Klaus Iohannis este singura personalitate care ne poate reprezenta cu brio în lume

6
536

Vizita lui Klaus Iohannis în SUA

Vizita lui Klaus Iohannis la Washington este în sine un mare succes diplomatic, iar faptul că a fost invitat de cel mai puternic om de pe planetă demonstrează că președintele României este singura personalitate care ne poate reprezenta cu brio în lume. Nu uitați că doi nemți au desăvârșit și dezvoltat România, Carol I și Ferdinand I, iar peste ani, un altul, Klaus Iohannis, a menținut-o în structurile euro-atlantice, a stabilizat-o pe plan extern și a făcut-o respectată în lume.

Acest eveniment, care avut loc zilele trecute, va rămâne în istoria României ca un fapt extraordinar, atât prin raritatea, cât și prin semnificația sa. Vizitele șefilor de stat din țara noastră în Statele Unite au fost episodice, singurul care a mers de patru ori în această țară fiind Nicolae Ceaușescu în 1970,1973,1975 și 1979, dar el a prins o conjuctură favorabilă după invadarea Cehoslovaciei de către statele Tratatului de la Varșovia. Din păcate, deși a primit Clauza națiunii celei mai favorizate, dictatorul român a ratat șansa apropierii de americani, din cauza unei viziuni politice imbecile care a aruncat România în brațele celei mai dure și mai absurde dictaturi comuniste din Europa.
După căderea lui Ceaușescu a urmat perioada postdecembristă, una de tranziție interminabilă, confuză, bizară, de furturi și de distrugere a țării. Președinții postdecembriști s-au complăcut în acceptarea jefuirii României, sau au participat la ruinarea ei. Ion Iliescu s-a remarcat prin comunism, prin crimele din ‘89 și mineriade, Emil Constantinescu prin impotență politică și platitudine, Traian Băsescu prin inteligență distructivă, lipsă de educație, scandaluri și comportament mafiot ca „președinte jucător ”.
Noul președinte ales, Klaus Iohannis a declarat că dorește să conducă după Constituție, dar cred că nu știa foarte bine ce înseamnă politica românească făcută de pungași, traseiști și analfabeți. Mandatul său se apropie de sfârșit, cu minusuri, dar și cu realizări. Om normal, iar aceștia sunt foarte rari în spectrul politic românesc, s-a remarcat, în ultimii doi ani, prin lupta împotriva transformării statului într-un stat mafiot, luptând uneori și cu mijloace la limita legii cu gruparea mafiotă, condusă de Liviu Dragnea. Țin minte că, în una dintre scrisorile pe care i le-am scris, l-am criticat pentru că nu respectă rezultatul ultimelor alegeri parlamentare și că nu este mai implicat în vâltoarea politicii dâmbovițene. Iohannis este, însă, un tip normal, poate mai lent în reacții, dar așa sunt majoritatea nemților. Echilibrat, calculat, ușor distant, excelentul fost primar de Sibiu nu place faunei politice de la noi, obișnuită cu scandalul, minciuna, calomnia, irespnsabilitatea și, mai nou, cu semianalfabetismul. Neamțul nostru s-a impus, însă, clar în plan extern fiind primit în toate marile capitale europene. Anvergura sa europeană, dar mai ales lupta cu Dragnea și cei din gașca lui care doreau deturnarea statului de drept, i-a atras și sprijinul SUA. O să spuneți că făceam parte și din UE, și din NATO, dar ne-am trezit acolo purtați de val, fără să știm exact ce este cu noi.
Iohannis a avut o contribuție majoră în normalizarea relațiilor cu Uniunea Europeană, iar recent a fost invitat într-o vizită oficială de cel mai neconformist președinte american, Donald Trump. Ce au discutat cei doi, nu știm exact, dar s-a ridicat problema vizelor pentru români, problem, totuși, secundară, despre energie, despre Marea Neagră ca zonă strategică, despre un parteneriat strategic, despre relații economice mult mai intense. Acest surprinzător Trump și-a arătat interesul deosebit pentru Polonia și România. Dacă interesul pentru Polonia este justificat pentru că mii de polonezi au luptat pentru independența SUA în 1776 – 1783, cel pentru România pare oarecum surprinzător, mai ales dacă ținem cont de istoria noastră contemporană. Vizita lui Klaus Iohannis la Washington este în sine un mare succes diplomatic, iar faptul că a fost invitat de cel mai puternic om de pe planetă demonstrează că președintele României este singura personalitate care ne poate reprezenta cu brio în lume. Nu uitați că doi nemți au desăvârșit și dezvoltat România, Carol I și Ferdinand I, iar peste ani, un altul, Klaus Iohannis, a menținut-o în structurile euro-atlantice, a stabilizat-o pe plan extern și a făcut-o respectată în lume. Din păcate, mai puțin la noi, dar aici nu este vina lui!

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în ziua de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. V.Vasile 26 august, 2019 at 09:15 Răspunde

    Domnule profesor, se pare ca traim in lumi paralele.
    Eu nu vad la acest iubitor de confort pe banii nostri ca reprezinta interesele noastre, ale tarii.
    Va spun din proprie experienta ca in zilele noastre, nemtii au suferit modificari substantiale in privinta comportamentului si nu in beneficiul Romaniei.
    Va respect opinia dar nu sunt de acord cu dumneata nici 1% .
    Cat priveste recenta vizita, a fost chemat si nu invitat!

  2. koss 27 august, 2019 at 08:53 Răspunde

    Se pare ca ai (***) , profesore !!! In ce lume traiesti nene ??!! Vizita oficiala , oare ??!! De cati oficiali ( ministri , oameni de afaceri s.a. ) a fost insotit (***) in state ?? A fost convocat ad hoc (pleonasm voit ) ..Iar motivele le banuim , nu le mai dezvolt aici..Ai grija (***)

  3. Ariadna 30 august, 2019 at 16:13 Răspunde

    Nu are nimic în comun cu țara noastră. Este și surd și mut la cerințele poporului. Nu merită să mai fie la conducere.

  4. VLAD 31 august, 2019 at 16:39 Răspunde

    Iohannis nu s-a dus in America pentru saraca economie Romaneasca , a fost pentru a saruta mana si de a se ruga sa mai stea inca 5 ani la Cotroceni. Este la fel ca pe vremea cand domnitori Tarilor Romane se duceau la Poarta Otomana . HALAL …!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.