publiserv SA semenază acte la Locatiserv SRL. Explicația: Publiserv deține acțiuni la Locatiserv. De asemenea, nu ai cum să nu observi că pe anumite documente emise de Locativserv SRL, în dreptul reprezentantului CMI Urban, și ea acționar la Locatiserv, semnează o cu totul altă persoană în locul administratorului special. Oare toate aceste lucruri să nu fi fost observate de către primar, secretar, consilieri locali? Ne îndoim! Cred că mai degrabă vorbim de nepăsare și numai interese. Lucru valabil atât pentru cei de la putere, cât și pentru cei din opoziție.

Daniel MURARU

 

 

22 comments

 1. Ioana Mihai 4 martie, 2017 at 17:39 Răspunde

  Mie mi-ar fi rușine sa am colegi de genul lui Iosub Janel in PSD. Daca armata lui Arsene are generali care își dau BAC-ul la 41 de ani, nu vreau sa știu restul. Vorbiți va rog cu angajații de la Locativ Serv și veți afla lucruri de neimaginat despre ce face Janel acolo

 2. janel iosub 4 martie, 2017 at 18:04 Răspunde

  As dori sa va fac publice anumite clarificari deoarece sunteti subiectivist si nu ati avut eleganta de a ma intreba si pe mine sau a incerca macar sa ma contactati1 “Sifoanele” plangacioase care au pus la dispozitie documentele, au incercat sa planga pe umarul dv asa cum au plans pe umarul lui chitic1 In primul rand AGA are responsabilitati depline atribuite de consiliul local si demiterea fostului C.A, cat si a directorului consider ca a fost legala(vezi cazul consilierilor judeteni la Apaserv decizia Curtii de Apel Bacau)! In alta ordine de idei, cei care v-au remis actele au uitat sa va dea intentionat actul de prelungire a C.A-ului din 10 februarie pana in 10 aprilie 2017!! De ce nu scrieti, daca cunoasteti legislatia cum este posibil ca primarul chitic, cat si secretarul primariei sa incalce legea 111/2016 blocand pana cand vor adormi PMP-ul selectia membrilor C.A din cadrul societatilor primariei!! Pai legea spune ca dupa 4 luni de interimat se mai prelungeste inca 2 luni si dupa…NIMIC!! Atunci intervine C.A-ul ca for decizional si poate intocmi un mandat de 4 ani directorului care a fost 6 luni interimar1 Pai dupa 6 luni eu ce trebuia sa fac, sa-l sun pe Romel sau Chitic si sa le spun veniti voi ca sunteti frumosi si destepti?!! Deci, daca primarul ,secretarul si gruparea PNL au stiut de vreo infractiune si au tainuit SUNT COMPLICI PT CA ASA SPUNE LEGEA! Postul este vacantat de la data de 31 august 2016 si aparatul primariei stia, insa alta este smecheria! Multi au crezut ca Janel Iosub are statut de gasca si va tainui toate hotiile si furtisagurile comise de fostii directori in colaborare stransa cu primarul si secretarul primariei!! Nu Janel a dezgropat si al 9-lea neam la banditi si oamenii au spus…au vine DNA-ul si ne incarca in autobuze, asta este problema si va spun mai precis aproximativ 30 de miliarde de lei vechi=ioc, am cerut insolventa Volei club Unic=OATU=COLEG PARTID ROMEL-CHITIC, L-am gasit pe tatul secretarului care gireaza legalitatea documentelor intr-o mare ilegalitate, am deranjat angajatii societatii care semnau orisice fara sa puna intrebari, ba mai mult am avut tupeul nesimtit sa-i dau si afara si muuuulte alte ilegalitati! INTELEGETI, FIINCA SCRIU IN LIMBA ROMANA! Va rog sa veniti la societate sa va dau un saviem de documente si dupa vb de Janel Iosub, Moroiu si Misaila! In final va rog sa notati ceva foarte imoprtant..fie ca raman director, fie ca plec, eu la BECIUL DOMNESC voi trimite prin intermediul justitiei multi HOTI CARE AU SUPT SANGELE LOCATIVULUI si sa tineti minte aceste vorbe! Va doresc multa sanatate!

 3. ADI 4 martie, 2017 at 18:17 Răspunde

  Nu cred ca cei din PMP sunt atat de fraieri, incat sa piarda niste posturi in „deconcentrate”,la Prefectura, etc.Daca au fost mintiti si furati de Ciulama sa-l dea afara si pot renegocia.PSD-ul poate renunta oricand, chiar si la un viceprimar(Varlan nu e Maica Tereza !).Luminita-i obosita si gandeste la ANI !Idem chitic !ADI

 4. janel iosub 4 martie, 2017 at 18:22 Răspunde

  Am uitat sa mai precizez un alt aspect foarte important: am dreptul legal sa fiu membru C.A la Publiserv si directorul de acolo sa fie in AGA cu 0,003 procente, iar incompatibilitatea intervine atunci cand eu ii votez ceva sau el pt mine sau societate direct interesat financiar sau material abia atunci este INCOMPATIBILITATE1 Janel citeste legislatia, se sfatuieste cu juristi si avocati FIINCA STIE CA ESTE PANDIT1 Asa ca o mare dezinformare!

