Legături dubioase ale fostului director Mușat și o rudă a lui Ginel cu o firmă care face afaceri cu Apa Serv

3
8806

Compania județeană Apa Serv, principalul furnizor de servicii de apă și canalizare din județul Neamț, se află într-o situație financiară critică, pierderile oficiale, înregistrate la finele anului 2022, fiind de peste 2 milioane de euro. „Performanța” a fost înregistrată în perioada în care director general a fost Bogdan Mușat (foto medalion), personaj aflat în legătură cu Gheorghe Vlasie, cumătrul infractorului fugar condamnat pentru corupție Ionel Arsene. Apa Serv este o companie a Consiliului Județean Neamț, adică fix instituția care a fost condusă aproape 9 ani de cel care a fugit în Italia, pentru a nu executa pedeapsa de 6 ani și 8 luni de închisoare pronunțată de Curtea de Apel Brașov.

Înainte de a fi numit director general al Apa Serv SA, în vara anului 2020, Mușat a lucrat ca jurist la una dintre firmele controlate de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, respectiv Aqua Parc SRL, în prezent Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL. De altfel, Mușat a oferit consultanță juridică și firmei Mavgo Holding SRL, o altă companie apropiată de Ginel.

Declarația de avere a lui Bogdan Mușat –  iunie 2021:

Cu câteva luni înainte de numirea în fruntea Apa Serv SA, Bogdan Mușat a înființat firma Tehnic Consult Plus SRL, o societate care prestează Activități de consultanță pentru afaceri și management”. În cei trei ani de la înființare, cifra de afaceri a societății a explodat, iar de curând, și-a schimbat și asociatul unic, Mușat renunțând la părțile sociale în favoarea lui Ginel. Tranzacția a fost făcută în luna iunie 2023, la puțin timp după ce Mușat a fost demis de la șefia Apa Serv SA. Așadar, în prezent, Ginel este unicul asociat al firmei Tehnic Consult Plus SRL, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 1.780.453, profit de 1.097.910 de lei și 5 angajați.

Tânără de 19 ani, afaceri bănoase cu Apa Serv SA

Cu puțin timp înainte de instalarea pe funcția de director general al Apa Serv SA a lui Mușat, la Registrul Comerțului era înregistrată societatea Foraj Fast SRL, cu sediul în Târgu-Neamț. Asociat unic al firmei este Dorotheea Cehan, o tânără care, la acea dată, avea 19 ani, în mod evident, interfața celor care mânuiesc banul public, așa cum reiese din datele noastre.

Societatea, cu obiect principal obiect de activitate „alte lucrări special de construcții”, a înregistrat, în anul 2020, o cifră de afaceri de 43.390 lei, profit de 38.598 lei, cu zero angajați. În 2021, a realizat o cifră de afaceri de 458.725 lei, un profit de 286.055 lei, cu 2 angajați, iar în 2022, a sărit la o cifră de afaceri de 838.426 lei și un profit de 247.994 lei, cu 2 angajați. Parte din cifra de afaceri totală a avut la bază contractele cu societatea Apa Serv SA.

Legătura dintre această firmă și fostul șef al Apa Serv SA este adresa de contact a Foraj Fast SRL, adică fix adresa de e-mail a lui Bogdan Mușat.

 

Aceeași adresă de e-mail apare și în CV-ul „romînului” (sic!) Bogdan Mușat, publicat pe site-ul Apa Serv:

 

În acest context, este evident că toată corespondența societății Foraj Fast trecea prin mâinile lui Mușat, activitate suspectă ținând cont de faptul că această firmă încheia contracte cu compania pe care Mușat o conducea … spre prăpastie.

Cumnatul lui Ginel, hop și el cu telefonul

Iar surprizele nu se termină aici, pentru că societatea Foraj Fast și-a schimbat sediul de la Târgu-Neamț fix în satul Poloboc, comuna Rediu, la adresa de domiciliu a lui Artemon Cehan, nimeni altul decât cumnatul lui Ginel și asociatul unic al firmei Hunting Fun SRL, o altă societate apropiată de cumătrul lui Arsene. Mai mult decât atât, unul dintre numerele de telefon ale firmei Foraj Fast SRL este al lui Artemon Cehan, reprezentantul firmei Hunting Fun SRL.

