Fierbere la Apa Serv SA. Directorul Dughir, suspendat: „Eu nu fac ce-mi cere Arsene, să-i modific documentele la licitații!”

3
97

Lucrurile par să o ia razna la Apa Serv SA, compania care furnizează apă și servicii de canalizare în județ. Eforturile actualei puteri locale de a-l schimba din funcție pe directorul Ionuț Dughir au dat, cel puțin pentru moment, roade. Acesta a fost suspendat din funcție în urma unei acțiuni în instanță, iar în locul lui a fost numit, în calitate de interimar, Viorel Marian. Cum Marian este și consilier județean PSD, pentru a nu intra în conflict de interese, va renunța, spun sursele noastre, la calitatea de ales județean. Lupta pentru șefia companiei Apa Serv SA se dă de ceva vreme, interesații agreând politica pașilor mărunți. Primul lucru făcut a fost  schimbarea membrilor Consiliului de Administrație, după care ”specialiștii” au căutat cea mai bună soluție pentru înlăturarea lui Dughir. Nici acesta nu a stat cu mâinile în sân și a făcut plângeri penale la Direcția Națională Anticorupție și la Poliția Neamț. La DNA, Ionuț Dughir l-a reclamat pe Ionel Arsene, președintele  Consiliului Județean Neamț, de fapte de corupție, iar dosarul se află încă în faza de instrumentare. Același lucru este valabil și în cazul anchetei de la Poliția Neamț, în care au fost făcute plângeri împotriva mai multor persoane, membri ai CA sau consilieri județeni. În ceea ce privește suspendarea lui Dughir, aceasta este valabilă de câteva zile, respectiv din momentul în care Compania Apa Serv SA l-a dat în judecată pe Ionuț Dughir. Dosarul, care are ca obiect pretenții, a fost înregistrat în data de 8 februarie.  Directorul suspendat spune că la mijloc este vorba de un grav abuz și că se va îndrepta împotriva vinovaților atât în instanță, dar și în penal. Dughir a fost acuzat într-un raport al Consiliului de Administrație că ar fi prejudiciat societatea cu suma de 350.000 de lei și a fost somat ca în termen de 5 zile să depună banii în casieria unității. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, CA-ul Apa Serv SA, cu binecuvântarea Adunării Generale a Acționarilor, s-au adresat instanței de judecată. Din acel moment, Dughir a fost suspendat din funcție, așa cum spune legea.

„Am fost suspendat pe baza unui raport făcut cu dedicație, care conține date false, mai rău ca pe vremea Securității, în care mi se impută un așa zis prejudiciu de 350.000 lei. Mi-au dat o notificare ca în termen de 5 zile să depun banii. Din presupusul prejudiciu, 264.000 lei reprezintă penalități ce au fost puse la stația de epurare din Roman, dar care sunt refacturate către constructor. 90.000 de lei mi se impută pentru că mi-am mărit salariul, dar salariul a fost aprobat de AGA la cererea lui Dan Vasile Constantin (n.r. consilier județean PSD). De asemenea, mi s-a imputat faptul că aș fi plătit în continuare cotizațiile membrilor CA, deși aceștia sunt revocați, însă nu sunt înregistrați la Registrul Comerțului. Există un litigiu aici care urmează să fie clarificat. Am răspuns notificării lor și le-am explicat cum stau lucrurile cu stația de epurare, cu salariul meu. În cazul indemnizațiilor membrilor CA, deși nu am recunoscut această sumă, am făcut un credit și am achitat 14.000 de lei, atât cât mi s-a imputat, urmând ca după rezolvarea litigiului să-mi recuperez banii. Le-am răspuns punctual la fiecare chestiune imputată, însă nu au ținut cont de nimic. Se vede clar dedicația acestui raport și ce s-a urmărit de fapt”, a declarat Ionuț Dughir.

Acesta a fost suspendat de funcție, urmând ca instanța să se pronunțe cu privire la chestiunile invocate de către CA, respectiv sumele imputate. În cazul în care va avea câștig de cauză, Dughir va fi repus în funcție și își va recupera și drepturile salariale.

