Bătălia pentru Parlament: ȘERBAN (PSD) ȘI DRĂGUȘANU (PNL): DE CE SUNT BUNI BANII STATULUI?

6
1136

serban-si-dragusanu-copy

 

Ciprian Șerban (PSD) și Vasile Cătălin Drăgușanu (PNL) fac parte din noul val al politicii nemțene, reprezentând categoria „bobocilor”, acea categorie de oameni politici de la care populația are mari așteptări. Dorința ca cei „bătrâni” să plece și să-i lase pe cei tineri s-a împlinit, iar de la un an la altul apar tot mai mulți politicieni din noul val. Și asta nu pentru că „bătrânii” s-au retras de bună voie, ci pentru că i-a forțat vârsta. Există limite pentru oricine, chiar dacă unii și-ar fi dorit, poate, să iasă din politică și să părăsească funcțiile pe care le dețineau, cu picioarele înainte, cum ar spune românul hâtru. Tinerii au venit, așteptările au fost mari, oare însă rezultatele au fost pe măsura lor? Poate la unii da, însă în cazul multora s-a constatat o dorință de înavuțire fără muncă, cu mult peste ceea ce au demonstrat „bătrânii politicii”. Atacul.ro vă prezintă, în perioada rămasă până la alegeri, candidații principalelor partide care, cel mai probabil, vor fi trimiși în Parlamentul României pentru a ne reprezenta în următorii patru ani. Nu-i vom rata nici pe cei care ocupă prima poziție a partidelor considerate „outsideri”, dar nici pe independenți. Spațiul de astăzi l-am alocat celor care ocupă a treia poziție pe listele PSD și PNL: Ciprian Șerban și Cătălin Drăgușanu, doi tineri politicieni cu mari aspirații.

Ciprian Șerban, încrengături cu CJ

Ciprian Șerban s-a făcut remarcat în politică în anul 2012, când a și prins un loc de consilier județean pe listele PPDD. Problemele lui Mihai Fărăcășanu aveau să-i deschidă calea tânărului politician spre scaunul de șef al organizației județene a PPDD. Din această poziție a reușit să negocieze suficient de bine pentru el, dar și pentru alți membri de partid pe care i-a promovat în diverse funcții bine remunerate. Fragilitatea majorității din CJ Neamț, dar și din CL Piatra Neamț, i-a permis, de asemenea, să obțină pentru consilierii PPDD locuri călduțe prin cele mai bune AGA ale societăților CJ-ului și CL-ului. PPDD-ul a dispărut după ce a fuzionat, prin absorbție, cu UNPR-ul care la rându-i s-a pierdut în PMP. Șerban nu a ajuns în PMP, ci în PSD, unde a preluat conducerea organizației de tineret. Până a ajunge aici, tânărul politician a avut timp să se călească și în bătăliile politice. A fost direct atacat, în aprilie 2013, de Pinalti, fostul primar al orașului Piatra Neamț. Lui Gheorghe Ștefan nu-i prea ieșeau socotelile în Consiliu Local și a pus tirul pe Monica Anton (PPDD), viceprimar la acea dată, și Șerban, care avea funcția de președinte PPDD. Pinalti a acuzat că o firmă a soților Șerban ar avea o datorie de peste 250.000 lei la societatea Perla Invest SRL, ce aparține Consiliului Local Piatra Neamț. În plus, Pinalti a făcut referire și la o afacere pe  care Șerban ar fi făcut-o cu Consiliul Județean Neamț.

„Să vă mai arăt o încrengătură. Avem aici un contract pentru «Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate în perimetre de ameliorare din județul Neamț». Contractul e încheiat de Consiliul Județean Neamț cu societatea Garden Center Group. Această firmă a dat lucrările în antepriză către SC Eden Star Forest , unde acționar este domnul Ciprian Șerban, zis Suculeț. Mai mult, domnul Gorghiu Mircia, care este socrul lui Suculeț, este dirigintele de șantier. Adică socrul l-a controlat pe ginere”, declara Pinalti într-o conferință de presă.

Șerban s-a apărat, afirmând că acuzațiile lui Pinalti sunt nefondate. Despre datoria firmei soției sale către Perla Invest SRL, Șerban a spus că în spațiul care făcea obiectul contractului de închiriere ar fi fost făcute investiții ce urmau să fie compensate cu chiria. În ceea ce privește cea de-a doua acuzație, Șerban s-a apărat spunând că nu deține acțiuni la firma care a subcontractat o lucrare câștigată de Garden Center Group, iar că socrul său renunțase a mai fi diriginte de șantier încă din iunie 2012. Interesant este că după acest episod, lucrurile s-au schimbat radical în CL Piatra Neamț, consilierii locali ai PPDD votând cot la cot cu cei ai PDL, spre bucuria lui Pinalti. Care Pinalti nu a mai spus nimic, nici de datoriile firmei soției lui Șerban la Perla și nici de contractul Garden Center Group cu CJ-ul.

