Zeci de milioane de lei au costat contractele de muncă suspendate de pandemie

0
212

Măsurile impuse de starea de urgență din cauza pandemiei de Covid-19 au afectat toate sectoarele de activitate. Pentru a compensa pierderile întregistrate, statul a acordat anumite sume de bani angajaților trimiși în șomaj tehnic și unor sectoare de activitate.

În județul Neamț, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a achitat, în luna mai, suma de 35.161.198 de lei ce a reprezentat  indemnizații acordate pe perioada suspendării temporare a contractelor individuale de muncă din inițiativa angajatorilor. În aprilie, suma plătită a fost de 5.167.466 de lei.

De asemenea, tot în mai, indemnizațiile acordate părinților pentru supravegherea copiilor pe perioada închiderii temporare a unităților de învățământ au însumat 167.115 lei, iar în aprilie – 11.496 de lei.

În a cincea lună, Agenția de Plăți și Inspecție Socială Neamț a acordat indemnizații pentru alți profesioniști, precum și persoane care au încheiat convenții individuale de muncă, ce au întrerupt activitatea ca urmare a efectelor Covid-19, în valoare de 10.402.894 de lei. În aprilie, suma s-a cifrat la 2.663.890 de lei.

Agenția de Plăți în Inspecție Socială a transferat, în aprilie, suma de 10.181 de lei structurilor sportive publice pentru indemnizațiile aferente suspendării temporare a contractelor de activitate sportive. În mai, suma trasferată a fost de 31.856 de lei. Aceeași instituție a transferat către structurile sportive private indemnizații aferente suspendării contractelor temporare a contractelor de activitate sportive, respectiv a convențiilor individuale de muncă, suma de 491.188 de lei în luna mai. În aprilie, suma transferată a fost de 31.927 de lei.

(Sursa foto: www.dreamstime.com)

N.R.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.