Procesul de corupție al lui Arsene, aproape de final. Sentința definitivă, cel mai probabil în februarie

2
5661

 

Astăzi, la Curtea de Apel Brașov s-a desfășurat un nou termen în procesul în care se judecă apelul formulat de Ionel Arsene (foto), președintele Consiliului Județean Neamț, împotriva deciziei Tribunalului Bacău care l-a condamnat la 8 ani și 4 luni pentru corupție.

La termenul de azi, magistrații brașoveni i-au chemat la audieri pe martorii Vasile Panaite, fost prefect al județului Neamț, și pe Ion Careja, reprezentantul firmei Construcții Hidrotehnice SA Iași. După ce i-au audiat pe cei doi martori, judecătorii au stabilit următorul termen pentru data de 23 ianuarie, când va fi citat pentru a da declarații inculpatul Ionel Arsene. După acest termen, cel mai probabil, instanța va anunța data pronunțării soluției.

La termenul anterior, cel din noiembrie, au fost audiați martorii Iulian Jugan și Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra-Neamț.

La termenul din 14 octombrie, judecătorii brașoveni l-au audiat pe Adrian Porumboiu, Pinalti solicitând să fie reprogramat pentru audiere la termenul din 11 noiembrie.

Odată reaudiați cei 5 martori (Ştefan Gheorghe, Porumboiu Adrian, Careja Ion, Jugan Iulian şi Panaite Vasile) se poate spune că procesul intră în ultima etapă, urmând, cel mai probabil, ca instanța să stabilească ce fapte, dintre cele 3 de trafic de influență, vor fi influențate de deciziile CCR-ÎCCJ și vor fi prescrise.

Calculele atacul.ro arată că Arsene va scăpa de acuzațiile pe care i le-a dus Gheorghe Ștefan, însă rămâne cu celelalte două: traficul de influență, cu Construcții Hidrotehncie SA ,și traficul de influență, cu termopanele de la Școala Icușești.

Procesul, așa cum se știe, a fost strămutat de Înalta Curte de Casație și Justiție la cererea inculpatului Arsene, de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Brașov.

 

La cel de-al doilea termen, din 29 septembrie, judecătorii Curții de Apel Brașov s-au pronunțat asupra cererii de sesizare a Curții Supreme și asupra cererii de probațiune, ambele făcute la primul termen de judecată, din 22 septembrie.

Astfel, magistrații au respins cererea formulată de avocații lui Arsene, de sesizare a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar și alte solicitări făcute la termenul anterior. Instanța brașoveană a fost de acord doar cu reaudierea unor martori.

„Respinge cererea formulată de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi, de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept. Admite în parte cererea în probaţiune formulată de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi, şi dispune reaudierea următorilor martori: Ştefan Gheorghe, Porumboiu Adrian, Careja Ion, Jugan Iulian şi Panaite Vasile. Respinge celelalte cereri în probaţiune formulate de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi. Dispune citarea martorilor Ştefan Gheorghe şi Porumboiu Adrian, în vederea audierii, pentru termenul din data de 14.10.2022, ora 10.00. Pronunţată azi 29.09.2022 prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei”, se arată în decizia Curții de Apel Brașov.

Ionel Arsene a fost condamnat la Tribunalul Bacău, în primă instanță, la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru fapte de corupție. A atacat decizia și a cerut strămutarea procesului, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a fost de acord. Astfel, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Brașov.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. lorena c. 12 decembrie, 2022 at 19:34 Răspunde

    Aoleo soseta te paste un bulau ! Ori o fi la Vaslui , o fi la Bacau , sau la Iasi dar important este ca vor incepe refacerea sistemelor de irigatii, sapaturi la greu si mecanizat dar finisarile cu lopata !!! asa ca este de lucru la greu ! poate pici in echipa cu ginel, seara la celula faci putin teatru si iti aduci aminte cum semnai actele ilegale la Consiliul Judetean Neamt ! ce sa ii faci ???!!! apropo chiar nu stiai de podurile ilegale de la Alexandru Cel Bun !!!???? atunci l-ai angajat degeaba pe adormitul de la „doisiunsfert” consilier personal ani de zile !! slabut foarte slabut ! dar se umfla in pene !!
    Totul se plateste soseta aici pe pamant !

  2. FLORIN 12 decembrie, 2022 at 21:33 Răspunde

    Arsen nu va face 1 zi de puscarie.

    Nu va mai agitati degeaba.Securistii si caracatita din Justitie si-a facut treaba.
    Justitia corupta si inamovibila din Romanica care se rupe cu munca vreo 3 ore pe zi daca nu il vor scapa cu prescrierea in mod sigur il vor achita sau ii vor da ceva cu suspendare da nu prea mult,asa de ochii lumii.

    Pana ce salariile colosale si pensiile aberante ale Justitiei praf de coruptie,nemunca si smenuri nu vor fi taiate la jumatate iar pensiile speciale la 40 de ani sa fie desfiintate nici un politician nu va fi bagat la puscarie corespunzator faptelor.
    Salariile aberante si pensiile speciale sunt o spaga data de aceasta clasa politica de hoti pentru a scapa de puscarie.

    De aia nu avem sentinte cu executare pe zeci de ani,pe masura hotiilor.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.