El, „agaman”… de meserie. Ea, director de cabinet în MADR

Un aspect care merită toată atenția este cel privind veniturile lui Ciprian Șerban care, așa cum spunea un cititor de-al nostru, se trage cu un BMW de câteva zeci de mii de euro și locuiește într-o locuință ANL. Numai că dacă analizezi declarațiile de avere ale politicianului Șerban, nu ai cum să nu te întrebi cum reușește acesta să se mențină pe linia de plutire, financiar vorbind. În declarația de avere din 2012, primul an de mandat de consilier județean, Ciprian Șerban și soția sa, Anca, nu menționează nimic la capitolul venituri, în schimb apar două credite în valoare totală de 25.000 de euro. Declarația din 2012 este valabilă pentru anul 2011, când Șerban încă nu avea treabă cu funcțiile politice. Lucrurile se schimbă mult în bine în anul 2012, după cum arată declarația de avere depusă în vara anului 2013. Șerban câștigă primii bani din calitatea sa de consilier județean PPDD: 8.796 lei – indemnizații consilier județean; 2.400 lei – membru ATOP; 552 lei – membru AGA Drupo (societatea a CJ Neamț). Și nu numai lui i-a adus bunăstarea politica, ci și soției. Aceasta a câștigat 4.800 lei ca membru AGA Urban SA (firmă a Consiliului Local Piatra Neamț). Tot din declarația din 2013 mai aflăm că soții Șerban au trei, nu două credite așa cum declaraseră cu un an în urmă. Pe lângă cei 25.000 de euro, se mai menționează un credit de 14.500 euro, contractat de Anca Șerban în 2007. Și tot de aici aflăm că familia deține și bijuterii, pe care Ciprian Șerban a uitat să le menționeze în declarația din 2012: ceas de 7.000 euro, dobândit în 2012; bijuterii pietre prețioase – 10.000 euro, dobândite în 2011; bijuterii aur și pietre prețioase – 5.000 euro, dobândite în 2011. În declarația din 2014, Ciprian Șerban declară venituri de la Consiliul Județean (10.488 lei – indemnizații); AGA Apa Serv SA (societate a CJ Neamț) – 2.997 lei; AGA Drupo – 1.076 lei. Soția sa a câștigat 6.588 lei de pe urma calității de membru CA la CMI Urban. Lucrurile continuă în aceeași notă, iar în declarația din 2015, Ciprian Șerban declară venituri de la CJ Neamț de 8.612 lei; AGA Apa Serv SA – 20.126 lei; AGA Drupo SA – 3.620 lei. Calitatea de membru în CA CMI Urban i-au adus soției 7.536 lei.

Vezi ultima declaratie de avere a lui Ciprian Serban:

8017_da_2016-10-25_serban-ciprian-constantin_70933112

Lucrurile merg din bine în mai bine, iar în 2015 Anca Șerban se angajează la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, devenind director de cabinet al secretarului de stat Simona Man (n.r fost președinte PPDD). Astfel, veniturile familiei cresc substanțial, așa cum se poate vedea în declarația de avere a consilierului județean Ciprian Șerban. Acesta a câștigat 8.612 lei de la CJ; 20.126 lei – AGA Apa Serv SA și 1.464 de lei – director la Sartor Design. Soția sa a încasat 7.536 lei – CA CM Urban, 600 lei – consilier Senatul României și 30.193 lei – director cabinet MADR.

Cătălin Drăgușanu, din brațele lui Voiculescu în „barca” lui Cozmanciuc&Co

Vasile Cătălin Drăgușanu a intrat în politică în vara anului 2012, cu puțin timp înainte de începerea campaniei electorale la alegerile locale. Mai cochetase cu politica, fiind la un moment dat membru PSD, însă fără a avea activitate în acest partid. A venit propunerea din partea Partidului Conservator al lui Voiculescu și nu a refuzat. Cum protocolul USL prevedea că PC-ul dă candidatul la Primăria Piatra Neamț, Drăgușanu a intrat în bătălia electorală din această postură. Deși la acea vreme mulți l-au bănuit pe senatorul PC Vasile Nistor, cel care coordona la acea vreme PC Neamț, de o înțelegere cu Pinalti, Drăgușanu l-a contrazis și și-a luat rolul de candidat în serios, fiind la un pas de o mare surpriză. A ratat funcția de primar, îsnă a ajuns în Consiliul Local pe care l-a părăsit în decembrie 2012 când a fost ales deputat, din partea USL, în colegiul 1 Piatra Neamț. PC-ul a fuzionat cu partidul lui Tăriceanu, iar Drăgușanu a ajuns în ALDE. După ce s-a declarat împotriva candidaturilor celor cu probleme penale din partid, Drăgușanu a fost mazilit din ALDE, însă nu a rămas pe dinafară. A ajuns în PNL, iar acum candidează de pe o poziție care-i oferă o bună șansă să mai prindă un mandat de parlamentar. Cum trebuie să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului, trebuie spus că Drăgușanu a fost unul dintre cei mai prolifici deputați, alături de deputatul PSD Ioan Munteanu. Cei doi au avut cele mai multe inițiative legislative, proiecte aprobate, întrebări și interpelări.

