A fost găsit țapul ispășitor în cazul vaccinării peste rând a primarului Carabelea

3
711

 

Într-o țară civilizată, o persoană ca Andrei Carabelea, primar  al orașului Piatra-Neamț, care s-a vaccinat anti-Covid 19 peste rând, și-ar fi dat demisia. Sau, cel puțin, bunul simț l-ar fi obligat să-și ceară public scuze. Carabelea nu a făcut niciuna, nici alta. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a făcut o verificare la centrul de vaccinare unde s-a imunizat primarul si a constatat, ca și noi, că s-a vaccinat peste rând, dar vinovat pentru asta nu este el, ci cadrul medical care l-a favorizat. Drept urmare, cadrul medical a fost sancționat cu avertisment pentru episodul Carabelea. Decizia confirmă încă o dată spiritul de gașcă din PNL. DSP-ul condus de liberalul Firăstrău nu a îndrăznit să aplice o sancțiune mai drastică pentru ceea ce s-a întâmplat. Că, deh, și Carabelea este tot de-al PNL-ului.

Lecție de demnitate pentru Carabelea

Recent, în Spania, mai mulți responsabili politici și-au dat demisia sau au fost destituiți tocmai din cauză că s-au vaccinat anti-Covid peste rând, fără să facă parte din categoriile cu prioritate la vaccin. Printre cei care au demisionat s-a aflat și șeful Statului Major al Apărării. Fapta comisă de spanioli este exact ca cea comisă de Carabelea. Singura diferență este că spaniolii cu funcții importante au demisionat.

Carabelea abia ce s-a instalat confortabil în fotoliul de primar și a gustat și el din favoritismele aferente funcției, chiar dacă asta a însemnat și încălcarea  unei decizii. În această ecuație nu încape, evident, și demnitatea.

Andrei Carabelea  a anunțat luni, 18 ianuarie, că s-a vaccinat anti-Covid 19 la centrul din Piața Centrală, eveniment care a fost imortalizat pentru exemplu de urmat de către pietreni. Primarul nu a ținut cont că majoritatea nu are acces la vaccin nici pe la vară, pentru că nu sunt doze suficiente.

La acea dată, documentul Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, în care sunt menționate categoriile care intră la vaccinare în etapa a II-a (vizate fiind persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, și persoanele cheie care desfășoară activități în domenii esențiale), nu includeau și primarii la  vaccinare. Ulterior, s-a decis ca și angajații administrației publice locale să fie vaccinați.

Contactat de atacul.ro, Andrei Carabelea a declarat că a fost invitat să-și facă vaccinul de reprezentanții centrului, pentru că-și exprimase disponibilitatea de a se vaccina dacă apărea un plus pe stoc. În momentul în care două persoane nu s-au prezentat la vaccinare, cadrele medicale l-au chemat pe Carabelea și au rezolvat și problema unei doze în plus.

Daniel MURARU

Citește și:

Nerușinare! Primarul Carabelea a sărit  peste rând și s-a vaccinat anti-Covid

3 comments

  1. Virgil 26 ianuarie, 2021 at 08:20 Răspunde

    Ce demnitate, ce rușine!?!!?! Ce-i aia? Bine ați spus. S-a cocoțat acolo și acuma face ce-l taie capul. Și-au ales pietrenii primar. Nici Chitic nu s-ar fi coborât la o așa mizerie.

  2. Aciduzzu 30 ianuarie, 2021 at 21:41 Răspunde

    La fel s-au vaccinat peste rand si la Roman. Doctorita Solomon a vaccinat peste rand pe seful Politie Roman si sotia lui. Doctorita Solomon este fina de cununie a sefului Politie Roman. De asemeni Doctorita Solomon a vaccinat peste rand si alte “personalitati” din Roman: fostul primar Micu, directori de scoli si licee din Roman. Vaccinarile au avut loc la centrul de vaccinare de la Liceul Nr.5 din Roman.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.