Polițiști pe post de hamali: mută mobila și actele din sediul IPJ Neamț. „Astfel au gândit ei că fac economii la buget!”

2
5374

Un scandal de pomină stă să izbucnească la Inspectoratul Județean de Poliție Neamț, acolo unde conducerea a decis ca eliberarea sediului, ce urmează să intre în reparații, să fie făcută cu ajutorul polițiștilor. Este vorba despre mutatul mobilierului, documentelor etc din actualul sediu în noul spațiu ce va fi folosit pe perioada reparațiilor. Situația a atras atenția sindicaliștilor de la „Diamantul”, președintele acestuia, comisarul Vitalie Josanu, cerând socoteală conducerii inspectoratului. De aici, însă, i s-a comunicat că va primi răspunsurile de abia în 30 de zile, adică după ce sediul va fi golit de mobilier și acte.

„O mână de împuterniciți, ce se cred stăpâni pe moșie, a decis că eliberarea sediului IPJ Neamț (pentru reparații) să se facă folosind polițiștii pe post de hamali. Astfel au gândit ei că fac economii la buget, cât despre oameni… <<toată stima și respectul>>. Zis și făcut: cum mai toate structurile sunt conduse de împuterniciți, a început întrecerea socialistă, în format stahanovist. Unul singur s-a trezit să ridice două degete în toată adunarea și a devenit ținta de referință și ironii din partea structurii superioare de management, împuternicită și ea. Așadar, primii care au răspuns la apel cei de la Cazier, mobilizați în zi de weekend (plătiți cu ore suplimentare, zic unii, alții că au fost mobilizați „pro bono” – obligat). Aceștia au căutat unitate de transport, apoi au pus mână de la mână pentru plata șoferului și au început marea debarasare. Toți până la unul, inclusiv doamne însărcinate au răspuns la apelul de unitate și solidaritate transmis de Conducere prin gura împuternicitului la șefia serviciului … Exemplul luminos a fost urmat, pe același model, mintenaș de Serviciul Criminalistic. Or mai fi fost cârcotași, dar luați de val s-au executat cu zâmbetul pe buze.  În consecință, pentru că nimeni nu și-a bătut capul să lămurească un set de probleme generate, am ticluit un set de întrebări. Nu de alta, dar dacă tot suntem chemați să scuipăm în palme și să punem umărul la … rezolvarea problemelor care neliniștesc structura de management, măcar să fim informați și preveniți. Firesc, pentru o asemenea clacă, deja începută, într-o instituție respectabilă, cu atâtea planificări, instruiri și analize de risc pentru toate mărunțișurile, inclusiv cu reguli de coborâtul scărilor, instituție cu ordine clară în hârtii și în cap, ne-am fi așteptat să avem deja răspunsurile în mai puțin de 10 zile. Spre dezamăgirea noastră, întrebările noastre simple au devenit pentru truditorii de la Cabinet o <<lucrare complex>> … atât de complexă, încât au prelungit termenul cu 30 de zile. Între timp, mai sunt fix 13 zile calendaristice până când sediul IPJ Neamț trebuie eliberat, conform contractului”, spune comisarul Josanu.

În adresa înaintată conducerii IJP Neamț, liderul SPR „Diamantul”, filiala Neamț, solicită clarificarea mai multor aspecte privind această activitate se mutare a mobilierului din sediul ce urmează să intre în reparații. Întrebările sunt de bun simț și nu prezintă în niciun caz un înalt grad de complexitate ce necesită o perioadă de 30 de zile pentru a oferi răspunsurile.

