„Fiecare dictatură se hrănește din prostie, sărăcie, minciună, incultură și cultivarea unui naționalism șovin și a unei mentalități de superioritate față de celelalte popoare”

0
1966

Lumea, cu oameni, cu mediul, cu întreaga planetă pare a fi scăpată de sub control. Clima a luat-o razna, prețurile cresc galopant, inflația la fel încât astăzi traiul normal a devenit un lux pe care puțini și-l permit.

Covidul a bulversat existența cotidiană a omenirii cu urmări asupra psihicului uman pe termen lung, economia mondială a fost pusă în cap, lumea nu și-a revenit după pandemie, când o nouă urgie a fost declanșată lângă noi și o fiară dementă a adus moartea asupra Ucrainei și amenință cu distrugerea pământului și a vieții.

Niciodată în existența ei, planeta Pământ nu a mai fost în asemenea pericol, iar pericolul este real pentru că Fiara Putin este dementă, nu are ieșire din situația creată tot de el și are pe mână un arsenal nuclear care poate distruge totul. Fiind disperată, Fiara este în stare să apeleze la aceste arme. Am tot sperat că va fi eliminată din interior, dar armata este strict controlată de dictatorul roșu, iar poporul rus, în marea majoritate, a rămas ca în Evul Mediu, sărac, ignorant, incult, iar de la începutul sec. XX a fost umilit și supus de un regim bolșevic care i-a implantat un primitivism și mârlănism nemaiîntâlnit la alte popoare europene.

Asmuțiți de Fiară, soldații ruși fac ce-au făcut mai mereu în războaie, ucid civilii chiar dacă sunt copii, violează, fură și distrug totul, încât invaziile tătare par jocuri de copii pe lângă ce fac rușii azi, mai ales că suntem în sec. XXI și în Europa.

Lumea trebuie să înțeleagă că actualul conflict este unul între civilizație și barbarism, între libertate (sau ce a mai rămas din ea) și dictatură, între siguranță și teroare. În primitivismul și sălbătăcia lor, rușii au simțit mereu nevoia unui stăpân care să le dea rația zilnică de pâine și votcă, cât despre libertate, ce să facă cu ea?

Fiecare dictatură se hrănește din prostie, sărăcie, minciună, incultură și cultivarea față de victime (propriul popor) a unui naționalism șovin și a unei mentalități de superioritate față de celelalte popoare!

Fiara trebuie înlăturată pentru a salva omenirea !

Foto: https://www.globalintegrity.org/

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.