Camion confiscat pentru transport ilegal de lemn, în Neamț. Cazul, reclamat de activiștii de mediu din Suceava

0
8514

 

Autoritățile din Neamț au dispus confiscarea unui camion și a unei cantități de peste 15 metri cubi de lemn, deoarece transportatorul nu deținea documente legale pentru marfa transportată. Cazul, care face, în prezent, obiectul unui dosar penal, a fost adus în atenția polițiștilor de avertizorii de mediu din județul vecin, Suceava. Ei au fost cei care au reclamat transportul de masă lemnoasă, după ce au constatat că pentru camionul respectiv nu existau documente la „vedere” în Sumal.

„NT-12-CPC (n.r. foto) – confiscare camion – 15,78 mc și dosar penal. Încă o sesizare confirmată în județul Neamț. Sperăm că cei din IJP Neamț vor continua să colaboreze la fel de profesionist și la viitoarele acțiuni la care vor fi sesizați”, mesajul activistului de mediu Daniel Bodnar.

A întocmit avizul offline

După ce au primit sesizarea, polițiștii din Târgu-Neamț au oprit, pe raza comunei Petricani, camionul încărcat cu lemne. Din primele verificări a reieșit că existau suspiciuni serioase cu privire la „corectitudinea și valabilitatea documentelor care însoțeau transportul de material lemnos”, motiv pentru care oamenii legii au dispus reținerea camionului pentru cercetări. A doua zi (10 august), polițiștii de la Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și reprezentanți ai Direcției Silvice Neamț au cubat cantitatea de material lemnos și au verificat documentele de transport.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că transportul de material lemnos nu a fost însoțit de documentele solicitate de lege, respectiv avizul de însoțire mai sus menționat ar fi fost generat electronic pe dispozitivul mobil în stare offline, iar conducătorul auto ar fi  mers fără datele mobile active”, arată Poliția Neamț.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport, fără documente legale, cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi. În plus, camionul, evaluat la suma de 25.000 de euro, și marfa (15,78 mc material lemnos) au fost confiscate.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.