Vorbim despre o firmă unde asociat unic și administrator este o tânără, care, acum, are 22 de ani, însă adresa de contact a societății este a fostului director Apa Serv SA, Bogdan Mușat, iar numărul de telefon este al lui Artemon Cehan, cumnatul lui Ginel. În plus, noul sediu este acasă la cel din urmă.

Afaceri dubioase

Foraj Fast SRL este una dintre firmele cu legături cu Apa Serv SA, valoarea contractelor încheiate între cele două entități fiind de 324.147 lei, TVA inclusă.

Astfel, firma (condusă de tânăra Cehan, cu 2 angajați) Foraj Fast a executat pentru Apa Serv următoarele lucrări (valorile sunt fără TVA):

 • Conducta apă potabilă str. Mihail Sadoveanu – 13.500 lei;
 • Subtraversare pârâu Bahna – 8.500 lei;
 • Cămin de schimbare a direcției collector iaz Doboș – 42.993 lei;
 • Reabilitare gură de vărsare SEAU Podoleni – 207.366 lei.

În informațiile oficiale din sistemul electronic de achiziții publice apare și adresa de e-mail a fostului director Mușat, dar și numărul de contact al patronului de la Hunting Fun SRL. Se vede lesne în captura de mai sus.

Noul director al Apa Serv SA, Vlad Angheluță, are obligația să dispună rapid verificări ale acestor contracte. Și asta pentru că, cel puțin unul dintre ele, respectiv reabilitarea gurii de vărsare a stației de epurare din Podoleni, ridică semne de întrebare. Din datele noastre, avariile ar fi fost produse de utilajele grele ale proprietarului unei balastiere, iar dacă lucrurile au stat întocmai, costul reparațiilor ar fi trebuit să fie suportate de către cel din urmă.

Conform celor precizate de reprezentanții Apa Serv SA, la solicitarea publicației atacul.ro, achizițiile menționate mai sus au fost „directe”, fiind cumpărate pe SICAP (sistemul electronic de achiziții publice), fie atribuite direct.

D. MURARU

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

 1. Dan 12 iulie, 2023 at 16:20 Răspunde

  Bine, bine, directorul Musat a fost singur pe „tarla” ? Consiliul de administratie si AGA ce-au facut? Ca am inteles ca indemnizatiile le-au ridicat intocmai si la timp. Oare acesti agamani nu au nici o vina? De ce toti ziaristii vad doar copacii, nu si padurea ? Ceva interese?

 2. V.Vasile 13 iulie, 2023 at 08:46 Răspunde

  Jaf la lumina zilei, indeletnicire de baza a ,,echipei,, infractorului Arsene ! Ceva timp in urma , au avut alegeri si in prezenta lui Ciolacu , a fost pomenit numele fugarului iar asistenta a aplaudat zdravan , asa ca jaful a fost girat si protejat ! A jefuit Musat , a venit Angheluta si cu tot dezastrul de acolo i s-a dublat salariul , de ce (de aia) ?! Sigur se va pune batista pe tambal deoarece smecherii sunt ,,ai nostri,, cum zice valutistul cand normal ar trebui sa plateasca toti cei care au girat jaful adica membrii AGA , membrii CA si toti aruncatorii de ciocane si alti smenari din executiv.

 3. Plai cu boi 13 iulie, 2023 at 17:16 Răspunde

  Suntem un oraș de prosti. De fapt un judet de prosti . Au schimbat un hot cu altul .Ne vor mări imediat apa și canalul cu 22 la sută . Plus consacratele diferente care le adaugă asociațiile. Și nu iese nimeni în fata la apa Serv care sa alunge pe aceasta căpușă pesedista alungata acum trei ani pentru dezastrul produs .
  Acum iar a venit luând prima măsură dublarea salariului. 7000 mii de euro pe lună fraților! În vreme ce pălmașii iau 2000 de lei cu chiu cu vai .

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.