Profesorul Năstăselu: „CUM PUTEȚI VORBI DE PATRIE, HOARDE DE PUNGAȘI CARE AȚI NENOROCIT ȚARA?

7
184

prof-nastaselu-copy

1 Decembrie trebuie să rămână sărbătoarea naţională a românilor, căci a fost momentul în care am fost şi noi la înălţimea istoriei. Dar este, în primul rând, sărbătoarea românilor obişnuiţi la care sentimentul patriotic nu a dispărut cu totul, pentru că de-a lungul zbuciumatei noastre istorii, cu multe momente de umilinţă, sentimentul românului s-a transformat în instinct, numai aşa se explică rezistenţa lui. Dacă patriotismul ar fi fost transmis de fauna politică de astăzi, ar fi murit sufocat de venalitatea, corupţia, iresponsabilitatea şi prostia celor ce ne conduc şi îşi bat joc de România şi de români. Ziua Naţională a fost confiscată de aceste specimene, care şi-au pus cocarde tricolore şi au apărut în faţă, pângărind cu cuvintele lor seci pe care de altfel ei nu le înţeleg, momentul care ar fi putut fi curat fără prezenţa lor. Cum puteţi vorbi de patrie şi de patriotism, hoarde nenorocite de pungaşi care aţi distrus ţara şi i-aţi nenorocit pe români, criminali ascunşi în spatele unei revoluţii însângerate cu tinerii ucişi în `89 şi pe care voi i-aţi asasinat mişeleşte pentru a pune mâna pe putere?

Murdăriţi şi distrugeţi tot ce atingeţi, iar suflarea voastră otrăveşte apele, pădurile, pajiştile şi sufletele românilor. Eu tot mai sper că acest popor se va trezi odată şi-şi va recâştiga demnitatea şi onoarea, deoarece fără ele nu poate avea o sărbătoare naţională adevărată.

Trăiască România şi românii adevăraţi !

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

7 comments

   • valisor 3 decembrie, 2016 at 12:36 Răspunde

    Deci, are ochiul să vadă și dacă, după cum prea bine ai remarcat, are curajul, dar și (zic eu cu o oarecare inevitabilă invidie genetică) talentul să o prezinte cu relevanță și pentru mic și pentru mare, oare nu ar fi cazul să ne alăturăm ca să putem să și înfăptuim dreptatea? Fiecare după cum poate: eu pot cu o furcă, poate altul vine cu o coasă… că astea se mânuiesc imprevizibil, se adună impredictibil și, de fiecare dată ceva-ceva, adică ceva bun. tot a rezultat.

 1. vandoreli 4 decembrie, 2016 at 12:14 Răspunde

  Mi se pare “normal” ca acum sa nu mai avem dreptul sa vorbim despre ROMANIA ci despre “regionalizarea” Romaniei asa cum vreau “francezul” Julien si neamtul Karl Heinz Iohanis !

  • valisor 4 decembrie, 2016 at 13:31 Răspunde

   Dă-mi voie să te contrazic! Orice or fi fost ei cândva, acum au venit la calea cea dreaptă și prin vene le curge sânge de ciocoii noi, “români” adevărați; uită-te mai cu atenție la denumirile lor științice latinești: DaciAnus Ciolanus și Clanus IonAnus!

 2. Munteanu Vasile 4 decembrie, 2016 at 16:08 Răspunde

  Adevăr grăiți stimate domn, dar mă întreb, oare cine te-a obligat să votezi acea tagmă a jecmănitorilor, cine te-a obligat să votezi atâția penali care timp de 25 de ani au furat şi vandut tot ce sa putut şi ne mai plângem că e greu şi că am ajuns ultimii in Europa. Ne merităm soarta, noi ne-am făcut o. Un proverb româneasc spune: “cum ți- aşterni aşa dormi”.

 3. Un Oltean din Craiova 12 ianuarie, 2017 at 14:10 Răspunde

  Domnule Profesor,

  Eu cred c-ar fi mai bine pt. pt. Tara si Romani, sa creati un partid ,, Alternative pt.Romania si inconjurati-va cu oameni de incredere bun simt, cinste si corectitudine oameni cu aceleasi vederi politice.
  Luati exemplu AfD-ului (Alternatiwe für Deutschland) din Germania.
  Politicienii germani au luat-o si ei rasna,si fac numai prostii.
  Se cred a fi pusi de Dumnezeu la putere,ca si regii ,imparatii ori Keizerii.
  Pliticienii de fapt au uitat ca sunt platiti din sudoarea poporului ,adica ,,Bugrtul Statului “.
  De asemeni au uitat ca poporul prin votare i-a ales ca sa-i apere si sa le reprezinteinteresele.
  Prin politica ,,Azilantilor sirieni” nu au facut altceva decat ca au introdus frica oamenilor de a mai iesi afara din casa, a adus dezordinea a distrus linistea si harnicia poporului german.
  Pe de alta parte Partidul Social Democrat (de centru stanga)si Uniunea Crestin Democrata ( de centru dreapta) fac politica Neo-liberala
  .Asa ca fostul Partid Liberal German e pe desfiintare a iesit chiar din Parlament in unele Land-uri.
  Facind politica Neo-Liberala membrii partidelor respective au format un alt partid AfD (Alternatiwe pt Germania)
  Acest nou partid se prezinta a respecta dorintele,necesitatile si vointa poporului care ii plateste.
  Din acest motiv vechile partide convwerite incearca pe toate caile sa denigreze pe noul partid AfD, considrandu-l ca un partid de stanga, apoi de dreapta, numindu-l jignitor ,,Partid Populist”.
  Pt. ei e o nelegiuire sa se tina cont de vointa poporului care ii plateste si care-i haneste pe ei si familiile lor.
  Acest AfD i ascurt timp a castigat nulti adepti (al treilea partid ca nr. de membrii) , asa ca in scurt timp a pintrat in Parlament si se crede ca la noile alegeri sa devina si mai puternic,sau sa intre in coalitie.
  Dece asa cva nu se intampla si in Romania.
  Daca va plangeti ca babele in presa nu veti castiga adepti.
  Dece Romanilor le lipseste initiativa si curajul de a schimba, da a reinoii.
  Fiti mai curajosi, zbateti-va un pic si luptati cu viata.
  Daca voi nu aveti initiativa, luati exemplu dela altii ce sunt un pas mai inainte.
  De picat din cer nu pica nimic.
  Curaj ,initiativa,si incredere in voi.
  Nu mai plange-ti ca libertatea si dreptatea numai voi insiva vo puteti aduce.

  Succes,si mult noroc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.