VIDEO. Drumul județean 207D, o catastrofă. Mai bine de jumătate este impracticabil

1
399

 

Județul Neamț are o rețea de drumuri județene care se întinde pe o lungime de aproape 760 de kilometri. Oficial, nimeni nu spune câte drumuri dintre acestea sunt asfaltate și câte sunt de pământ. Neoficial, se spune că 15-20% din aceste artere rutiere județene ar fi acoperite cu pământ, adică nu au văzut asfalt niciodată. Mai sunt drumuri județene care au fost asfaltate ultima dată înainte de 1989, iar acum arată ca niște ulițe pline cu gropi. Cele mai afectate artere rutiere județene sunt, cu siguranță, în partea de est a județului, în zona Romanului.

Pe drumurile care leagă localitățile Doljești, Sagna, Gâdinți, Ion Creangă, Icușești etc, se circulă foarte greu, șoselele fiind pline de gropi, cu asfaltul spart sau, pur și simplu, acoperite cu pământ. Este și cazul DJ 207D, care face legătura între localitățile Sagna – Gâdinți – Ion Creangă – Icușești – Rocna – Damienești (județul Bacău).

Pe raza județului Neamț, DJ 207 D, care șerpuiește paralel cu râul Siret, are o lungime de aproximativ 30 de kilometri, până în Damienești, Bacău, unde se întinde pe o lungime de încă aproximativ 20 de kilometri, până la intersecția cu DN 2F (Bacău – Vaslui).

Din cei 30 de kilometri, cât are lungimea pe raza județului Neamț, DJ 207D  este asfaltat numai pe o treime, între comunele Ion Creangă și Icușești (9 km). În rest, drumul județean este acoperit cu pământ. Este cazul tronsoanelor Sagna – Gâdinți (6 km) și Gâdinți – Ion Creangă (8 km), plus vreo 8 km între Icușești și Damienești.

Circulația pe DJ 207D, între Gâdinți și Ion Creangă, este interzisă, conducătorii auto fiind avertizați și de un indicator „Drum închis circulației publice”. Cine nu-l respectă și se aventurează pe acest drum județean o face pe riscul său. Primii 2 – 3 kilometri, până în zona unității militare, sunt practicabili, însă după începe calvarul, cratere imense făcându-și apariția.

Este evident, așa cum se poate vedea și din imagini, că numai mașinile de teren și utilajele agricole pot să circule pe acest drum județean, până la Ion Creangă. Noroc că există o altă rută prin Roman, chiar dacă trebuie ocoliți câțiva kilometri.

Este imposibil să ajungi de la Gâdinți la Ion Creangă, pe DJ 207 D, fără un autoturism de teren sau un…tractor:

 

 

Vestea bună pentru cei care locuiesc în zonă este că a început, cu fonduri alocate prin PNDL, asfaltarea primului tronson din DJ 207 D (Sagna – Gâdinți) și este în pregătire și cel de-al doilea (Gâdinți – Ion Creangă), cel mai degradat sector dintre cei 30 de kilometri.

Daniel MURARU

 

 

1 comment

  1. Cris 11 noiembrie, 2019 at 22:47 Răspunde

    Ce sa sa asfalteze drumuri de pamint, cind pot asfalta drumurile bune, gen cel de la Agapia or cel de la Varatec????
    unde se poate trage mai tare, Johnny???? Intreb pt un preten!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.