 5. janel iosub 4 martie, 2017 at 19:06 Răspunde

  Apropo, peste toate ilegalitatile mai sus prezentate mai este si trimiterea la ANI pt incompatibilitate a consilierului local PNL Ciobanu cu Avastimgul care avea relatii contractuale cu Locativserv si Publiserv!! Aceasta este niza pt PNL=INCHIDEREA GURII LUI JANEL…RESTUL ESTE FOLCLOR!

 6. Titi tinichigiul 4 martie, 2017 at 19:28 Răspunde

  Nu plange Jane. De luni esti liber. Te muti inapoi in apartamentul de 50mp nu in biroul de 100. Si o sa mergi cu o masina a consiliului judetean troleibuzul.

 7. janel iosub 4 martie, 2017 at 19:33 Răspunde

  Sa va mai mai informez cu ceva pt ca eu nu am secrete si nu ascund nimic, dar absolut nimic. Dupa ce directoare economica a primit preavizul de desfacere a contractului de munca, colegii mi-au spus ca dir economica a plecat cu 3 cutii de documente!! Probabil ca i le ducea lui chitic si secretarului municipiului pt ca …asa scrie in fisa postului!!! Nu sunt frustrat sau nervos, deoarece LOCATIVSERV nu este baza NATO sau ONU, ci societate a CL care lucreaza cu bani publici si trebuie sa fie transparenta! Ii doresc doanei directoare economice, scuze, fostei, un SOMAJ lipsit de peripetii!

 8. janel iosub 4 martie, 2017 at 19:35 Răspunde

  @titi tablagiul. Nu ma nascut mama director, insa pe voi netotii, va doare rau ca va duc neamurile si prietenii la jilava! Iti doresc multa minte pt ca ai sa ai nevoie in cazul in care doresti sa te integrezi in societate!

 9. mihnea 4 martie, 2017 at 20:16 Răspunde

  Dincolo de aspectele care tin de lipsa pregatirii si experientei profesionale a unora aflati in functii de conducere, ma ingrozeste sa vad greseli gramaticale elementare si repetate in foarte multe locuri. Inseamna ca insasi limba romana e o mare problema pentru unii care conduc destinele unor societati atat de importante. Dar daca tot tipa unii ca s-au facut numai hotii in aceste societati, de ce nu numesc oameni capabili (ca se mai gasesc) la conducerea lor? Nu avem nevoie sa auzim ca atunci cand ajunge in functie isi cumpara masina, isi angajeaza rudele si secretara, ca hraneste lebede, ca vine cu proiecte utopice. Unde naiba vom ajunge in ritmul asta si cu astfel de oameni? Insasi reactia e una complet nepotrivita. Ne-am saturat de balacareala si mizerie. Rusine!

 10. Luigi 4 martie, 2017 at 20:21 Răspunde

  Brea nea jan invata bre sa scrii , cum sa scrii fiinca ? Si cum sa fii director ca mananci literele ? Literele nu tin de foame asa ca nu mai manca 😉

 11. Titi tinichigiul 4 martie, 2017 at 20:27 Răspunde

  Jane tu nu stii unde e Jilava pe harta. La tine se rezuma tot la lucruri simple pacanele si manele. “De dragul diversitatii citeste o carte” ( ghilimelele insemna ca textul nu imi apartine ci doar fac referire la el, nu scriu carti ca altii)

 12. janel iosub 4 martie, 2017 at 20:29 Răspunde

  Pt cei care intra in discutii doar ca decorul sa fie mai colorat, pot sa-i intreb…daca imi permit pt ca ei sunt scoliti nevoie mare…ce pot spune ca din societatea LOCATIVSERV lipsesc 37 de miliarde de lei vechi, bani platiti din taxele prostimii?! Intelegeti deontologilor care vorbiti discutii? Problema de fond este cu totul alta, iar unii vin cu ..gramatica..unde ai facut scoala…cat are secretara in bust…vai de mentalitatile unora care sunt dispusi sa pupe moaste inchipuite fiinca asa le dicteaza partidul sau (in)constiinta!!

