Lovitură pentru gașca piloșilor de la ABA Siret. Cine a rămas fără funcție

4
391

Marea familie nemțeană de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret Bacău a primit, recent, o lovitură grea, unul dintre membrii săi importanți rămânând fără funcție. Este vorba de Doru Berea, directorul tehnic pentru dezvoltare și investiții, care și-a pierdut fotoliul din instituție. Berea, fostul patron al societății Bercons SRL, care a încheiat multe contracte cu Primăria Piatra Neamț în perioada în care aceasta era condusă de către Gheorghe Ștefan, a rămas fără funcție din motive cel puțin neclare în acest moment. Surse din „Apele Române” afirmă că Berea ar fi preferat să-și dea demisia, refuzând astfel să semneze unele  documente privind anumite investiții ale instituției. Alte voci afirmă că Berea ar fi fost destituit de șefii săi de la București. Cert este că nu mai este director tehnic la ABA Siret Bacău. Purtătorul de cuvânt al ABA Siret Bacău se află în concediu de odihnă, așa că nu am reușit să obținem un punct de vedere oficial din partea instituției cu privire la situația exactă a lui Doru Berea. Este neclar, în acest moment, și dacă Berea va părăsi ABA Siret sau dacă va rămâne în continuare să lucreze acolo, dar pe o altă funcție. Doru Berea a fost numit în funcția de director tehnic investiții în urmă cu câteva luni, făcând tandem la conducerea ABA Siret cu nemțeanul Mihai Popescu, care este director general. Popescu, fost șef la achiziții în Consiliul Județean Neamț, a fost numit în locul lui Vlad Marcoci, cel din urmă fiind avansat în funcția de director de investiții în cadrul Administrației Naționale „Apele Române”. Popescu și-a dat demisia de la Consiliului Județean Neamț în  noiembrie anul trecut, după care s-a angajat, prin transfer de la Adi Econeamț, la ABA Siret Bacău.

Zecile de angajări de la ABA Siret, din ultimele luni, făcute prin metoda detașarii de la privat la stat, constituie obiectul unei anchete penale aflate în lucru la DNA Bacău. Atacul.ro a relatat și despre angajările pe pile, dar și despre metoda inedită a celor de la „butoanele” ABA Siret, care au încercat să scape de responsabilitate.

Daniel MURARU

Citeste si:

DNA anchetează cum s-au angajat „piloșii” la ABA Siret

 

4 comments

 1. Dan 16 iulie, 2019 at 19:52 Răspunde

  E un inceput iar cel mai mare merit pentru destructurarea acestui grup infractional apartine acestei publicatii. Nu e suficient sa plece doar unul din gasca, chiar daca viitorul inculpat Berea si-a dat seama ca el risca sa infunde puscaria pentru ca a semnat cu mana lui hotiile altora. Trebuie inculpata, nu doar indepartata, toata gasca ce capuseaza institutia in frunte cu cameleonicul Marcoci si (***) Popescu. In institutie s-a temperat elanul pe care-l aveau in rele fara sa le pese de consecinte. Inclusiv in randul angajatilor care s-au pus in slujba gruparii infractionale de la Neamt cantandu-le in struna. A inceput sa le intre frica in oase. Si vor incepe sa le iasa pe ochi toate “investitiile”, incepand cu insula de agrement din Bacau, tunul de la Slobozia, balastierele etc. Multumim, Atacul.

 2. nica. 16 iulie, 2019 at 20:44 Răspunde

  Gruparea dirijata de soseta a intrat in degringolada!!!din ce in ce mai multi care i-au tinut hangul nu mai vor sa faca ilegalitati!!! culmea nu vor sa intre in linie dreapta spre bulau!! alaturi de “sfatuitorul de grumazesti” sau “oracolul de la grumazesti”!!!!Ies la iveala din ce in ce mai multe date referitoare la escrocheriile bisnitarului de Tg. Neamt!!TIC – TAC TIC – TAC se apropie rasplata LEGII !!!!NU AI SCAPARE!!!!

 3. Doina State 18 iulie, 2019 at 12:19 Răspunde

  Si (***) Vladut, (***) care a trecut prin toate partidele si a pupat toate (***) ca sa traiasca fara munca, acest (***) al societatii nu a fost ejectat?

 4. Jiji 23 iulie, 2019 at 07:48 Răspunde

  Scuze pentru comentariul parazit, dar vad ca nimeni nu pare sa dea prea mare importanta unui proiect de hotarare care a ajuns pe masa consiliilor locale din Neamt. Intr-o luna-doua se scumpeste iar apa si canalizarea in judet. De parca pretul actual nu era destul de mare, se vrea URCAREA ACESTUIA LA 9,40 LEI PE METRUL CUB (TVA INCLUS). Probabil este nevoie de umplerea unor gauri, poate chiar de inventarea unor noi locuri de munca pentru diversi prieteni si pupili ascultatori, cine stie?… Oricum Neamtul sta bine de tot la capitolul asta: cu 9,40 lei / mc bate de departe Timisoara (7,60), Clujul (7,52), ca sa nu mai vorbim de Iasi, care si ei au marit pretul, pretul marit insemnand 7,11 lei. Dar na, cand te vrei mare si tare pe tarlaua ta, cand vrei sa tai si sa spanzuri fara sa dai socoteala nimanui, ce mai conteaza clientul si buna-starea lui?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.