Portret de președinte. „Păcat de Mircea Diaconu care s-a băgat în rahat crezând că miroase și nu pute!”

0
329

Mă hotărâsem să nu mai scriu nimic, la români doar măsurile dure au eficiență. Este vorba despre alegerea președintelui României, iar pentru majoritatea locuitorilor acestei țări drepturile cetățenești nu există. Cu toate acestea, încercăm în mod inutil să le arătăm românilor cine îi vor reprezenta la conducerea statului. Când e vorba de conducere, avem o inflație de candidați, iar cei mai mulți fac parte dintr-o faună ciudată. Voi încerca să prezint pe scurt câțiva dintre ei.

Klaus Iohannis, actualul președinte este favoritul principal cu mari șanse de a câștiga un nou mandat. Destul de sec, distant, neamțul este cel ce s-a luptat cu gruparea Dragnea, care pentru prima dată în istoria lumii a încercat să transforme legal România într-un stat al infractorilor și corupților. Că omul nu este cu pluta o demonstrează și lozinca sa, vrea o Romînie normală. Mă îndoiesc de realizarea acestui obiectiv pe plaiurile mioritice, dar este cel mai realist dintre candidați.
Teodor Paleologu, urmașul unei vechi familii aristocratice din România este intelectualul rasat, puțin naiv pentru condițiile de azi de la noi. Superior majorității românilor, nu va fi votat de aceștia și pentru că vine cu Băsescu și este ușor graseiat. Dacă nu era în România, ar fi avut alte șanse!
Dan Barna este candidatul care a produs stupefacție prin candidatura sa și prin lozinca folosită, „România fericită”. Confuz și ciudat prin ceea ce face, șeful U.S.R. pare omul perfect pentru P.S.D. și pentru Viorica Dăncilă. Candidând contra lui Iohannis a bulversat pătura de alegători simpli din țară care se întreabă „Eu cu cine votez”? Dacă cei ce trebuiau să fie de aceeași parte a baricadei se ceartă între ei, deși nu au ajuns la putere… Barna a făcut cea mai mare greșeală comisă de un om politic după 1989. Dar oare este doar o greșeală? Păcat de U.S.R.!
Viorica Dăncilă s-ar putea să fie trimisă în turul doi de Dan Barna, dar nu are nicio șansă să câștige. Deși a susținut cu tărie infractorii și corupții lui Dragnea, ea nu înțelege ce spune pentru că reprezintă prostia în formă pură. Atunci, cum să condamni un asemenea exemplar umanoid ? Ea nu poate fi acuzată sau condamnată, pentru că este nativ naivă și cu pluta, dar de ce a ajuns să candideze? Cât de jos a ajuns P.S.D.- ul ?
Ceilalți candidați nu prezintă nici un interes! Păcat de Mircea Diaconu care s-a băgat în rahat crezând că miroase, nu pute!

Prof. Vălu Năstăselu 

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în ziua de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.