 13. Mucea 4 martie, 2017 at 20:43 Răspunde

  Jan te stiu din scoala , cum tu nu stii sa scrii sau sa fii cat de cat diplomat lumea se ia de tine cum se lua si in scoala cand le luai mancarea sau ne stricai jocul de barbut … fii si tu mai altfel nu te mai da mare destept ca nu esti …ia zi ma imprumuti cu 50 de lei ?

 14. janel iosub 4 martie, 2017 at 21:30 Răspunde

  Dle admin va rog sa-mi puneti la dispozitie adresele de pe care scriu diversi indivizi, deoarece doresc sa probeze in instanta ca le furam mancarea si le stricam barbutul! Pe bune voi cere in instanta toate adresele celor care au comentat urat si m-au jignit postand sub diferite identitati, pt ca odata ce sunteti de acord sa publicati comentarii jignitoare la adresa subsemnatului fara ca cineva sa-si treaca numele in clar, va asumati toate defaimarile si batjocora la adresa mea! Legislatia in vigoare imi confera acest drept, deci luati-o ca pe o solicitare publica! Va multumesc.

  Admin.: Domnule Iosub, nu va fi nicio problema sa pun la dispozitia instantei IP-urile, daca acest lucru va fi solicitat. Totodata, ii rog pe cititori sa foloseasca un limbaj adecvat, fara atacuri la persoana si sa-si probeze acuzatiile. In caz contrar, comentariile nu vor mai fi aprobate.

  • valisor 4 martie, 2017 at 23:31 Răspunde

   Păi hai să lămurim un lucru! ca să știu dacă mai comentez sau nu. Aici n-am ce comenta, dar pe viitor…
   Eu așa știu, că mă ia gura pe dinainte pe multe site-uri, că și dacă văd scris pe un gard www, nu mă abțin să nu bag un comentariu, deci așa știu, că ăsta e un protocol pe care îl respectă toată lumea, adică folosirea unui pseudonim și protejarea emailului și a aipiului. Cine nu folosește un pseudonim, afară de situații strict limitate, încalcă protocolul și e un dobitoc, chiar dacă nu înțelege de ce e de bun simț să fie așa, iar moderatorul care nu protejează ce e de protejat își pierde credibilitatea. Așadar, moderatorul s-a referit sigur la ceva de care nu am a mă îngrijora, iar Jănel dovedește că este (***cenzurat), pentru că avea la dispoziție dreptul la replică dacă s-a simțit umplut de ceva veneric; ne mai atacăm, noi comentatorii, uneori mai dur, dar asta nu trebuie să fie supărare dacă și adminul trebuie să accepte mici chestiuni piperate și, de cenzurat să cenzureze doar ce cade mult pe lângă dicționar, democrație, sau lege. Așadar, Jănele, află, (***cenzurat), că niciodată instanța nu cere așa stupiditate, oricât e România de coruptă până în vârful șosețelelor.
   Am deci asigurarea că ce înseamnă opinie a mea rămâne opinia pseudonimului care sunt atâta cât doresc să am gardat anonimatul? Eu cred că fără asta toate site-urile web ar fi văduvite de comentatori și toată lumea ar mânca rahat numai pe facebuci unde nu există intimitate deci nici bun simț.

 15. Iustin 4 martie, 2017 at 22:46 Răspunde

  Pe langa situatia tragi-comica in care un DIRECTOR GENERAL nu are cunostinte elementare de gramatica si nici experienta manageriala nu are pt ca a facut Liceul la (****cenzurat admin), discutia este alta. Cum poate PSD si Ionel Arsene sa puna la conducerea unor institutii publice astfel de personaje, cu un trecut (*****cenzurat admin), care a lasat (****cenzurat) peste tot pe unde a fost. Aici nu mai vorbim despre oameni de partid ce trebuie recompensati, ci despre specimene care vin si le spun sefilor “pune-ma acolo si iti voi aduce parandaratul”. La fel a fost si cazul unui celebru Motan care la fel a facut pentru Gh Stefan cu Piata. Din pacate, asta este tragedia unui popor condus de mediocri ce se vor inconjura de alti mediocri.

 16. Nicolae Birsan 5 martie, 2017 at 14:10 Răspunde

  CLANUL CRIMINAL CHITIC + SIMIONICA + etc nu mai au acces la JEFUIREA CHIRIASILOR din Piatra Neamt ??? Sa-i ia DRACU pe toti cei care fac parte din CL = SLUGILE lui CLANULUI CRIMINAL CHITIC .
  INTERLOPII din PNL = PDL Neamt se cred STAPANII societatilor Primariei ?
  De ce NU spune nimica PROSTIMEA care plateste si acum BANII JEFUITI in stil MAFIOT de CLANUL INTERLOP PINALTY + CHITIC + etc de la PRLA INVEST ???

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.