Articolele din atacul.ro au avut efect. Polițiștii anchetează cum este sustras și vândut lemnul de foc din pădurea statului

1
2222

Dezvăluirile publicației atacul.ro cu privire la comerțul ilegal cu lemne de foc au avut efect, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț demarând o serie de verificări, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere. Informațiile noastre arată că cercetările au început luni, fiind vizați exact cei despre care atacul.ro a relatat la finele săptămânii trecute. În paralel, polițiștii au solicitat reprezentanților Primăriei Tarcău să le pună la dispoziție toate înregistrările video de pe camerele de supraveghere instalate la bariera de pe drumul comunal ce duce spre Brateș-Ardeluța. Astfel, ancheta se va extinde, pentru că vor fi verificate transporturile cu material lemnos efectuate pe o perioadă mai mare de timp. Totodată, polițiștii au luat informații din registrele completate de operatorii de la barieră despre autovehiculele care au transportat material lemnos pe acel traseu. Mai exact, în registre sunt menționate toate mașinile încărcate cu lemn care au circulat pe drumul comunal ce face legătura cu zona în care se exploatează mari cantități de masă lemnoasă. Spre disperarea celor care se simt cu musca pe căciulă, anchetatorii au cerut toate înregistrările și le-au atras atenția reprezentanților primăriei ca acestea să le revină în integralitatea lor. Cert este că oamenii legii au la îndemână absolut toate probele pentru a-i trage la răspundere pe cei care au ca principală preocupare furtul de material lemnos din pădurea statului. 

Există date care arată că polițiștii vor viza toate zonele în care este exploatată masă lemnoasă și vor face mai multe verificări în trafic a mașinilor care transportă material lemnos. 

De altfel, la mijlocul lunii septembrie, polițiștii împreună cu silvicultorii au verificat trei firme și au aplicat amenzi de 18.000 de lei și, totodată, au confiscat 63,85 de metri cubi de material lemnos.  

N.R.

 

 

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.