Prefectura Neamț, SRL-ul lui „Piti” & Co?

3
666

Vasile Panaite, prefectul de Neamț, și consilierii săi, nu știm care dintre ei, însă avem niște bănuieli, au pus gând rău publicației atacul.ro și refuză în continuare să răspundă solicitărilor pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Au trecut 36 de zile de când atacul.ro a înaintat Prefecturii o adresă în care solicitam să ni se comunice dacă prefectul a emis sau nu ordinul de încetare a mandatului înainte de termen a primarului de Bârgăuani, Petrică Șchiopu, pe numele căruia există o sentință definitivă de conflict de interese. Cu toate acestea, reprezentanții Prefecturii Neamț refuză, fără a oferi nicio explicație, să ne răspundă. Știm că este ordin pe linie de partid ca Șchiopu să rămână cât mai mult timp la cârma primăriei, chiar cu riscul de încălca o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, așa că este lesne de înțeles de ce prefectul de Neamț și aghiotanții săi aleg, în locul transparenței, opacitatea clasică a politicianului care are ceva de ascuns. În situația de față este clar că Prefectura, care ar trebui să fie garantul respectării legii, nu se află într-o situația deloc plăcută, mai ales că, din câte știm noi, Agenția Națională de Integritate ar fi trimis o adresă oficială în care comunică decizia ÎCCJ în cazul primarului de Bârgăuani. Obișnuit să trateze presa la diverse, ca pe vremea pedelistului Gheorghe Ștefan, căruia i-a fost om de nădejde, prefectul Panaite continuă să încalce legea. Iar sfetnicii săi l-au învățat cum să procedeze. Așa a aflat, probabil, că o instituție care nu răspunde la o solicitare pe Legea 544 nu are de suferit, pentru că nu există pedepse pentru cei care nu o respectă. Așa că singura șansă a solicitantului de informații este aceea de a se adresa instanței de judecată care, de cele mai multe ori, obligă instituția să pună la dispoziție datele cerute de către petent. Noi nu o să ne adresăm instanței, pentru că avem mult mai multe lucruri de făcut decât să ne pierdem vremea prin sălile de judecată, însă îi transmitem prefectului, dar și consilierilor săi, că indiferent de eforturile pe care le depun pentru a pune botniță publicației atacul.ro, acestea vor fi în zadar. Despre mârșăvii se poate scrie și fără punctul de vedere al celor vizați. Ne gândim, totuși, la imaginea instituțiilor pe care aceștia le reprezintă din fericire efemer. Prefectura Neamț nu înseamnă nici Panaite Vasile, alintat „Piti” de apropiați, și nici Gabriel Apetrii, cel din urmă consultantul prefectului, și nici nu este vreun SRL. Sau poate s-o fi transformat în SRL între timp. Poate unii confundă Prefectura cu propria ogradă, așa cum se întâmpla și în vremea „domniei” lui „Ștefan cel Tare”. Însă ar trebui să nu uite unde se află Pinalti în acest moment și din ce pricini. Drept urmare, comportamentul lui Pinalti nu este în niciun caz unul de luat drept exemplu.

Mesajul pe care atacul.ro îl transmite tuturor celor cărora îi poartă sâmbetele este următorul: știm foarte bine ce strategii se pun la cale în anumite cabinete/cercuri cu scopul de a obstrucționa dezvăluirile noastre. Știm, de asemenea, că sunteți la nivelul care sună ceva de genul: hai să ne prefacem că nu există și să nu mai răspundem la nicio solicitare. Ei bine, le spunem celor cărora le stăm în gât că strategia nu o să funcționeze, iar explicația o găsiți mai sus. Așadar, vă recomandăm călduros să treceți la următorul nivel, însă să aveți mare grijă să nu derapați, pentru că în țara asta mai există și Justiție. Reamintim acest lucru pentru că poate unii dintre voi, în beția puterii, au uitat.

Daniel MURARU

Citeste si:

Țara lui „Penal Vodă”. Incompatibilul Șchiopu, protejat de Prefectură

Prefectul face verificări după interese politice

Prefectul Panaite și soția, abonați la contractele cu statul. Primăria Voluntari, printre clienți

Fenomenal! PDL are prefect la Neamț

Prostul obicei al noului prefect: să închidă gura presei cu bani

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. valisor 16 iunie, 2017 at 18:53 Răspunde

    N-a răspuns. Da. Nu că n-ar vrea. N-are cum. E în pauza de masă. Încă mănâncă portocale. Crecă îi duce și familistului Ștefan. Cum scrie. Fă lu altu cum vrei să ți se va făcea!
    Ș-am încălecat poșa ș’ ce-a zis mihnea!

  2. mihnea 17 iunie, 2017 at 20:23 Răspunde

    Pai cum, pentru Agapia ciuma iar pentru Bargauani muma? Nu sunt aceleasi legi? Sau o fi de vina vreo legatura de rudenie?! Oare de asta vor sa scoata abuzul in serviciu din legislatie?

  3. Conte 19 iunie, 2017 at 17:26 Răspunde

    Si (*** cenzurat admin) ala de Apetrii a ajuns PSD-ist? Si Haralabagiu? Si… si toti clampanitorii de-si zic ziaristi s-au transformat dintr-o data din pdl-isti in arsenisti? Lamai, va rog , lamai!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.