Se întâmplă în Neamț. Șeful Direcției Silvice, schimbat din funcție în plină pandemie de Covid-19

5
3361

Șefii Regiei Naționale a Pădurilor – RNP Romsilva au luat decizia de a-l schimba din funcție, acum, în plină pandemie de coronavirus, pe Doru Gherghel (foto), directorul Direcției Silvice Neamț. Probabil, șefii de la București au rezolvat toate problemele din aceste negre vremuri, iar singura nerezolvată a fost schimbarea șefului Silvicului nemțean. Nu spunem că Doru Gherghel merita sau nu să fie demis, însă surprinzător este momentul în care s-au găsit să facă acest lucru.

Doru Gherghel nu va părăsi sediul Direcției Silvice Neamț, întrucât va fi numit în funcția de director comercial, post ocupat de Ovidius Mărcuțianu. De fapt, cel din urmă va fi numit în locul lui Gherghel în funcția de director al Direcției Silvice Neamț. Cu alte cuvinte, la mijloc este vorba de o rocadă, Mărcuțianu îi va lua locul lui Gherghel, iar Gherghel lui Mărcuțianu. Celor doi nu le rămâne decât să-și mute lucrurile din birouri, acestea fiind la o distanță de 3 – 4 metri. Oficial, numirea în funcție se va face mâine, pe 1 aprilie

Interesant este că din anii 2000, Mărcuțianu și Gherghel au deținut funcții importante în cadrul Direcției Silvice Neamț. De exemplu, Mărcuțianu a mai fost director între 2007 și 2008, după care a fost ales senator din partea PNL. La terminarea mandatului, în decembrie 2012, Ovidius Mărcuțianu a revenit la Direcția Silvică Neamț, însă și-a pierdut funcția, deoarece, începând cu ianuarie 2013, fotoliul de șef a fost ocupat de Doru Gherghel. Când a finalizat mandatul de senator, Mărcuțianu (foto) trecuse deja în barca UNPR-ului lui Gabriel Oprea.

După cum se vede, nu și-a pierdut susținerea din partea PNL, care îl face, din nou, director plin peste Silvicul nemțean.

Este evident că cei doi au ocupat scaunul de director al Direcției Silvice Neamț, beneficiind de sprijin politic: Gherghel de la PSD, iar Mărcuțianu de la PNL.

Cât a fost director comercial, Ovidius Mărcuțianu a răspuns, printre altele, și de  Atelierul de Debitat și Prelucrat Lemn (ADPL) Târgu Neamț (n.r. fost Centru de Fructe de Pădure, fost Centru de Prelucrare a Lemnului), locul unde Direcția Silvică Neamț debitează cantități impresionante de lemn, dar și locul în care, de-a lungul timpului, s-au comis multe nereguli.

Informațiile noastre arată că Ovidius Mărcuțianu fusese luat în calcul, la un moment dat, inclusiv pentru funcția de director general la RNP, însă până la urmă, cei de la Centru au avut o altă opțiune.

Daniel MURARU

5 comments

 1. mihnea1 31 martie, 2020 at 18:30 Răspunde

  Iaca, aranjamentele de prin cabanele silvice facute la ceas de seara prind contur. Va dati seama ce disperati sunt acesti nemernici care guverneaza? Oamenii mor zi de zi, ceas de ceas, iar ei schimba directorii. Vorba dumneavoastra, nu ca Gherghel era de neinlocuit, dar este cel mai prost moment posibil ales. Mugurel, ramasei fara euroi? Jigodiilor. Va vine randul, urmeaza alegerile.

 2. George 31 martie, 2020 at 20:36 Răspunde

  Sunteti sub price critica, atat voi, cei care faceti tot posibilul sa ajungeti pe functii, cat si cei care va pun pe functii! Intrebare. Ce va face acest Marcutianu mai mult si mai bine, stiind ca a mai fost director. Bai penalistilor, pe altul n-ati mai gasit????
  Pnl egal acelasi mare jeg ca si psd. Doar n-o sa va asteptati si la voturi! Greata totala!!!!

 3. Iluminatul 2 aprilie, 2020 at 12:25 Răspunde

  Am cercetat în stânga și (mai mult) în dreapta, Gherghel nu era sub nicio formă din partea PSD. E ușor de verificat că avea vechime liberlă. Altele se anunță a fi resorturile debarcării vânate de foarte mulți ani. Întrebați prin loje, prin balcoane.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.