Râsu’-plânsu’. „Zebră” din șanț în… șanț

Home » Atac la nesimțire » Râsu’-plânsu’. „Zebră” din șanț în… șanț

By admin on septembrie 14, 2018. 6 Comments

Fotografia din imagine nu este trucată, ci cât se poate de reală, fiind realizată ieri, la puțin timp după trasarea „zebrei”, de Ludovic Ungureanu, un sătean din comuna Negrești, județul Neamț. „Bijuteria” de marcaj se află lângă gospodăria lui Ungureanu, pe proaspătul drum betonat din comună, aproape de biserica mare din sat, spre Activ Parc, imediat după pod. Așa cum se poate vedea, „geniul” care a trasat trecerea pentru pietoni nu a gândit prea mult, neținând cont că, de fapt, în zona respectivă pietonii nu au cum să traverseze. De ce? Pentru că „zebra” pleacă din șanț (stânga) și ajunge în… șanț (dreapta). Muncitorii nici nu au observat că în zona nu sunt trotuare. Mai mult decât atât, șanțul din dreapta imaginii se află la o diferență de nivel mai mare de un metru. Cum scară din șanț până la  șosea nu există, nici nu vrem să ne gândim cum ar reuși pietonii în vârstă să ajungă pe drum. Este mai mult decât clar că locul ales a fost mai mult decât neinspirat. Nu este exclus ca la mijloc să fie o greșeală de proiect, trecerea fiind amplasată în acel loc. De asemenea, este foarte posibil ca muncitorii să fi citit greșit de pe planșe locul unde urma să traseze trecerea. Bun, chiar așa să fi stat lucrurile, cei care au „desenat” „zebra” nu au observat că aceasta pleacă din șanț și ajunge în alt șanț? Se pare că nu sau, pur și simplu, nu le-a păsat. Conform celor precizate de către Ludovic Ungureanu, drumul betonat a fost reabilitat de firma Asiri International SRL, o societate care, în perioada domniei lui Pinalti, obținea cele mai multe și bune lucrări de construcții. Ungureanu, dar și alți săteni, acuză calitatea proastă a lucrării și afirmă că a avut numai de suferit din această cauză: un perete al casei prăbușit, din cauza trepidațiilor, gardul aproape distrus, curtea umplută cu apă din cauză că șanțul a fost distrus, poarta blocată și multe alte necazuri.

Daniel MURARU

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

6 Comentarii la Râsu’-plânsu’. „Zebră” din șanț în… șanț

 1. Maria Sfetcu   septembrie 14, 2018 at 9:18 am

  Domnule Muraru,
  Nu stiu daca ati observat (e un fel a spune!) dar cei din primarii, functionarii, inclusiv primarii se considera trimisii Domnului pe pamant. In atare conditii stabilesc de la sine putere multe chestii care de altfel sunt reglementate prin lege de cum si cine face acele lucruri. Nu poti sa vii ca un tantalau si sa pui degetul pe asfalt si sa zici: Aici vom face o trecere de pietoni, sau Aici vom face un sens girator! Chiar daca este hotararea unui consiliu local (care este alcatuit din niste ignoranti fripturisti fara nicio pregatire in domeniul administratiei locale!!!(bai baieti, puneti mana si cititi legea administratiei locale, asta daca stiti a citi!)) Partea proasta e ca Politia (care ca de altfel tot M.A.I.-ul este aservita puterii politice) cea indreptatita de a aplica legea se face ca nu observa aceste ilegalitati. Cum spunem si alta data, chiar suntem jalnici ca natie de gogmani!
  O zi frumoasa tuturor.

  Răspunde
 2. Johnny the best   septembrie 14, 2018 at 1:51 pm

  Asa e țara toată, din sant în sant, din groapă în groapă! Noroc ca ne mai arată Arsene direcția!

  Răspunde
 3. anca   septembrie 15, 2018 at 10:10 am

  ..marcajul este facut dupa “chipul si asemanarea” primarului…Rar mi-a fost sa intalnesc un astfel de specimen…cu capatana goala care vorbeste, vorbeste fara inceput, fara sfarsit..din care nu se intelege nimic..Cum poarta el un dialog cu cetatenii, cu subordonatii, cu cadrele didactice….doamne fereste!!

  Răspunde
 4. Rasvan L   septembrie 16, 2018 at 10:19 am

  Ilustrarea practică a expresiei “prosti de dau în șanț”.

  Sunt pe cale să devin un cititor fidel al site-ului.

  Răspunde
 5. valisor   septembrie 17, 2018 at 7:58 am

  Sub poză s-a nimerit un banner cu “Ai nevoie de ajutorul Lui? – Dumnezeu îți va răspunde.”, așa că
  dă-mi Doamne un topor și cale să mă iau la glume cu maimuții!

  Răspunde
 6. Lucian   septembrie 18, 2018 at 12:23 pm

  Veniți la Bodești și vedeți zeci de astfel de treceri de pietoni din șanț în șanț, din gard în gard, toate semnalizate cu indicatoare, unele care nici nu se observă din spatele copacilor

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.