Directorul suspendat al Apa Serv SA afirmă că este cel puțin imoral modul în care s-a procedat, raportul care a dus la suspendarea sa fiind semnat de două persoane care sunt în litigiu cu compania județeană. Una dintre ele a lucrat la Apa Serv SA,  cealaltă a fost în AGA, iar Curtea de Conturi l-a somat să returneze niște bani pe care i-ar fi încasat ilegal.

„Vreau să văd cine va plăti taxa de timbru, de vor fi recuperați banii dacă vor pierde procesul. Nu mi-am închipuit că poate cineva să facă un raport fals în care să menționeze numai miniciuni. Îi dau în judecată, am făcut și plângere penală pentru că sunt multe abuzuri. DNA-ul are un dosar destul de gros și chiar mi-am dat seama că nu am trimis tot, de exemplu, când m-a chemat Arsene la el în birou și mi-a cerut să plec. Cei care fac presiuni să plec nu-și dau seama cât rău fac județului Neamț, pentru că aceste lucruri ajung până la Comisia Europeană și ne afectează în ceea ce privește alocarea fondurilor. Am trimis scrisori și la președintele României și la fostul premier Cioloș, Direcția de Luptă Antifraudă. Este clar că sunt o victimă pentru că nu vreau să-i fac lui Arsene…  Eu nu fac ce-mi cere Arsene, să-i modific documentele la licitații ca să-i iasă câștigătorul lui, să schimb documentația după ce ofertantul a depus-o ca să iasă câștigător cine trebuie. Am spus toate aceste lucruri, dar și altele, la DNA București. Dosare sunt și la DNA Bacău și am încredere că mi se va face dreptate”, a conchis Dughir.

Daniel MURARU

Citeste si:

PSD VREA MUSAI CONTROLUL ASUPRA APASERV SA. DUGHIR NU SE LASĂ ȘI „I-A FĂCUT LA DNA” LUI ARSENE

 

3 comments

 1. Vasile 15 februarie, 2017 at 09:23 Răspunde

  Nu exista CA-ul vechi sau nou . Registrul Comertului poate elibera pt. documentare, certificatul constatator unde se poate vedea componenta CA-ului legal constituit la data de 18. 05.2014 cu finalizare mandat(in cazul in care-si indeplineste conditiile contractuale) in 18 .05.2018. Cel numit printr-o singura strigare la o sedinta CJ,incalcandu-se toate procedurile legale, este o gluma proasta.

 2. valisor 15 februarie, 2017 at 10:29 Răspunde

  Nu fierbe apa, ci fermentează rahatul din CJ. Normal s-ar usca pe picioare, dar, în loc de asta, fermentează din pricina ascarizilor care, neavând coloană vertebrală, se mlădiază sub țigănește până se lasă de tot călcați în picioare. Capul plecat, sabia nu-l taie; așa cred doar vitele, că, de fapt, cel mai mult îl taie. Ce vor zice copiii lor și nepoții lor și etc atunci când vor pricepe de unde au învățat și moștenesc lașitatea? Când mă gândesc la târâitoarele astea decedate, care trăiesc degeaba, care doar dau cu ridicolul în fasole când le pute gura printre dinți și asta doar pe la colțurile nocturne din sinea lor de umbre fără CNP, că ” bravo ziaristu’! ia-te de ei, critică-i, dă-i în vileag!”, îmi vine să-mi rup coloana și să mă fac și eu ca dânșii… sau mai bine nu, că nu vreau să pută și a mine stricat. Acolo-i cancerul nostru cel de toate zilele! Bravo, frații mei români! Lua-m-ar dracu! că mi-am epuizat de tot zâmbitul.
  Cu Apa și cu Dughir… nu știu!… nu prea am citit cu atenție, da parcă chiar în articolul ăsta scrie.

 3. Mircea 15 februarie, 2017 at 19:17 Răspunde

  S-a gasit si Dughir sa se creada Alba ca Zapada, cand a trucat licitatii, a angajat neveste de interlopi la ApaServ si a facut numai nenorociri pe banii nostri. Pe el ar trebui sa il ia DNa-ul

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.