„Animalul politic”, trimis în judecată, pentru că a folosit utilaje și muncitori de la „Apele Române” să denisipeze puțurile unei firme

1
1542

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului AVRAM PETRU (autointitulat animal politic), la data faptelor director al Administrației Bazinale de Apă (ABA) “Prut-Bârlad”, pentru comiterea infracțiunilor de:

            –  abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

            – influențarea declarațiilor, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: În perioada mai-iunie 2020, inculpatul Avram Petru, în calitatea  menționată mai sus, ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje și muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puțuri situate pe terenul ce aparținea unei societăți comerciale. Prin aceste demersuri, patrimoniul instituției publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului și a cheltuielilor cu forța de muncă. În contextul apariției în spațiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele menționate mai sus, în datele de 10 și 17 februarie 2020, inculpatul Avram Petru ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeași subordonați să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Inculpatul Avram Petru a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în cauza mediatizată prin comunicatul nr. 646/VIII/3 din 5 iulie 2021 (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10468 ).

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

 1. petrea.@ 23 iunie, 2022 at 18:36 Răspunde

  Situatia prezentata este identica la toate A.B.A. – urile din Tara ! Nu s-a schimbat nimic in sistemul putred, corupt de la Administatia Nationala “ Apele Romane”, de la numirea structurii mafiote a directorilor, sefi de servicii, sefi de birouri, directori de S.G.A. -uri etc. Fara aceasta retea manjita, nu se poate sustine mafia balastierelor, sistemul corupt al licitatiilor de investitii sau licitatiile pentru inchirierea de perimetre pentru balastiere.!
  Desi in toata presa locala sau centrala, investigatiile RECORDER, AGENT GREEN, sau alte ONG -uri, sunt prezentate cazuri flagrante de coruptie, emiterea ilegala de acte de reglementare, respectiv, avize de gospodarire a apelor, autorizatii de gospodarire a apelor, fostele notificari de incepere a executiei sau notificari de punere in functiune, cu greu Institutiile staului se autosesizeza si incep cercetari penale in cazurile prezentate.
  Este drept ca s-au facut pasi importanti pentru distrugerea acestor retele mafiote, care au distrus cursurile de apa, insa trebuie sa raspunda si asazis “ specialisti de mediu” care ani de zile au mintit in “ documentaiile de mediu de evaluarea impactului “, despre distrugerea zonelor de protectie, malurile stang si drept, distrugerea Ariilor Protejate, distrugerea faunei si florei, coborarea tuturor talvedurilor, coborarea ireversibila a panzelor freatice .
  Aceste fenomene catastrofale, sau agravat prin construirea “ iazurilor asazis piscicole “ cu, care conducerile iresposabile ale SGA -urilor si ale A.B.A.urilor au fost deacord desi se stia ce implicatii catastrofale pot creea pe termen scurt dar si termen lung.!
  Iata pe judetul NEAMT unele iazuri care ar trebui verificate nu de catre cei care au emis actele de reglementare de gospodarire a apelor , ci de catre comisia de disciplina a Ministrului TANCZOS BARNA: Iazurile de la comuna HORIA ( 3 ) ale S.C.DANLIN XXL S.R.L. Secuieni; Iazul de la TUPILATI a S.C. DANLIN XXL S.R.L.Secuieni; Iazurile de la VALENI ale S.C. PESCARUSUL DEL S.R.L.;(3); Iazul S.C. TVI CONSTRUCT S.R.L. de la VALENI (1); Iazurile de la Pod DJ 208 G, ale S.C. CAIUS S.R.L. (2); Iazul lui S.C. GESAMEG S.R.L. de la Tupilati( 2); Iazul de la BOTESTI a S.C. CRISTINEL CUART S.R.L.(1); Iaz ilegal ascuns pe proprietatea S.C. DANLIN XXL S.R.L. de la Secuieni, judetul Neamt ;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.