Nemțenii au dat startul cumpărăturilor de iarnă. Achiziționează locuințe cu bani împrumutați

0
968

Deși foarte scumpe în raport cu puterea de cumpărare a nemțenilor, locuințele au fost cel mai vândute bunuri din sectorul imobiliar, din Neamț, în luna octombrie.

Odată cu creșterea vânzărilor de locuințe a crescut și numărul ipotecilor, ceea ce arată că cea mai mare parte a tranzacțiilor are la bază finanțarea provenită de la bănci, prin credite.

În octombrie, în Neamț, tranzacțiile imobiliare au crescut (987 de operațiuni), datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) evidențiind faptul că au fost înregistrate cu 87 mai multe vânzări imobiliare față de septembrie.

Cea mai mare creștere a avut loc în segmentul locuințelor, cu 52 de tranzacții mai multe în octombrie, când au fost realizate 229 de vânzări, față de septembrie (177 de tranzacții).

În același timp, scăderi semnificative au fost înregistrate la vânzările de terenuri agricole extravilane (39 de tranzacții în minus).

Sursa foto: wall-street.ro

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.