Deputatul Leoreanu a inițiat un proiect de lege pentru amnistierea sumelor impuse la diurnele transportatorilor și muncitorilor detașați în străinătate

0
1230

Deputatul PNL de Neamț Dan Laurențiu Leoreanu, alături de mai mulți colegi liberali, a inițiat un proiect de lege care vine în sprijinul transportatorilor români. Este vorba despre amnistierea sumelor impuse la diurnele transportatorilor și muncitorilor detașați în străinătate. Laurențiu Leoreanu afirmă că trebuie ca proiectul de lege să fie dezbătut în regim de urgență și adoptat rapid pentru a elimina o inechitate, dar și pentru a preîntâmpina mutarea unor firme de transport românești în alte state.

„Crezul meu a fost de a mă implica pragmatic în interesul tuturor românilor, eficient și ascultând toate vocile din societate. De aceea, împreună cu mai mulți colegi din PNL, sunt inițiator al unui proiect de lege care își propune să rezolve o problemă delicată a transportatorilor români. Este vorba despre amnistierea sumelor impuse la diurnele transportatorilor și muncitorilor detașați în străinătate. Sunt încrezător că toți colegii noștri din Parlament vor înțelege că proiectul trebuie dezbătut în regim de urgență și adoptat cu rapiditate. Mai exact, propunem amnistie pentru toate obligațiile calculate de fisc ca urmare a reîncadrării sumelor primite de către angajaţi ai angajatorilor români care și-au desfășurat activitate pe teritoriul altei țări, aferente perioadelor fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 și data intrării în vigoare a legii. Fiscul nu va mai reîncadra nicio altă sumă de natura diurnelor și indemnizațiilor şi nu va emite o decizie de impunere în legătură cu o astfel de reîncadrare pentru perioada fiscală menționată. Este important de precizat că, pe lângă eliminarea unei inechități, proiectul de lege își propune să preîntâmpine mutarea unor firme românești de transport internațional în alte state. Trebuie să fim alături de sectoarele de activitate care s-au confruntat cu problemele generate de situația pandemică, iar clarificarea acestei situații a impozitării transportatorilor rutieri i-ar ajuta pe toți lucrătorii din acest domeniu de activitate”, a declarat deputatul Dan Laurențiu Leoreanu.

N.R.

 

Comentariile sunt închise