Vicepreședintele Europol acuză că este hărțuit de șeful Poliției Roman și cere evaluarea psihologică a acestuia

10
3275
 
Deși nu există cadru legal incident verificărilor de către polițiști a persoanelor carantinate, locțiitorul Poliției municipiului Roman, comisarul șef Băetanu Valentin, același ofițer care a dispus confiscarea ilegală a unui banner aflat în proprietatea organizației noastre sindicale, țipă și amenință polițiștii, în timpul lui liber, în sediul instituției!
Vă prezentăm sesizarea făcută către IGPR!
 
Către Inspectoratul General al Poliției Române,
În atenția domnului Inspector General,
 
Este inadmisibil și de netolerat comportamentul domnului comisar șef Băetanu Valentin, împuternicit adjunct al șefului Poliției municipiului Roman. Ofițerul de poliție a avut un comportament extrem de necivilizat, violent, nedeontologic, nedemn de gradul și funcțiile pe care le are.
Fiind în timpul său liber, în ziua de 04.05.2021, în jurul orei 17.00, s-a prezentat la sediul Poliției Roman și, fără niciun drept, violent în vorbire, atitudine și comportament, a urlat, practic, la mine solicitându-mi să-i predau cheia autospecialei de poliție și armamentul din dotare. Eu eram planificat în serviciul de patrulare, în schimbul 2.
Bineînțeles că am refuzat deoarece comportamentul domniei sale m-a speriat foarte tare și mi-am făcut griji pentru viața, sănătatea mea și a celor prezenți. Cine știe ce se putea întâmpla dacă ofițerul de poliție intra în posesia pistolului!?!
N-am reușit să dau o explicație logică atitudinii sale, pentru că nu se afla în timpul serviciului, pe cale de consecință nu avea niciun drept și niciun motiv întemeiat să dispună astfel de măsuri. De față era și ofițerul aflat la comanda subunității de poliție, comisarul șef Bodron Nicolae, polițiștii din camera ofițerului de serviciu și jandarmul din patrulă. Am înțeles de la ofițerul la comandă că l-a înștiințat pe comisarul șef Băetanu Valentin despre faptul că eu am refuzat să îndeplinesc o dispoziție pe care am considerat-o și o consider ilegală, aceea de a verifica o persoană carantinată la domiciliu. Știți și dumneavoastră că nu există cadru legal pentru ca polițiștii să efectueze astfel de activități, chiar conducerea MAI recunoscând acest lucru. Atributul soluționării refuzului meu era doar al domnului comisar șef Bodron Nicolae și nicidecum al domnului comisar șef Băetanu Valentin, care, așa cum am arătat, se afla în timpul liber. Polițistul are obligația de serviciu de a refuza o dispoziție pe care o consideră ilegală.
Anul trecut, în luna iulie, am mai făcut acest lucru și nu mi-a cerut nimeni să predau pistolul și cheiele autospecialei de poliție. Amândoi, domnul Baetanu și domnul Bodron, susțineau că, dacă mi-am exprimat acel refuz, nu mai pot efectua serviciul și trebuie să predau cheile și pistolul. I-am solicitat domnului comisar șef Bodron Nicolae să dispună, în scris sau verbal, cadrul legal în prisma căruia am obligația de serviciu să verific o persoană carantinată. Până la ieșirea din serviciu n-am primit dispoziția solicitată.
În tot acest timp, domnul comisar șef Băetanu Valentin țipa, urla să îi predau cheile autospecialei și pistolul. Chiar a vrut să mă tragă de mână spre camera ofițerului de serviciu unde eu nu am acces. Am decis, de teamă, chiar am spus că mă sperie comportamentul său, să ies în holul din fața camerei ofițerului de serviciu, unde are publicul acces.
Înainte de a ieși, i-am zis domnului comisar șef Băetanu Valentin să înceteze să mă mai hărțuiască, pentru că nu se află în postura legală de a-mi da dispoziții și pentru că am făcut mai multe plângeri împotriva dumnealui pentru hărțuire, etc. Și-a continuat acțiunile violente!
În urma unui apel 112, ofițerul la comandă a decis că trebuie să mă deplasez la acel apel, ceea ce am și făcut.
Domnule Inspector General, un ofițer de poliție cu un astfel de comportament nu cred ca mai poate ocupa o funcție de conducere și de aceea vin cu solicitarea de a i se retrage împuternicirea și de a fi numit pe o funcție de execuție, nu pe funcția anterioară împuternicirii, cea de șef al Biroului Rutier.
Chiar în ziua de 04.05.2021 am înaintat conducerii inspectoratului un raport în care arătam acțiunile ilegale și hărtuitoare, anterioare, ale ofițerului de poliție. De fapt, de mai multe ori, am cerut șefului inspectoratului declanșarea cercetării disciplinare împotriva dumnealui. Ofițerul de poliție, cu știința și contribuția șefului Poliției Roman, domnul comisar șef Radu Constantin, desfășoară o campanie de intimidare, hărțuire, ingerințe în activitățile desfășurate de mine, din cauza faptului că, în calitate de lider al Sindicatului Europol, desfășor acțiuni de protest pe trotuarul din fața sediului Poliției Roman. De altfel, cei doi ofițeri au confiscat, chiar sustras, un banner al sindicatului pe care refuză să-l mai predea, cu acordul șefului inspectoratului de poliție.
Având în vedere cele sesizate, consider că este oportună și o evaluare psihologică a domnului comisar șef Băetanu Valentin, deoarece acțiunile sale se încadrează în categoria comportamentelor dezadaptative.
Solicit protecție specială din partea IGPR, în calitate de avertizor public de integritate și de polițist care se simte în pericol la locul de muncă.
Față de cele raportate, vă rog dispuneți.
 