În 2012, când a intrat în politică, Drăgușanu lucra în mediul privat, unde câștigurile au fost modeste. Din declarația de avere din 2012, aflăm că Drăgușanu a câștigat, în 2011, 17.640 lei (1.470 lei/lunar) de la o firmă din Târgu Mureș, iar soția sa 10.584 lei. Drăgușanu a mai declarat și dividende în valoare de 7.500 lei de la o firmă din Târgu Mureș, dar și câștiguri din chirii. A închiriat jumătate din apartament pentru o chirie lunară de 4.000 lei. Pe parcursul mandatului, Drăgușanu a renunțat să mai închirieze apartamentul, iar singurele câștiguri declarate au fost cele din indemnizația de parlamentar. Din ultima declarație depusă în octombrie 2016, aflăm că, anul trecut, deputatul nemțean a câștigat 60.252 lei ca parlamentar, iar soția sa 12.600 lei – indemnizație creștere copil.

Citeste ultima declaratie de avere a lui Catalin Dragusanu:

da_2016-10-19_dragusanu-vasile-catalin_70932949

Daniel MURARU

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. valisor 3 decembrie, 2016 at 12:19 Răspunde

    Frica, dac-am înțeles eu bine, păzește bostănăria. Ca să nu tot pic de fraier la grămadă de mi-e rușine să mă uit la mine, pornesc de-acuma doar de la premiza relei credințe, deci,
    chiar dacă sunt unii care, „se pare”, nu au umblat la miere, sau nu prea au umblat, asta nu se poate citi, de către eu, decât „încă nu au…”
    și nu pentru că nu or fi fost oportunități sau nu au finalizat și le trebuie un nou episod, ci pentru că visează cai verzi pe pereți. Remanențe adolescentine, nu mă refer că ar fi puțin întârziat, ci așa, pentru că nu e el chiar convins că toamna vine înainte de crăciun, îi lasă impresia că poate să stea sub păr, fără ca asta să aibă vreo legătură cu perele, într-o zi călduroasă de vară, numai așa… că acolo s-a întâmplat să găsească el petecul proxim de umbră, fix pe verticala unei pere mulțumitor de mălăiață și cu gura căscată spre în susul de unde așteaptă o inocentă doză de ozon; a naibii coincidență, exact în acel păr, de doar puțin mai înaintea lui, se cocoțase un hoț de pere mălăiețe, probabil soiul GRANTus UEropeus și, a altei naibii coincidență, fix acuma scutură rămurelul cu para din poza de grup. Dacă… ceva… numai hoțul e vinovat, dar găsește și el hoțul ceva, adică că el… de fapt… cu totul altceva, acolo… și se scoate. Povești! clișee de filme franțuzești. Deci, până mai încolo, acestui fel de aleși ai noștri, le va veni mintea la cap și vor învăța practica artei strămoșești, în cază, de la rapsozi ieșiți la pensie, că doar de aia și vor să se facă ce vor ei să se facă de către noi, altfel
    ar fi făcut deja ceva, că cam pe-acolo deja au fost, dar, doar din ce văd eu și zic că nu am văzut nimic din altă specie decât din specia abureală, așa că,
    dacă de data asta n-am citit nimic să zic „să-mi dau una!”, am citit cu ochiul drept articolul și cu ochiul stâng o subtitrare cârcotașă din care mă bântuie ele pe mine, așa că rămân la tot acolo, adică la îndemnul cu strășnicie
    NU MERGEȚI LA VOT!
    Nu am încă idee că cum se face asta, evident că ies din discuție variantele nemersului la vot pur și simplu prin absență de la vot, precum și mersul cu ștampila lui Kalake, dar dacă îmi va veni ceva în minte… și dacă îi vine altcuiva, să nu se sfiască! să spuie!

  2. ionut 3 decembrie, 2016 at 16:12 Răspunde

    Ce cauta Suculet in Parlament? De ce nu vedem un C.V.? Fiindca nu are ce sa scrie! Toti banii ii face cu contractele date de socru-sau de la Silvic. Este o nulitate. Prin intriga si minciuni a ajuns aghiotantul lui Arsene.

  3. Emanuel 3 decembrie, 2016 at 16:21 Răspunde

    Daca va uitati in declaratia lui de interese o sa vedeti ce contract a prins baiatul. Dat de tata socru !!!!! Asta ar trebui verificat. Vedeti declaratia de avere si de interese depusa pentru aceste alegeri. Firma lui a prins contract cu cei de Regia Padurilor de 800.000 de lei !!!!

  4. Virgil 4 decembrie, 2016 at 06:19 Răspunde

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.