Tranzacțiile imobiliare s-au dublat în pandemie

0
158

În Neamț, vânzările de imobile au crescut spectaculos anul trecut, în ciuda vicisitudinilor cauzate de apariția noului coronavirus, dar și a prețurilor exagerat de mari de pe piața locală. Pandemia i-a scos din letargie pe investitorii imobiliari, iar cele mai multe imobile tranzacționate au fost terenurile cu și fără construcții.

Decembrie a fost, fără îndoială, cea mai bună din an, lună în care Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț a înregistrat tranzacții duble comparativ cu decembrie 2019. Creșteri considerabile au avut loc și față de noiembrie 2020.

Așadar, anul trecut, județul Neamț era evidențiat cu 8.886 de vânzări de imobile, cu aproape 1.000 mai mult comparativ cu 2019.

În ultima lună a anului au avut loc 1.255 de vânzări, cu 405 operațiuni mai mult față de noiembrie și în creștere cu 605 de tranzacții față de decembrie 2019.

Luna trecută, investitorii imobiliari și-au concentrat atenția și fondurile spre terenurile cu construcții (448 de suprafețe vândute) și fără construcții (329 terenuri), spre terenurile agricole (261), dar și spre case și spații comerciale (209  de imobile).

N.R.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.