Ioan Cănărău, vicepreședinte Sindicat Europol 
 

10 comments

 1. Observator din umbra 6 mai, 2021 at 05:53 Răspunde

  Mda. Mare jignire și afront au fost aduse marelui sindicalist Cănărău, care , după cum am mai spus și în alte comentarii anterioare, este un lider de sindicat, care are pretenția ca toți șefii și colegii să stea drepți în fața lui , să-i împărtășească întru-totul ideile lui sindicale și nu care cumva să îl contrazică, că uzează de toate armele lui sindicale pentru a-i plefturi prin toată mass-media. De fiecare dată e Gigi Contra în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, plus că îndeamnă pe toată lumea la insubordonare și la nerespectarea ordinelor primite de la șefii ierarhici. D.p.d.v. al testării psihologice, întrebați pe tov.Cănărău de ce lipsește( sub diferite motive de boală, ș.a.) și refuză testările psihologice care sunt planificate și organizate la nivel de unitate ? Oare de ce îi este frică de rezultatul acestor testări ? Oare el este cel corect în tot ceea ce face, este cel mai curat și pur, de aruncă cu pietre și noroi în toată lumea ? Sunt foarte multe de spus despre acest sindicalist și nu tocmai lucruri curate.

 2. Hugo Chavez 6 mai, 2021 at 14:30 Răspunde

  Acest Baetanu Valentin este tipul (***) perfect al familiei imperiale Dragos si Adriana Balau careia ii executa toate ordinele. Face acest lucru deoarece a fost ajutat sa (***) in cariera dintr-un obscur ofiter de cercetari penale a ajuns seful biroului rutier iar acum mai nou a fost uns adjunct cei drept cu imputernicire la Politia Roman. Asta inseamna ca cel care gireza sefia in momentul de fata Radu Costica -alta (***) a (***) Balau si-a ales si el un (***) perfect. Slabe sanse sa-si mai revina sistemul mai ales ca dracii de politicieni si-au bagat masiv coada………

 3. Stefan 6 mai, 2021 at 15:11 Răspunde

  Ma simt mult mai in siguranta cand citesc astfel de articole despre eroii in uniforme!Se impune, intr-adevar testarea psihologica a tuturor , insa nu trebuie facuta de angajati ai politiei ori de nemuri , prieteni sau pile ale militienilor..

 4. Observator din umbra 7 mai, 2021 at 04:47 Răspunde

  Admin.: cand o sa va asumati comentariile, divulgandu-va adevarata identitate, o sa vi le publicam !

  • Observator din umbra 8 mai, 2021 at 06:23 Răspunde

   Păi dacă ar fi să luăm de bază răspunsul dumneavoastră, ce părere aveți atunci de comentatorul Hugo Chavez ? O fi identitatea lui reală ? Și, după câte observ, îi ia și el în căruță pe Băetanu, Bălău și Radu, folosind un ton mai acid decât l-am folosit eu și comentariile lui rezistă. Adică cei trei pot fi bălăcăriți în articol, dar tovarășul Cănărău nu poate fi criticat, că se stresează, săracul.O fi vreun prieten al redacției și nu poate fi deranjat. Sau comentatorul Garcea și Gagarau ? M-am convins cât de imparțiali sunteți.

 5. Hugo Chavez 8 mai, 2021 at 14:25 Răspunde

  Domnule care te autointitulezi Observatorul din umbra te rog sa iei aminte la ce o sa-ti transmit acum ca nu ma obosesc sa iti tot repet. Cum se face ca o data cu Dragos Balau la comanda Politiei Roman a ajuns adjunct Malei Cristian – cumatrul lui Balau. Dupa pensionarea lui Malei cum de a ajuns adjunct Radu Costica – prietenia acestuia cu familia Balau fiind notorie. Cum se face ca Adriana Balau a tot dat examen pentru sef Birou Economic pana luat ea desi fusese contrata de un coleg Ifrim Vasile zis Nusa care de raul familiei Balau a plecat efectiv de la Politia Roman. Cum se face ca finul familei Balau pe nume Solomon in prezent pensionar a fost sef la Biroul Ordine Publica Roman. Dar cum de Baetanu Valentin a fost promovat adjunct dupa ce a fost coleg pe la cercetari penale cu madame Balau cam multe coincidente nu crezi? Cum se face ca toti cei care nu plac familiei Balau trebuie sa plece de la Politia Roman sau toti trebuie sa o facem pe prostii sa le fie unora bine. Nici o grija nu mor de dragul lui Canarau mare sindicalist de (***) care nu stie decat sa agite apele aiurea dar daca il intrebi 2 e lucruri (***). Dar daca mai vrei lamuriri si esti asa de NEUTRU cum te dai o sa iti mai aduc si alte argumente………..

  • Observator din umbra 10 mai, 2021 at 05:32 Răspunde

   Având în vedere faptul că am muncit în acest minister din anii 1990 și mai toți la Poliția mun.Roman, știu despre fiecare ofițer în parte cum a avansat profesional, alții de pe la jandarmi, alții din civilie și alții de prin școala militară. Dar discuția era dintre mine și administrator, legat de postarea unui comentariu și nu criticam ce ai scris în postarea dumneavoastră.Vă doresc o zi bună.

   • Garcea 10 mai, 2021 at 13:32 Răspunde

    Sindicatul „Unitatea” al lui Ion Radoi anunta ca ministrul Transporturilor si directorul Metrorex, Stefan Paraschiv, au decis sa impiedice sindicatul sa mai incaseze direct de la companie cotizatiile de la membrii de sindicat. Sindicatul a publicat si un document in acest sens, emis de Paraschiv.

    Fapte nu vorbe !

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.