Cât de săraci sunt nemțenii comparativ cu alți români

0
1778

Salariul mediu net în județul Neamț a atins un nou nivel în septembrie, când a înregistrat o ușoară creștere, însă, chiar și în aceste condiții, nu a reușit să ajungă măcar salariile angajaților din județele dezvoltate.

În a noua lună a anului, potrivit Direcției Regionale de Statistică Neamț, câștigul salarial mediu net pe județ a fost de 2.800 de lei, fiind la cel mai mare nivel din acest an, în creștere cu 30 de lei față de august și mai mult cu 106 lei comparativ cu septembrie 2020.

Pe domenii de activitate, cel mai bine plătiți dintre nemțeni au fost angajații din agricultură și silvicultură, care au avut un câștig mediu net de 3.076 lei/salariat, urmați de cei din servicii, cu 2.937 de lei/salariat. Angajații din industrie și construcții au rămas cel mai prost plătiți, cu 2.567 de lei/salariat.

Salariul mediu brut pe județ a fost de 4.528 de lei, cel mai mare fiind în agricultură, silvicultură, de 5.119 lei.

Acești indicatori economico-sociali au țintuit județul Neamț la polul sărăciei, alături de altele precum Suceava, Vaslui, Teleorman, opus județelor aflate în plină dezvoltare, unde salariile au depășit 3.000 de lei.

În septembrie, nemțenii au fost mai prost plătiți decât mureșenii, care au fost remunerați cu 3.316 lei/salariat, față de sibieni, care au înregistrat un salariu mediu net de 3.502 lei, ori de olteni, care au fost plătiți, în medie, cu 3.099 de lei/angajat. Cu aproape de 3.000 de lei au fost plătiți și angajații din Mehedinți (2.947 de lei/salariat, în medie, în septembrie), cei din Gorj (2.975 de lei/angajat), sau din Giurgiu (2.960 de lei/salariat).

În a noua lună a anului, cele mai mari salarii medii nete au fost înregistrate în Cluj (4.232 de lei/salariat) și București (4.554 de lei/salariat).

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.