Cele 8 persoane care i-au dat șpagă lui Morenciu, prin asistenta Elena Preda, reținute de DNA

1
4527

C.

Procurorii DNA Bacău i-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore pe cei opt candidați care au dat șpagă pentru a promova examenul organizat de către Serviciul Județean de Ambulanță Neamț, pentru definitivarea pe posturile pe care le ocupau de la începutul pandemiei de Covid – 19 (fără concurs). Sunt cele opt persoane care au oferit fiecare, prin intermediul asistentei Elena Preda, câte 6.000 de euro, 40.000 de euro ajungând la managerul Dan Morenciu, iar 8.000 de euro la asistenta șefă Luminița Rozonschi, Acum câteva zile, Dan Morenciu și asistentele Elena Preda și Luminița Rozonschi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.  

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2022, a inculpaților:

DOGARIU CRISTINA, LUPU AUREL, BUTNARIU ILIE, EPANU MAGDALENA, MIHĂILĂ PETRU, CIOBANU IULIANA, IFTIME IOAN RĂZVAN ȘI BALAN ALIN-BOGDAN, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț – Substația Târgu Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2 – 10 mai 2022, cele opt persoane ar fi acceptat și ulterior ar fi remis managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul inculpatei Preda Elena, suma de 6.000 euro/persoană (în total 48.000 euro) pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, în instituția mai sus menționată.

Din banii menționați mai sus, la data de 18 mai 2022, inculpata Preda Elena ar fi remis 40.000 de euro inculpatului Morenciu Dan Dorin și 8.000 de euro inculpatei Rozoschi Maria Luminița (la vremea respectivă fiind însărcinată cu organizarea examenului amintit mai sus).

Celor opt inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 27 mai 2022, toți inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

In cauza respectivă cercetările se desfășoară cu inculpații Morenciu Dan Dorin, Preda Elena și Rozoschi Maria Luminița în stare de arest preventiv”

D.M.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Dana 27 mai, 2022 at 15:55 Răspunde

    Acest dosar seamana izbitor cu cel de la Rutiera, cand au fost condamnati si cei care au dat spaga. De remarcat faptul ca cei 8 “pitici” provin din Tg Neamt, fief PSD. Oare cine este acolo casier colector de astfel de daruri? In dosarul de la Rutiera, pentru o mita data, in valoare de 200 lei, premiul a fost de 2 ani cu suspendare. Aici, pentru mii de euro, cat va fi? Cu executare, desigur.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.