Adresa înaintată de SPR „Diamantul” conducerii IJP Neamț:

 

Adresa IJP Neamț în care cei de la SPR „Diamantul” sunt anunțați că vor primi răspunsul în maxim 30 de zile de la înregistrarea solicitării:

 

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Contele de Monte Cristo 18 iunie, 2021 at 18:57 Răspunde

    Buna ziua!
    Este necesar sa i se transmita domnului comisar de politie Josanu Vitalie presedinte al Sindicatului Diamantul urmatoarele aspecte pe care in virtutea atributiunilor de serviciu ar fi absolut necesar sa le cunoasca:
    Actuala echipa de conducere a I.P.J. Neamt a procedat ABSOLUT corect atunci cand a stabilit ca lucratorii ce sunt organizati pe servicii birouri si formatiuni in cadrul inspectoratului sa-si transporte documentele si birotica. Transportul documentelor si a biroticii se face cu autoturismele de serviciu iar agentii si ofiterii de politie sunt pregatiti inclusiv cu privire la activitati de acest gen. Domnul presedinte ar trebui sa cunoasca faptul ca fiecare lucrator isi transporta impreuna cu colegii din serviciul biroul sau formatiunea din care ei fac parte bunurile si documentele pe care le au in gestiune in legatura cu activitatea curenta. Exista la nivelul I.P.J. Neamt si Serviciul de Actiuni Speciale – celebrii mascati domnule presedinte – care cu siguranta vor insoti transporturile cu grad de risc ridicat intrucat printre multe bunuri si documente ce trebuiesc mutate sunt si astfel de bunuri. Nu este IN NICI UN FEL VINA actualei conduceri a I.P.J. Neamt ca in program nu au fost alocati bani pentru activitatea de mutare adevarul fiind cunoscut si de catre domnul presedinte de la Sindicatul Diamantul. Supararea istorica a domnului presedinte are legatura cu faptul ca nu a primit functia de ofiter specialist I pentru ca ulterior sa-si primeasca gradul de comisar sef. La nivelul MAI Politie Politie de Frontiera Jandarmerie I.S.U. etc sunt intr-o astfel de situatie in jur de 2000 de persoane si cu siguranta nu echipa manageriala de la nivelul I.P.J. Neamt ar putea rezolva aceasta situatie ci doar ministrul de interne si ministrul de finante domnule presedinte care la randul lor se fac ca nu cunosc problema din cauza efortului bugetar imens ce ar trebui facut. Sunt sigur ca domnia ta cunosti aceasta situatie foarte bine dar folosesti lupta sindicala pentru rezolvarea unor probleme personale si cu siguranta lacrimile de crocodil pe care le varsati de grija colegilor si a institutiei nu vi se potrivesc.
    Domnule presedinte ne-ati obisnuit in ultimii ani cu pozitia dv de Gica Contra nimic din ce se face nu este legal nu este bun nu este corect etc samd dar va rog domnule presedinte sa intelegeti ca pentru acest program de reabilitare termica a cladirilor I.P.J. Neamt a muncit pe branci o armata de oameni care poate au si gresit foarte putin va asigur – dar au facut lucruri pe care dumneata nu ai sa le POTI FACE niciodata. Lucrarea este imensa este foarte grea de circa 6 milioane de euro preturile materialelor de constructie au luat-o razna – asa in gluma sper ca nu o sa invinuiti conducerea I.P.J
    Neamt de cresterea preturilor – dar cu toate acestea se merge inainte. Si in incheiere domnule presedinte va mai spun faptul ca cei ce fac cate ceva bun vor avea impotriva lor pe cei care ar vrea sa faca acelasi lucru pe cei care nu ar vrea sa faca acelasi lucru dar mai ales marea masa a anonimilor care oricum nu fac nimic. Acum domnule presedinte va las sa concluzionati dvs si constiinta dvs carei categorii ii apartineti.
    O zi buna.

  2. Marcel 21 iunie, 2021 at 20:30 Răspunde

    Fantastic, (***) asta de la Sindicat Vitalie J si cu (***) ala (***) de Canarau zic ar fi trebuit sa le care documentele Dorel si Gigel de la firma de construcții iar apoi sa avem discuții ca au dispărut documente, samd! Băii baieti voi nu va mai faceti bine! Puneti osul la treaba ca nu mai pupați voi alta sansa sa va modernizați sediul la ce sărăcie este la buget! Ati (***) sub Tablan si acum cand e de munca, dar in interesul vostru ca sa aveti conditii nu va vedeti nici macar interesul propriu. (***)!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.